Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Steeds maar weer antibiotica

Bij voorbaat mijn excuses; ik ga jullie even gebruiken om flink te klagen... sorry...
Ik heb er, ooit, wel eens vaker over geschreven; ons mannetje dat zo vatbaar is, vaak ziek is en er heel vaak niet zonder hulp van antibiotica uitkomt. De afgelopen weken is hij op drie dagen na voortdurend ziek geweest. Eerst buikgriep, daarna luchtweginfecties met dagelijks hoge koorts, slecht eten en drinken en overgeven van het hoesten. Het duurt wel weer erg lang voordat hij er van opknapt dus vandaag weer bij de huisarts geweest en ja hoor; gereutel in een van de longen, een ontstoken oor (daar kijken we overigens niet meer van op; is zo'n beetje standaard) en ontstoken ogen. En dus alweer een antibioticakuur... we waren een maand geleden net gestopt met de onderhoudskuur. Pffff.... hij wordt er zo moe van .(En ik zelf ook, zit dus ook al weer drie weken binnen).
Vorige week heeft hij min of meer zijn verjaardag kunnen vieren, maar zijn feestje moest afgeblazen worden en een ander feestje morgen wordt ook niks. Ik vind het zo sneu. Ons mannetje is geboren met een longontsteking, daarna ging het redelijk tot hij zes maanden oud was en sindsdien is het steeds maar weer hetzelfde verhaaltje. Ik hoop zo dat hij er overheen groeit. Als hij over anderhalf jaar naar groep drie moet, dan gaat het qua schoolverzuim nog problemen opleveren... Hij is (natuurlijk) meerdere malen onderzocht door de kinderarts en kno-arts, maar er wordt geen oorzaak gevonden. Heeft geen afweerstoornis oid. Zelf heb ik de link gelegd met iets van een voedselallergie omdat hij sinds hij vast voedsel krijgt problemen heeft, maar vooralsnog komt dat er niet uit. Volgende week weer een belafspraak met een van de kinderartsen; toch nog maar weer eens voorleggen.

Herkent iemand dit? Steeds maar weer a.b nodig omdat het lichaam het zelf niet op kan lossen? Het gaat ook zo tegen mijn gevoel in; straks worden de bacterieen nog resistent.

Nogmaals sorry... moest het even kwijt. Bah!


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
100%mama

100%mama

16-02-2010 om 18:25

Helaas wel

Zeker helaas, hier een kind van ongeveer om de 3 weken ziek is. 3x een longontsteking gehad (januari 2009, december 2009 en januari 2010). In 5,5 jaar 20 AB kuren gehad voor verschillende dingen en idd, waar ik zo bang voor was is gebeurt, hij heeft een allergie/resistentie ontwikkeld voor Amox. Hij mag het absoluut niet hebben omdat zijn keel opzet (stikkingsgevaar), rode vlekken krijgt en extreem hoge koorts. In eerste instantie liep hij hier in het streekziekenhuis hiervoor, maar daar kreeg ik gewoon geen begrip, voor zijn blaas liep hij al in het kinderziekenhuis en heb daar op eigen verzoek ene afspraak gemaakt bij de kinderarts. Voor het eerst in mijn (zijn) leven is er eens geluisterd en niet gelijk gestrooit met AB! Onze kinderarts zegt ook namelijk, dat een onderhoudskuur het probeem wel oplost, alleen dood de AB ook de goeie bacterien....conclusie....vatbaar voor allerlei bacterien en virale aandoeningen! Een beetje een visuele cirkel dus!

Ik zou zeggen.....maak een afspraak bij een ander ziekenhuis en leg daar het probleem voor!

