Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

lien

lien

28-08-2012 om 17:56

Steeds bacteriele infecties

Ik weet dat het eigenlijk een vraag voor mijn huisarts is, maar die is op vakentie en ik heb wat behoefte aan input. Ik realiseer me ineens dat ik mijn hele leven (40 jr) van kinds af aan bij elkaar veel ontstekingen heb gehad: blindedarm ontsteking, veel keelontstekingen (10?), veel blaasontskingen (10?), een longontsteking, een borstontsteking. Allen verliepen vrij heftig. Verder heb ik vaak ontstoken oogranden. Wat moet ik hiervan denken? Is het inderdaad veel, of lijkt dat alleen als ik het zo bij elkaar opschrijf? Kan dit wijzen op een probleem in mijn afweersysteem? Moet ik het zoeken in mijn eetgewoonten?
Alle input is welkom!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
lennest

lennest

28-08-2012 om 20:31

Klinkt herkenbaar

Ik herken het wel, het aantal blaasontstekingen kan ik niet meer tellen, kno-gebied is ook favoriet, een klein wondje ontsteekt praktisch altijd. Hoe het komt, nou de blaasontstekingen kwamen omdat ik een vernauwde plasbuis had. Daar ben ik aan geopereerd en toen daalde de frequentie. Is nu weer omhoog ivm overgang: ik ben er 'gevoelig' voor, tja. Kno-gebied: vooral toen de kinderen klein waren, ze brachten van alles mee van het kinderdagverblijf en groep 1/2. De wondjes: ik zit er altijd aan, korstje eraf halen, dat soort dingen. Ik kan het dus wel verklaren en wat ook meespeelt is een druk leven, niet altijd goed of op tijd eten, te weinig slaap, dan gaat je weerstand zeker naar beneden!

Kan

Ik zou het zeker eens bloed laten onderzoeken. Hier een zoon met een IgA deficiency. Hij is ook zeer infectie-gevoelig. Heeft een aantal jaar vrijwel continu onderhoudskuren antibiotica gehad en dan nog was hij veel ziek (en ook altijd zo hevig ziek). Heel herkenbaar ook de ontstoken randjes rond zijn ogen trouwens, die heeft hij vrijwel altijd.
We letten hier in ieder geval erg op goede voeding, genoeg rust, veel buiten, veel beweging (goede conditie), in de winter extra vitamines, griepprik en probiotica. Alle beetjes helpen tenslotte...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.