Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Berber.

Berber.

29-10-2008 om 12:27

Sondevoeding

Hallo,

Is er hier op het forum iemand die ervaring heeft met sondevoeding? Mijn zoontje krijgt het namelijk en ik zou graag eens met ervaringsdeskundigen van gedachten wisselen over bv het spugen.

Bedankt,
Berber.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sjillie

Sjillie

29-10-2008 om 13:18

Niet prive

maar wel op het werk. Werk met verstandelijk gehandicapten.

wat zijn je vragen precies? misscien kan ik je helpen.

Mayte*

Mayte*

29-10-2008 om 13:44

Ja ervaringsdeskundige

Waarom krijgt je zoontje sondevoeding? Mijn zoontje kreeg het ivm de chemotherapie en de daaraan gekoppelde verminderde eetlust.

Op dagen dat hij heel misselijk was, gaven we de sondevoeding continu op een hele lage inloopsnelheid. Naarmate hij minder misselijk werd gingen we weer over op bolussen. Spugen heeft vaak alles te maken met de inloopsnelheid. Maar ook kan je kind problemen hebben met de soort voeding. Ik neem aan dat je onder controle bij een dietist staat. Er zijn vele soorten sondevoeding, dus als het niet aan de inloopsnelheid ligt, is het goed om eens naar de soort voeding te kijken.

tonny

tonny

29-10-2008 om 14:47

Rubriek zorgenkinderen? babytijd?

en als ik jou was zou ik info vragen bij de ver. ouders van couveusekinderen.

Sterkte Berber!

tonny

Yep, ervaring (helaas)

Hier een mama van 2 kinderen die allebei sondevoeding hebben. Roept u maar, wat wil je allemaal weten, ik heb inmiddels heeeeel veel ervaring... (ook met verschillende manieren van toedienen: neussonde, PEG en Mic-Key).

Inge N

Inge N

29-10-2008 om 18:14

Ervaring

Hoi Berber,

Mijn dochtertje heeft vanaf dat ze 3 weken oud was, sondevoeding gehad totdat ze 10 maanden was. Wanneer je het hebt over het spugen, mijn dochtertje spuugde ook veel. In overleg met de diƫtiste hebben wij de voeding ingedikt. Een normale baby kreeg 90cc +3 schepjes. Onze dochter kreeg 90cc+6 schepjes. Dit hielp bij ons enorm.

Je moet in het begin ook de inloop snelheid uitvolgelen. Misschien loopt de voeding wel te snel in, of juist te langzaam. Wanneer het te langzaam inloopt is de voeding niet optimaal verteerd wanneer je de volgende portie geeft. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om bij extreem veel spugen continue voeding te geven, dit is een zeer lage inloopsnelheid gedurende de hele dag. Je kindje krijgt dan 24 uur per dag sondevoeding.

Je andere vragen wil ik graag proberen te beantwoorden.

Wil je liever mailen, dan mag je me mailen op inge _ nieuwhof apestaartje hotmail punt com.

Groetjes Inge

MariaV

MariaV

29-10-2008 om 20:48

Controle

Als je zo bang bent dat het toch een waterhoofd is, dan is het heel normaal dat je met spoed terug naar de specialist gaat en je zoon laat controleren. Zo'n onzekerheid is loodzwaar weet ik uit ervaring, en deze oorzaak van het spugen is (hopelijk) uit te sluiten.
Maria

Mayte*

Mayte*

29-10-2008 om 22:55

Eens met mariav

Berber, wat ongelofelijk naar allemaal. Zo'n klein manneke nog en dan al zoveel zorgen. Ik kan me je stress en zorg zo voorstellen. (Had jij je zoontje ook niet Vincent genoemd, net als ons zoontje??)

Ik zou inderdaad, zoals Maria al zei, terug gaan naar het ziekenhuis voor een scan; beter weten waar je aan toe bent dan leven met de onzekerheid. Bovendien kan er als er iets aan de hand is ingegrepen worden.

Verhoogde hersendruk was bij ons het eerst merkbaar in incidenteel ochtendbraken wat opliep naar op het laatst elke ochtend braken. Maar vooral dus 's ochtends en dat schijnt kenmerkend te zijn voor verhoogde hersendruk.
Braken was ook niet direct toe te wijzen aan voeding, maar gebeurde op het laatst voordurend. Wie weet (ik hoop) dat dit je gerust stelt.

Veel kracht toegewenst!!

Mayte

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.