Jakiro

Jakiro

16-02-2010 om 19:31

Beetje onzin 100%mama

Je kind heeft een resistentie ontwikkeld tegen Amoxicilline ? Wat een onzin. Bacteriën kunnen resistent worden, mensen niet. En bacteriën kunnen eigenlijk alleen resistent worden als er niet goed genoeg met de AB omgegaan wordt (te vroeg gestopt, als nog niet alles dood is bijvoorbeeld). Dat je kind een allergie ontwikkeld kan hebben, dat kan dan weer wel.
Het vatbaar zijn voor bacteriën heeft niks te maken met het gebruik van AB, maar meer met je afweersysteem en aangezien je afweersysteem niet aangetast wordt door AB, heeft de AB er dus niks mee te maken. Extra vatbaarder voor virussen is dus onzin. Wel kan het zo zijn dat bacteriën die je nodig hebt in je eigen lichaam kapot gaan door de AB, waardoor je andere klachten kan ontwikkelen. Dat komt dan alleen niet omdat je vatbaarder bent voor bacteriën en virussen, maar omdat je gewone bacteriën mist. De bijwerking diarree van AB is daar een voorbeeld van.
Als je kind niet uit infecties komt, zonder gebruik te maken van AB (bij mij 2 van de 3 kinderen) is het heel erg raadzaam om na te gaan hoe dat komt.
Allergie, intolerantie, afweersysteemgebrek ?
Tot die tijd is het pappen en nathouden en soms kan dat alleen met een onderhoudsdosis AB. Hier heeft oudste kind een onderhoudskuur gehad van 6 maanden. In die periode ook buisjes geplaatst, keel- en neusamandelen verwijderd, onderhoud medicijnen voor haar Cara en een lactosevrij dieet begonnen. Daarna is ze nooit meer ziek geweest en het is inmiddels al 9 jaar geleden. Wat het geweest is, weten we niet precies, maar het is weg en er is geen AB meer nodig.
Jakiro
PS Het is overigens een vicieuze cirkel en geen visuele Uitspreken lukt me totaal niet, maar opschrijven lukt me wel.

Jacoline29

Jacoline29

16-02-2010 om 20:07

Heli

Kan het zijn dat de neusamandel misschien te groot is?
Mijn dochtertje Elize was 10 dagen oud,lag toen in ZH met longinfectie ,toen ze bijna 6 maanden was weer deze keer RS,daarna aldoor gevoelig gebleven voor infecties en iedere keer als het herfst/winter wordt heeft ze longontsteking of bovenste luchtweg infecties.Ben toen weer naar HA geweest(ong 4 weken terug),deze wilde geen AB meer geven en die verwees me door naar KNO,deze vertelde mij dat aldoor de infecties konden ontstaan door een grote neusamandel,de HA .Deze neus amandel is vandaag bij haar verwijderd en was idd erg groot.Nu is het verder afwachten in hoeverre het heeft geholpen.Misschien voorstellen aan de huisarts of het ziekenhuis?

heli

heli

16-02-2010 om 22:39 Topicstarter

Ter verduidelijking...

en voor de volledigheid (ik had niet alles opgeschreven in mijn snelle frustratieberichtje..) Bij ons mannetje zijn al drie keer (in nog geen drie jaar tijd) de neusamandel gepeld (of geknipt; ik vergeet altijd wat het is), de keelamandelen zijn al verwijderd en hij heeft al zijn vierde paar buisjes.
De kno-arts constateerde een tijdje terug dat de neusamandel alweer voor een deel is aangegroeid en wilde hem wel weer verwijderen. Maar tot nu toe heeft dat dus niets geholpen en aangezien ons mannetje het afgelopen jaar nogal wat te verwerken heeft gehad wilden we hem liever niet ook nog een 'operatie' aandoen. Mocht er nou iets nodig zijn waarvoor hij toch onder narcose zou moeten dan nemen ze het maar mee, maar anders liever niet.
Wat betreft de opmerking van 100%mama; er wordt niet meteen 'gestrooid' met antibiotica hoor! Daar proberen we toch ook een soort van terughoudend in te zijn, maar ik heb wel liever antibiotica gewoon thuis dan dat ik het niet zou doen en hij vervolgens in het ziekenhuis aan een infuus komt te liggen. En liever een onderhoudskuur dan steeds 'losse' kuren. Maar ik had zo gehoopt dat het, naarmate hij ouder zou worden hij er over heen zou groeien. Dat zal ook vast wel gebeuren, maar pfff... het is gewoon veel zo.
Overigens is hij onder behandeling bij de kinderlongarts, de kno-arts en sinds kort ook bij een kindergastro-enteroloog vanwege onverklaarbare buikklachten. Deze denkt vooralsnog dat er niet iets lichamelijks aan ten grondslag ligt, maar dat het te maken heeft met waarschijnlijk verwerkingsproblematiek. Ik weet het zo net nog niet. Heb een gutfeeling dat er wel wat lichamelijks is en misschien heeft dat ook wel met zijn vele ziek zijn te maken. Volgende week heb ik een belafspraak met hem; zal het hem ook eens voorleggen.

