Gezondheid
wendelien
12-03-2009 om 16:18
Snurken: wat helpt er nu echt tegen?
(behalve niet slapen of algehele verbanning) Helpen die door de KNO-arts aangemeten antisnurkbeugels of -bitjes bijv.? Van sprays etc. kan ik me niet zo goed voorstellen dat die iets uitrichten.
Iris
12-03-2009 om 17:11
Hier hielp dit
Dat is niet zo envoudig.
Je moet eerst weten wat de oorzaak van het snurken is: overgewicht, stand van het gehemelte, iets in de neus?
Mijn man snurkte echt knoeperhard en had ook nog twintig keer per nacht slaap-apneu, dat is dat je 20 seconden niet meer ademt, heel eng en dan met een hard gil weer begint. Daar lag ik dan naast..
Slaap-apneu kan ook schadelijk zijn omdat de organen even geen zuurstof meer krijgen en je wordt er heel moe van.
Naar de KNO artd en een nacht proefgeslapen, dit was voor de apneu, ze meten dan de hoeveelheid zuurstof in je bloed, gelukkig viel dat mee.
Daarna 5 minuten onder narcose om te zien waar het snurken vandaan komt. Bij hem zakt de onderkaak naar achteren. Nu heeft hij een snurkbeugel, helemaal op maat, (ziet niet uit, maar goed) En hoera! Geen gesnurk meer.
Laminaat
13-03-2009 om 09:25
Afvallen
Wendelien,
De arts die ik er over sprak, adviseert vrijwel iedereen 10 kilo af te vallen en te stoppen met roken. Daarnaast meet hij beugeltjes aan, want de meesten houden zich niet aan het eerste advie.
Laminaat
wendelien
13-03-2009 om 10:09
Gewicht
is hier geen probleem. Man is keurig op gewicht en verkeert in een benijdenswaardig goede conditie. Verkoudheid en/of een glaasje wijn doen de geluidsoverlast weliswaar toenemen, maar ook zonder dat snurkt hij. Roken is hier evenmin aan de orde.
Laminaat: wat voor een arts heb jij hierover gesproken en hebben jullie zelf ervaring met zo'n beugel? Zijn er hier nog meer beugelervaringen?
Mamvantwee
13-03-2009 om 11:25
Beugel
Mijn man heeft een bitje, tegen het tandenknarsen, dat ook zijn kaak op zijn plek houdt. Het zou ook moeten helpen tegen snurken/ Nadeel is alleen dat zijn mond niet meer helemaal dicht kan. Hij snurkt nog steeds, ook met dat ding in zijn mond. Omdat het ongemakkelijk slaapt met dat beugeltje, heeft hij het niet vaak in.
Brianna F
13-03-2009 om 15:38
Oordopjes
Hier helpt niets tegen snurken, ja, voor mezelf oordopjes.
Twee operaties verder, waarvan eentje de mooie naam: antisnurkoperatie meekreeg, kan ik zeggen dat het nog erger is geworden. Niet alleen gesnurk met het geluid van een door motorstoring geplaagde Boeing 747, maar ook keelgeluiden die alleen de Batavieren nog bezigden.
Afvallen hielp iets, maar niet genoeg, het blijft een kabaal.
Lang leve de oordoppen. Dat ik de wekker ook niet meer hoor afgaan is een nadeeltje, maar manlief hoort hem dan wel weer en maakt mij wakker.
Mark van Abcoud
13-03-2009 om 16:34
Bij mij
Ik kreeg een paar jaar geleden ook steeds meer klachten van mijn toenmalige partner over mijn gesnurk. Uiteindelijk heb ik het laten onderzoeken in het ziekenhuis via een slaaptest en toen bleek dat ik één enorme neusamandel had die de luchtweg bij mijn neus flink blokkeerde. Die amndel is verwijderd en sindsdien is mijn gesnurk grotendeels weg. Het was een eenvoudige poliklinische ingreep en pas achteraf begreep ik dat ik er eigenlijk al jaren last van had. Voorheen haalde ik heel vaak adem door mijn mond, eigenlijk bijna altijd. Sliep altijd met mijn mond open, had ook altijd een droge mond 's nachts en werd daar vaak voor wakker en was vaak ook neit zo goed uitgerust.
Overigens zijn al mijn amandelen geknipt als kind, dus dat is geen garantie dat je dit probleem niet zou kunnen hebben, vooral neusamandelen kunnen weer aangroeien.
Guinevere
13-03-2009 om 20:16
Ja, oordoppen (omdat het mot)
Ja, hier gebruik ik ook elke nacht oordoppen tegen het kabaal. Vooral die plotselingen GGGGG!-uithalen waren anders te erg. Zonder oordoppen slaap ik eigenlijk geen nacht lekker door. Voordeel is dat ik 's nachts óók geen kinderen hoor huilen. Daarvoor is man dus altijd de klos!
