Meld je hier aan voor de gratis webinars tijdens De Week van de Opvoeding
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Yvon Meijer

Yvon Meijer

19-01-2013 om 00:21

Spoed: kiespijn welke pijnstillers?

Ik heb enorme kiespijn aan een kies die een wortelkanaalbehandeling moet hebben, dat kon vandaag niet meer en daarom moet ik het weekend zien door te komen. Ik heb moeite met de pijn bestrijding: ik moet een spiegel opbouwen maar weet niet hoe. Ik mag ibuprofen combineren met paracetamol maar weet ook niet hoe. Kan iemand me vertellen hoe ik dit aan moet pakken. Ik mag 600 mg ibuprofen gebruiken samen met paracetamol. Help!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sukran

Sukran

19-01-2013 om 00:56

Apotheek en schema

Het eerste dat in me opkomt is: dienstdoende apotheek even bellen, of huisartsenpost. Zelf heb ik een week pijnstillers gebruikt na een operatie aan voet, dezelfde combinatie alleen bruten 400mg tabletten. Ik startte met 400mg bruten en twee uur later een paracetamol 600mg slow release, speciaal voor artritis, die houdt spiegel constanter, Daarna per 'soort' de toegestane hoeveelheid slikken, zonder de hoeveelheden per dag te overschrijden. Schema brufen was ong.: 6-12-18-23 uur en p'mol: 8-14-20. Kreeg dus iedere twee uur een pijnstiller en dit trok me de dag en nacht aardig door.
Je zou de p'mol kunnen starten met eenmalig 1000mg. Kan het niet laten te waarschuwen voor p'mol. Veel mensen zien het als een onschuldig middel en slikken makkelijk meer dan aanbevolen terwijl leverbeschadiging een reëel gevaar is.
Succes en beterschap. Drie wortelkanaalbehandelingen achter de rug, ik weet hoe de kiespijn voelt.

Yvon Meijer

Yvon Meijer

19-01-2013 om 05:02

Hap gebeld

Bedankt voor je reactie, ik heb inderdaad de huisartsenpost gebeld en ik mag nu 600 mg ibuprofen nemen om de 6 uur. En dan 1000 mg paracetamol als ondanks de ibuprofen de pijn terugkomt, max 3x per dag. Na de eerste 600 ibu kreeg ik na 3 uur alweer pijn, dus aan de paracetamol maar die hielp maar een uur. Toen ben ik zelf naar de hap geweest en heeft hij me nog antibiotica voor een eventuele ontsteking binnenin gegeven. Die kan ik morgen ophalen. pff, wat een hel die pijn, echt ongelofelijk. Als alle pijnstillers niet meer helpen dan helpt een koud washandje tegen mijn oor/wang aanhouden een tijdje. Heeft iemand dit ook zo gehad, dat ondanks de pijnstillers de pijn niet weg te krijgen is? Ik hoop dat ik nu de 'spiegel' goed krijg en dat dat helpt, of dan in ieder geval de antibiotica.

Jip

Jip

19-01-2013 om 09:36

Eerlijk gezegd

vind ik het raar dat de tandarts je niet meteen heeft geholpen. Zelf heel veel kiespijn gehad en nog meer wortelkanaalbehandelingen en een heel weekend wachten is volgens mij niet menselijk. Dus als het echt niet gaat zou ik de weekendtandarts bellen i.p.v. je vol te pompen met pijnstillers.
Overigens snap ik die antibiotica ook niet, volgens mijn tandarts helpt dat niet bij kiespijn t.g.v. een ontstoken wortel. Iets met dat de antibiotica niet op de goede plek kan komen.
In ieder geval wel heel veel sterkte!

P

P

19-01-2013 om 09:38

Jip

Helaas is dat heel normaal, mijn man heeft ook wel eens met pijn in het weekend naar een weekendtandarts maar op het bandje werd al gezegd dat je voor kiespijn niet hoefde te bellen, daar doen ze niks aan dan.

Jip

Jip

19-01-2013 om 10:14

Niet met kiespijn?

Waarvoor dan wel?

mix

mix

19-01-2013 om 10:42

Moet wel kunnen

al boort hij het kanaal maar even open tot maandag en geeft je een injectiespuit mee om het schoon te spoelen na eten. Die pijn is niet nodig, gewoon even bellen naar de dienstdoende tandarts.

Zenuwpijn

Zenuwpijn is bijna niet te stillen met "gewone pijnstillers". Ja, ik heb hetzelfde gehad. Ook die antibioticakuur, de enige in mijn leven. Die hielp wel een beetje. Ik ben in het weekend naar een dienstdoende tandarts gegaan en heb hem laten trekken. De kies was erg slecht. Sterkte.