In de tussentijd heb ik maar weer een nieuw potje probiotica besteld en hoop ik dat dit kuurtje gauw aan gaat slaan. Zucht...

Jakiro

Jakiro

17-02-2010 om 08:06

Onverklaarbare buikklachten

Heeft je zoon al een waterstofademtest gehad om een lactose intolerantie uit te sluiten ?
Zoals ik schreef, mijn dochter had voor haar 4e verjaardag een 6 maanden lange AB-onderhoudskuur gehad en al tientallen gewone AB-kuurtjes.
Net iets voor de onderhoudskuur bleek dat ze een lactose-intolerantie had, hoogstwaarschijnlijk aangeboren (retroperspectief). Na alle veranderingen is ze dus nooit meer ziek geweest.
Ze kan nu weer lactosehoudende voedingsmiddelen eten, maar er is duidelijke een grens. Gaat ze daar over heen dan krijgt ze weer buikklachten en begint zich lamlendiger te voelen.
Jakiro

100%mama

100%mama

17-02-2010 om 08:45

Fijn jakiro

Voor je fijn gevoelligheid weer.

Ik heb ook (maar wellicht heb je daar overheen gelezen) een slash gemaakt van allergisch/resistent. HIJ is allergisch en de BACTERIEN zijn resistent, goed zo?

Google:
vernietigen antibiotica niet alleen de bacteriën die u ziek
maken, ze kunnen ook nuttige bacteriesoorten in uw lichaam doden. Hierdoor krijgen andere
ziekteverwekkers juist een kans.

Dit heb ik overigens ook geschreven en niet in de bewoording die jij meent te lezen. Je bent dus wel degelijk vatbaarder voor ziektekiemen.

En over visueel & vicieuz...je snapt gelukkig wel wat ik bedoel...ik kan het overigens wel uitspreken

Tineke

Tineke

17-02-2010 om 08:46

Ach

't arme ventje, en arme jij! Ik zou je graag geruststellen, en op basis van mijn ervaring kan ik dat ook, maar het helpt niet voor nu. Die eindeloze kuurtjes die nodig zijn, was hier ongeveer tot de zesde verjaardag. Daarna hield dat gewoon op. Wel nog vatbaar voor ieder virusje, maar een stuk minder zorgelijk. Vanaf ongeveer 10 jaar werd die vatbaarheid ook een stuk minder. Maar wat heb je daar nu aan? In elk geval: probeer je nog maar geen zorgen te maken over verzuim in groep 3, je zult zien, dat gaat je alles meevallen.
Ik vind het idee van Jakiro zeer plausibel, ook langdurig antibioticumgebruik kan voor lactose-intolerantie zorgen, iets om goed naar te kijken, lijkt me.
Veel sterkte!

Geen ervaring

maar misschien zou vit. D een beetje (veel?)kunnen helpen?

Google maar eens, er verschijnen steeds meer studies over vit. D en het immuunsysteem, ik denk dat daar misschien wel een sleutel kan liggen!

In elk geval sterkte, voor jullie allemaal!(en beterschap!)