Eigen schuld, moet ie zich maar laten onderzoeken, maar dat vertikt ie al jaren. En nu moet hij dus maar verdragen dat ie af en toe een flinke trap krijgt (ik ben niet zo aardig als ik uit mijn slaap wordt gesnurkt).
m@rlies
14-03-2009 om 08:52
Logeerbed
Hier is het logeerbed de enige remedie. Tijdens nachten dat het snurken echt heel erg is en even aan het hoofdkussen trekken (zodat hij zich omdraait) niet helpt, verkas ik naar het logeerbed dat opgemaakt klaarstaat. Kussen en wekker mee en binnen 5 minuten slaap ik weer. Dat gaat me nooit lukken naast een man die om de 3 minuten van snurkpatroon wisselt (ben je net aan het ene riedeltje gewend, komt er een heel ander riedeltje voor in de plaats!)
Ook handg in geval van zieke kinderen, bloedneuzen e.d.
Marlies
wendelien
14-03-2009 om 14:05
Dusssss
jullie pleiten niet bepaald voor een beugel/bitconstructie? Of zijn er toch nog meer positieve ervaringen mee te melden? Oordopgebruik is hier al lange tijd een gegeven, maar zelf vluchten naar een logeerbed gaat me toch te ver. Ik zou het probleem zo graag bij de bron laten aanpakken....
Monique D*
15-03-2009 om 15:26
Lukt dat wel, slapen in het ziekenhuis?
Ik heb wel moeite om in slaap te vallen in een andere omgeving, laat staan in een ziekenhuis. Ik vraag mij dan af of die test dan wel lukt en moet je een andere keer terugkomen met een slaapmiddel?
Ik snurkte tijdens mijn zwangerschappen,(toen werd ik elke keer wakker gemaakt door mijn toenmalige partner) en nu omdat ik, volgens mij, zwaarder ben dan dat ik zou moeten zijn. Ik geloofde dat niet totdat mijn dochter dit opnam op haar mobiele telefoon.
Bitjes (die volgens mij heel ongemakkelijk zitten) en onderzoeken in het ziekenhuis wat de oorzaak hiervan zou moeten zijn heb ik niet nodig, dit omdat ik heerlijk 's-nachts alleen in mijn bed lig.. en dan niemand tot last ben.
Maar als ik met mijn vriendin in een hotel of op vakantie ben en heb last van haar gesnurk dan doe ik ook oordoppen in.. en vind het soms nog vervelend als ik haar door die oordoppen heen hoor. Ik slaap dan de hele nacht niet en ben eigenlijk onterecht boos omdat zij wel kon slapen en ik niet.. Ik hoor mijzelf niet, maar ik kan wel last van een andere hebben!
Yvon Meijer
15-03-2009 om 22:31
Naar de arts voor de bron
Zoals Iris helemaal in het begin al schreef; wat er aan gedaan kan worden hangt helemaal af van de oorzaak van het snurken. Mijn man snurkte op zo'n manier dat een beugel niks uit zou maken. Hij moet een operatie in zijn keel/gehemelte hebben. Is je man al bij de huisarts/kno-arts geweest, die kunnen de oorzaak proberen te vinden (slaaponderzoek dus) en een behandelmethode voorstellen. De arts is dus degene om de bron te vinden
En Monique; tijdens de nacht in het ziekenhuis voor het onderzoek krijg je een slaapmiddel, mijn man heeft heerlijk geslapen. ..en gesnurkt
Nathalievdp
16-03-2009 om 11:34
Na vele operaties eindelijk oplossing
Mijn man is een TOP snurker. Dat noem ik zelfs geen snurken meer maar heel veel lawaai produceren.
Maar dat is gelukkig nu verleden tijd!!!
Hij heeft jaren bij de KNO arts gelopen. Hij is opgenomen geweest in het snurkcentrum voor onderzoek analyses. (zelfs in die afgesloten geisoleerde ruimtes hebben de mede snurkers de hele nacht van hem wakker gelegen )
Hij is geopereerd aan zijn huig en zijn holtes. Zeer pijnijke operatie, met helaas voor hem, beperkt effect.
De laatste keer gaf de KNO arts advies om een snurkgebitje te laten aanmeten. Dus geen beugel maar echt een op maat gemaakt gebitje voor de nacht. Helaas niet vergoed door het ziekenfonds.
Een specialistische tandheelkundige heeft dit gemaakt. Je moet echt komen happen, je krijgt tekst en uitleg en het wordt waar nodig regelmatig bijgesteld.
EN JA HOOR.. het werkt. JOEPIE !!
Dit gebitje zet zijn kaak in een andere stand waardoor het geluid van het snurken 90 % minder wordt. Hij maakt nog wel geluid maar daar kan ik makkelijk op slapen.
Hij heeft dit gebitje nu sedert ca. 6 maanden en het werkt nog steeds. Als jij nu het gebitje niet gebruikt, wordt hij zelf wakker van zijn gesnurk.
Dus hier heeft het na 10 jaar eindelijk een oplossing gebracht !
Succes !
Nathalie
Mien*
17-03-2009 om 15:10
Nathalie (o.t)
dat bitje kun je waarschijnlijk wel opvoeren als medische kostenpost bij de belasting (2008 voor het laatst), wie weet krijg je nog wat terug!