Yvon Meijer

Yvon Meijer

19-01-2013 om 12:38

Hoi

Nou ik heb zowaar nog een uurtje geslapen vannacht. Deze kies heeft al een tijdje problemen. Hij is gebroken, niet helemaal maar er zit een breuk in. In december besloten dat een wortelkanaal-specialist er naar zou kijken en waarschijnlijk een behandeling doen. Omdat de kies een scheur heeft durft ik het met een gewone (de dienstdoende) tandarts niet aan: ik ben bang dat de kies verloren gaat. (en ik heb weinig geld dus geen geld voor een implantaat ofzo) Ik had al een afspraak staan maar omdat ik al merkte dat ik dat misschien niet ging halen is die naar volgende week vervroegd. Het leek er op dat ik met gewone pijnstilling het wel zou redden maar gisteravond knalde de pijn er plotseling in ondanks de ibuprofen die ik net genomen had. Dus dat is het hele verhaal. Ik zou het liefst nu naar een specialist gaan maar ja..

Cicade

Cicade

19-01-2013 om 14:51

Sterke drank

Het enige wat bij mij echt hielp tegen de kiespijn (heb helaas al een stuk of 5 wortelkanaalbehandelingen gehad) was spoelen met whisky of een andere sterke drank. Het werkt steeds maar kort, maar oh wat een opluchting als de pijn dan steeds even wegging. En ik bleef gewoon om de 5 minuten of zo een minislokje nemen. Als je het ook nog doorslikt werkt het soms nog beter wel oppassen icm pijnstillers natuurlijk. Veel sterkte!

Kruidnagel

Daar heb ik het ook weleens een tijdje mee uitgehouden. Met het kauwen op een kruidnagel. Tot bleek dat ik er allergisch voor was. Ik heb er verder geen punt van gemaakt. 4 Kiezen heb ik in die periode verloren, dus de laatste heb ik ook maar snel opgegeven, geen redden aan. Inmiddels heb ik een kunstgebit.

Yvon Meijer

Yvon Meijer

19-01-2013 om 17:24

Morgen ga ik

Morgenochtend gaat de weekendtandarts de wortelkanaalbehandeling doen. Pff, ik voel me nu al opgelucht, alleen de nacht nog doorkomen. Dit is een andere tandarts dan de praktijk die ik eerder gesproken had-die was van het ziekenhuis en kreeg ik alleen een chagarijnige receprioniste aan de lijn of ik nou wel of niet een afspraak wou En dat durfde ik dus niet aan. Deze tandarts heb ik zelf uitvoerig gesproken, dus die weet helemaal hoe het zit en het contact verloopt prettig.
Ik vond alle reacties heel fijn om te lezen, het heeft me geholpen, bedankt iedereen.

Fiorucci

Fiorucci

19-01-2013 om 18:04

Yvon

Sterkte morgen!!

Ja sterkte!

Je bent morgen blij als je in die stoel zit, eindelijk van de pijn verlost. Misschien nog wat pijnstilling voor de napijn...

Yvon Meijer

Yvon Meijer

19-01-2013 om 20:16

Bedankt

Wat lief van jullie. Ik denk aan morgenmiddag, als het achter de rug is. Dan kan ik weer wat leuks gaan doen, sleeën met de kinderen ofzo.

Jip

Jip

19-01-2013 om 20:20

Stoer

Stoer dat je hebt gebeld! Hopelijk kun je vannacht een beetje slapen en heel veel sterkte morgen.
P.S. Tegen de tijd dat jij morgen naar de tandarts mag is je kiespijn waarschijnlijk een stuk minder of misschien zelfs helemaal over. Maar de afspraak niet afzeggen hoor, want het komt zeker terug!

Te laat maar...

... Ik ben een paar pijnlijke dagen doorgekomen m et naast ibuprofen en paracetamol, met ijskoud water te spoelen. Of niet te spoelen maar steeds een laagje ijskoud water in mijn mond houden. Als t warm werd, slikte ik t door en nam nieuw koud water.

Beterschap!!

Yvon Meijer

Yvon Meijer

20-01-2013 om 14:15

Geweest

Ik moet nog even wachten tot de verdoving helemaal uitgewerkt is maar voel me al een heel stuk opgeknapt! Ik voel wel de napijn van de behandeling maar dat is niks vergeleken met de marteling van de ontstoken zenuw. Morgen naar mijn eigen tandarts en bespreken hoe nu verder. Er was niet goed te zien of de kies gebroken was of niet, een specialist kan dat met een speciale microscoop. Ik hoop erg dat ie heel is want als ie gebroken is dan moet ie er uit.
Serra: Grappig! Ik was daar zelf ook achter gekomen. Toen ik een paracetamol met wat water innam merkte ik dat het meteen beter werd. En bedacht me dat dat de paracetamol nog niet kon zijn. Dus ik nam ook steeds slokjes water en liep ook met een natte koude washand op mijn oor. En moest dus ook vreselijk vaak naar de wc

Mooi dat je er al achter was. Hoop dat alles te overzien is verder!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.