Salie

Salie

17-02-2010 om 14:34

Wel ervaring

Hier een mannetje van bijna vier die ook heeeel vaak ziek is. Veel luchtweginfectie, longontsteking en zijn temp. is bijna altijd boven de 38. Zijn neusamandel is er ook al uit. Verder dus ook veel ab.
Hij is helemaal binnenste buiten gekeerd in het ziekenhuis door verschillende specialisten. Bij de imumoloog (schrijf je dat zo?) is er uit gekomen dat zijn hb altijd op het randje zit en zijn witte bloedcellen (lichaampjes) ook altijd op het randje zitten. Daardoor heb je bijna geen weerstand en pik je dus alles op wat er langs komt. In zijn geval zijn zijn longen erg kwetsbaar. Ik hoop dat dat allemaal zichzelf nog bijsteld. Dat kan namelijk wel gewoon. Verder gelukkig niks ernstigs gevonden, dus we moeten het (en hij) er maar mee doen zolang als het duurt.
Nouja, geen tips maar wel herkenning in ieder geval.
Sterkte met hem.
Gr. Salie

Irene

Irene

17-02-2010 om 20:35

Hier ook

Hier een zoon van bijna 6 met een afweerstoornis die nu een onderhoudskuur van 3 maanden heeft. Vorig jaar 2x een onderhoudskuur van 2 maanden en tussendoor nog een aantal therapeutische kuren. Hij zit in groep 3 en verzuimt veel. Ik geloof dat hij nog niet 1x een hele schoolweek vol heeft gemaakt dit schooljaar...
Hier lopen nog onderzoeken omdat er meer aan de hand lijkt te zijn. Het ergste vind ik dat onze zoon zich echt bijna helemaal nooit goed voelt. Ook als hij niet echt ziek is, voelt hij zich moe en beroerd. Afschuwelijk vind ik dat.
Wij geven hem trouwens standaard probiotica, multivitamine tabletten en vitamine D druppels. Verder zorgen we voor zeer gezonde voeding en een gezonde levenstijl. Meer kun je niet doen vrees ik... Alleen nog maar hopen dat hij er overheen gaat groeien.
Veel sterkte!

heli

heli

17-02-2010 om 20:49 Topicstarter

Dank jullie

Vandaag heeft ons mannetje voor het eerst in twee weken niet tot overgevens toe gehoest (afkloppen!). Wel gehoest tot uit zijn tenen, maar hij heeft "alles" (een kommetje soep, drinken en een raketijsje) binnengehouden. Is vanmiddag ook niet in slaap gevallen op de bank en de klonters zijn uit zijn ogen verdwenen. Kortom, het duurt even maar hij lijkt op te knappen.

Jakiro, ik ga me even inlezen in die waterstofademtest. De gastro-enteroloog had het alleen maar over een darmbiopt ("en is dat dan wat u wilt mevrouw?", grrrrr!!!) en heeft verder andere dingen niet genoemd. We hadden na de vorige afspraak de opdracht gekregen om te kijken op welke voedingsmiddelen ons mannetje reageerde met buikpijn. Vier productgroepen; melk, pasta, fruit en nog wat... tarwe? (ik weet het al niet eens meer). En dat in vijf weken tijd. Dat lukt natuurlijk nooit. Maar dat bedacht ik me natuurlijk pas toen we in de auto op de terugweg waren.
We zijn nu even gestopt met melkproducten (en aan de Soya), maar ja, met drie weken ziek en bijna niet eten schiet dat ook niet op. Bovendien het zou me niets verbazen dat hij nu buikpijn heeft van de spierpijn van het hoesten.
Volgende week een gesprek met deze arts; we moeten nog naar onze huisarts en die week erna moeten we naar de 'gewone' kinderarts (longarts). Normaal gesproken zou ik dat erg vervelend vinden, maar nu vind ik het niet erg. Het zou mooi zijn als ze eens met z'n drieën overleggen, maar dat zal wel erg ingewikkeld zijn te regelen...

