Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Snurkprobleem

Al geruime tijd slaapt Zwelgman op de bank. Ik kan gewoon niet meer tegen dat gesnurk en maak hem soms wakker om hem vervolgens met kussen en deken naar beneden te sturen. Voorheen ging ikzelf nog wel 'ns naar beneden, maar de kinderkamers zijn nog niet klaar (onlangs verhuisd) en wel slapen nu dus met z'n vieren op zolder. Onze jongste (1) wordt er van wakker en ik mag er dan uit om met haar naar beneden te gaan. Zoon (5) slaapt er wel doorheen. Ik baal er echt van want Zwelgman werkt lange dagen en verdient gewoon een comfortabel bed.
Hij heeft wel 'ns een spray met cortnison voorgeschreven gekregen maar hij is gewoon niet gedisciplineerd genoeg om medicijnen daglijks in te nemen. Hij was het vanochtend zelf ook zat en zei dat ie zich wil laten opereren, als dat mogelijk zou zijn.
Natuurlijk dacht ik aan OOL en je voelt m'n vraag al aankomen: weet iemand hier iets over? Wat word er dan precies gedaan? Succes gegarandeerd?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
jet

jet

05-10-2010 om 13:38

Mra snurkbeugel

Hoi,

kost wel wat, maar als je een uitgebreide tandartsverzekring hebt kun je hem grotendeels verhalen. Hier helpt het goed.

Brianna F

Brianna F

05-10-2010 om 14:23

Operatie

Hier is meneer F 2 keer geopereerd, de eerste keer is zijn neus operatief schoon geschraapt. Hielp niks.
de 2e keer heeft hij een somnoplastiek (antisnurk operatie)
gehad, waarbij het te lange en te slappe gedeelte van het zachte gehemelte chirurgisch verwijderd wordt. Hielp niks. Er kwamen zelfs er ook nog interessante keelgeluiden bij.
Hij ging afvallen, dat hielp, maar helaas zitten de kiloos er weer aan en slaap ik met oordoppen in en de buren met de ramen dicht. Zodra er een dochter uit huis gaat, heb ik mijn eigen slaapkamer.

Polly Shearman

Polly Shearman

05-10-2010 om 14:27

Operatie

oh dat gaat heel ver,
goede vriend van ons heeft nu verschillende operaties achter de rug ( neusbrug rechtzetten: de anti snurk operatie die hierboven genoemd word: en als laatste de huig verwijderd) en hij snurkt nog steeds!

Je hebt er meer aan om oordoppen te laten maken voor jezelf.
Mijn man snurkt ook en brengt voor mij oordoppen mee van zijn werk ( hij heeft luidruchtig werk) en ik slaap hier heerlijk mee, wel overal dwars doorheen hoor, kinderen hoor ik pas als ze me aanraken.. maar ach! ik slaap!

groet, pol

Nasha 1st

Nasha 1st

05-10-2010 om 14:44

Oei...

dat jullie dat durven, met oordoppen slapen....ik zou bang niks meer te horen (brandalarm of wat dan ook) zodat ik daardoor weer geen oog dichtdoe. Hier wordt in koor gesnurkt En hebben we er beide last van, van elkaar....tja....

Zwelgje

Ik zit zelf momenteel in een snurk/slaap onderzoek en ondertussen ook een mra beugel gekregen, die trouwens in de basisverz. zit.

Ze mra beugel heeft al veel mensen geholpen en aanzienlijk het snurken verminderd. Helaas door mijn verkoudheid, holtes gezeur, heb ik nog niet goed kunnen slapen met de beugel en weet dus niet hoe hulp vol hij is

Ik zo via de huisarts een verwijskaart vragen voor de kno, de kno werkt samen met de longarts en snurkpoli.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

05-10-2010 om 22:42

Hockey-bitje van 3,95

Voor mijzelf heb ik een tijdje geleden bij een sportzaak zo'n gebitsbeschermertje gekocht. In mijn slaap ben ik nogal aan het knarsetanden en ergens las ik deze tip. Werkt goed. Mijn man is een vreselijke snurker, en hij heeft het bitje ook een keer geprobeerd - en het was stil! Het bitje voorkomt dat zijn onderkaak naar beneden zakt en gaat snurken.
Dus voordat je dure beugels laat aanmeten of een operatie overweegt, zou je dit eens kunnen proberen. Kost je 3,95 euro...

Yvon Meijer

Yvon Meijer

06-10-2010 om 08:34

Specialist

Absoluut eerst naar de specialist; er zijn verschillende manieren en oorzaken voor het snurken mogelijk. Door een snurkonderzoek kan de arts zeggen welke behandeling mogelijk is. Hier is het snurken minder als man in andere positie met hoofd gaat liggen. Operaties kunnen hem niet helpen. Succes!

snurkende echtgenoot

snurkende echtgenoot

06-10-2010 om 22:41

Hier ook helaas

een snurkende man. Bij ons helpt het als hij zijn hoofdeinde omhoog zet en op zijn zij slaapt. En pech voor hem maar bij heel erg gesnurk gaat hij het bed uit. Niet ik. Man's vader heeft ook snurkoperatiegehad hielp niets.
O ja sinds mijn man twee keer per week hardloopt snurkt hij beduidend minder, is ook afgevallen hierdoor. In de vakantie ging het direct mis, gezellig in de tent met snurkende man, gelukkig stonden we niet heel dicht op anderen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.