Mien* ik ga me ook even inlezen over vitamine D. Misschien ook wel wat voor mezelf

100%mama, wat ik me nog afvroeg naar aanleiding van je eerste berichtje; hoe hebben ze dat gedaan in het kinderziekenhuis? Jij schreef dat er daar voor het eerst niet 'gestrooid' werd met antibiotica. Maar hoe ging dat dan? Ging het ziek zijn dan toch zonder hulpmiddelen 'gewoon' over? En hoe lang zie je dat aan?
Wel ontzettend vervelend dat hij die allergie heeft; heel eng lijkt me dat! Overigens ook dat hij niet goed meer reageert (of de bacterieen dan) op de ab.

En Kaatje; ik wist trouwens niet dat je lactose-intolerantie kan krijgen, juist van ab. Ik heb tijdens de zwangerschap al ontzettend vaak ab gehad en hij daarna zelf dus ook. Ik kan het niet meer tellen. Daarnaast dus al vier keer een onderhoudskuur, wisselend van twee tot vier maanden.
Toch is het fijn om te lezen dat het op een gegeven moment ook over gaat.Daar hopen we ook op, maar het is zo vervelend. Voor het ventje vooral, hij heeft zo goed in de gaten dat hij veel meer ziek is dan andere kinderen; moet veel leuke dingen missen. En wat wel heel verdrietig is, is dat hij er in de tussentijd van overtuigd is dat 'dokters je toch niet beter kunnen maken'. En; 'sommige kinderen worden beter en sommige niet. In sprookjes kan alles, maar in het echt niet'. Pfff... zo moeilijk.

Salie, ik hoop dat jullie mannetje er ook over heen gaat groeien en dat het sneller gaat dan bij ons! Sterkte!

heli

Heli ter geruststelling

Er gaat een heel vervelend virus rond. Zoon is al 3 weken ziek, en zelf ben ik al 2 weken ziek waarvan ik inmiddels met kuur 2 bezig ben,

En uit ervaring kan ik zeggen dat het echt over gaat de periode waarin je nu zit. Oudste was altijd ziek vroeger.

Heb je al enchina force gebruikt voor het ventje?

Asje2

Asje2

18-02-2010 om 08:32

Heli

Ben je bekend met Kinderhaven in Rotterdam?

Is een samenwerking tussen het Sophia en Havenziekenhuis. Kijk maar eens op www . havenziekenhuis . nl/kinderhaven

De longarts en allergoloog werken daar nauw samen (evt ook dermatoloog) . Wie weet is het wat voor jullie

heli

heli

19-02-2010 om 14:57 Topicstarter

Nikus

helaas; dit stelt me dus niet zo gerust... Als ik hoor dat er een virus rondgaat waar je een poos ziek van bent dan weet ik wel hoe laat het hier is... bij ons mannetje duurt het dan anderhalf, twee keer zo lang.
Gisteren was het op de kop af drie weken. Gisteren nog overgegeven tijdens hoestbuien waarbij het uit zijn tenen komt. Gelukkig lijkt hij vandaag ineens wat meer opgeknapt; kijkt hij niet zo lodderig meer uit zijn ogen. Vanmorgen ook geen koorts en zijn we even naar buiten geweest. Dat kostte wel weer genoeg energie dus hij ligt nu weer op de bank, maar hij slaapt niet meer en lijkt zich nu ook te vervelen. Kijk, dat gaat de goede kant op.
Eindelijk...

heli

heli

19-02-2010 om 15:01 Topicstarter

Asje

Dank voor je meedenken, maar nee, ken ik niet. Heb net even op hun website gekeken. Op zich wel interessant, maar wij wonen helemaal niet in de buurt van Rotterdam...

heli

heli

19-02-2010 om 15:06 Topicstarter

Nog een keer nikus

en voor jullie natuurlijk ook van harte beterschap!

100%mama

100%mama

19-02-2010 om 17:20

Heli (sorry lang)

Zoonlief is vanaf zijn geboorte al "bezig" met oren (buisjes met 7 mnd), meerdere urineweg infectie's, longproblemen en vooral heeeeel veel ziek. In die zin weet ik dus zo vreselijk wat je voelt al zijn het niet dezelfde "ziektes". De huisarts schreef zonder meer AB uit, elke keer weer als we daar kwamen met oren, urine of long problemen. Na een opname voor een urineweginfectie (waarbij hij via infuus AB kreeg) is hij onder behandeling gekomen bij een kinderarts hier in het streekziekenhuis waar hij eigenlijk steeds bij problemen AB kreeg ipv nou eens te onderzoeken waar de problemen vandaan kwamen. Na een zeer heftige reaktie op Amox belande zoonlief op de SEH met ademhalimng moeilijkheden (door opgezette keel) en overal rode vlekken. Toen was het klaar voor mij. Toen kreeg hij zijn 2e longontsteking in 2 maanden tijd en omdat hij voor zijn urineweg problemen (blaasinhoud van een 3 jarige terwijl hij 5 is) al in het JKZ liep heb ik zelf een afspraak gemaakt bij de kinderarts (met specialisatie longheelkunde) en daar mijn frustratie neer gelegt. Verteld dat hij alsmaal AB krijgt en dat ik een kind nu heb wat in de maand 1 week ziek is. Zodoende vertelde de KA dat AB ook negatieve kanten heeft, het valt idd de slechte bacterien aan zodat je (sneller) beter wordt, helaas ook de goede bacterien die je nodig hebt om zelf dingen aan te vallen. Zijn 2e longontsteking (in 2 mnd tijd) is dus niet behandeld met AB, maar zijn zijn longen ondersteund met extra Ventolin & Flixotide en hij heeft dus zelf de rest weg gewerkt uit zijn lichaam. Nu heeft hij onderzoeken waar het vandaan komt dat hij zo vaak ziek is (imuunsysteem, astma etc) en staat "strak" onder controle van de KA. Ik zelf vind dat er (mijn ervaring he) te snel naar AB gegrepen wordt terwijl je lichaam in sommige (niet alle natuurlijk) gevallen heel goed in staat is zelf dingen op te ruimen, al dan niet met ondersteuning van andere medicatie. Nu "zit" ik met een kind wat dus nimmer meer Amox mag hebben door het vele geven ervan. De reaktie erop is dusdanig heftig, daar wordt je echt niet vrolijk van. (lief dat je erop reageerde hoor!).

Kortom, ik ben blij deze KA nu te hebben, A: ze doet overkomen alsof ik zelf ook nog iets te vertellen heb en B: ze idd niet zomaar AB geeft, maar eerst gaat kijken hoe of wat....

Jij heel veel sterkte hoor, ik hoop dat je erachter komt wat er nu daadwerkelijk is.....

Onno

Onno

20-02-2010 om 12:46

Alarmbellen en rode lampjes.

Indien een ingewikkeld apparaat op storing springt en dit aangeeft met alarmbellen en rode lampjes zal iedereen het met mij eens zijn dat het weinig zin heeft om alle toeters en bellen uit te zetten en de rode lampjes te doven. Toch is dit in grote lijnen hoe onze reguliere 'genees'kunde al honderden jaren te werk gaat. Nog steeds denkt men met symptoombestrijding chronische klachten en kwalen te kunnen genezen.
Ook het menselijk lichaam geeft vaak dmv allerlei klachten aan dat er iets niet goed functioneert en toch blijft men maar de klachten bestrijden zonder het lichaam echt te genezen.
Er is een verschil tussen klachtenvrij ziek zijn of een goede gezondheid hebben. Vreemd dat men op dit forum dat maar niet kan begrijpen.

Sancy

Sancy

20-02-2010 om 13:18

Ah onno

Kom je de openstaande vragen beantwoorden? Of kom je alleen maar overvliegen?

heli

heli

20-02-2010 om 18:54 Topicstarter

Onno

Het was natuurlijk wachten op jouw inmenging in dit draadje... Maar, het is zelfs zo dat wij het ook voelden als symptoombestrijding en tegen ons sceptische gevoel in, bij een homeopaat zijn geweest. Meerdere keren overigens. Waarschijnlijk krijg ik nu van mijn medeforummers een 'zie-nou-wel' maar zoals verwacht zijn we vooral in onze portomonnee geraakt (hoewel het deels vergoed werd) en heeft het helemaal niets uitgehaald voor ons mannetje. Korreltjes gekregen (drie keer verschillende), maar he-le-maal niets van gemerkt.

Onno

Onno

21-02-2010 om 19:09

Alarmbellen en rode lampjes.

Stel dat de homeopaat jouw zoontje had genezen zou iedereen toch roepen dat het toeval was dus daarmee kunnen we geen rekening houden. Desondanks is het heel verdrietig dat je zoontje zo slecht floreert. Als ik het zorgvuldig lees dan druipt hier gewoon het PVS vanaf en dan redt je het niet met een paar korreltjes. Jammer dat het bij die man/vrouw niet gelukt is. Toch denk ik dat je naar een oplossing moet blijven zoeken omdat je met symptoombestrijding uiteindelijk toch steeds dieper in het moeras wegzakt.
Daarom gaan de meeste ouders tegenwoordig op twee sporen zitten. Tja, dat het geld kost is nu eenmaal zo afgesproken met de zorgverzekeraars, daarom adviseer ik al mijn patiënten altijd de comfort-polis van de IAK. Dat is de allerbeste prijs kwaliteit verhouding. Alternatieve geneeswijzen 100% onbeperkte vergoeding, maar om nu over te stappen is het te laat.
Ik wens je heel veel succes bij het vinden van de juiste weg. Ergens ligt de oplossing voor jouw zoontje, want dat het op te lossen is twijfel ik niet aan. Heel jammer dat je er zo weinig over leest terwijl het zo'n veelvuldig voorkomend probleem is.

Nasha 1st

Nasha 1st

21-02-2010 om 23:11

Jaja onno

we weten het. Jij en alleen jij kan ons genezen....pas op met wegvliegen he? Dat je geen hoogspanningsmast raakt ofzo...

Puck

Puck

22-02-2010 om 10:42

En onno

... wanneer ruim je eindelijk nu eens die klodders schijt die je laat vallen zelf op?

100%mama

100%mama

22-02-2010 om 12:30

Ik zie geen licht onno!

Want eigenlijk is de reguliere geneeskunde eigenlijk hetzelfde als de homeopatische! In beide gevallen wordt er namelijk met middeltjes gestooid! Je zal er ongetwijfeld geen antwoord op geven (zoals de weet ik veel hoeveel vragen er nog voor je liggen te wachten op antwoord) maar leg mij nu eens goed uit wat de homeopatische arts nu dan zou doen om de KERN van het probleem te vinden. Verbeter me als ik het verkeert heb, maar bij zowel een reguliere arts als bij een homeopatische "arts" ga ik in beide gavallen met een potje pillen naar huis..........

Groet, 100%mama

Die overigens zeer tevreden is met de REGULIERE kinderarts die WEL de KERN van het PROBLEEM zoekt.

Puck

Puck

22-02-2010 om 13:25

Nee, 100% mama

Jij DENKT dat die reguliere kinderarts de kern van het probleem zoekt. Maar omdat jij natuurlijk maar een onnozel onwetend moedertje bent heb je gewoon niet door dat ook jouw fantastische kinderarts alleen maar aan symptoombestrijding doet.
Nee... dan Onno, die heeft de genezing maar wil niet vertellen hoe het werkt, zegt alleen: profiteer toch gewoon van de voordelen en maak je niet druk over hoe het werkt.
Duuhuuh

Onno

Onno

22-02-2010 om 13:30

Alarmbellen en rode lampjes.

Soms denk ik: " hoe lang moet een mens doormodderen voordat hij gaat beseffen dat je met symptoombestrijding geen ene ruk opschiet". Zelfs 100%mama is er na al die jaren nog steeds niet achter. Ik ben benieuwd wanneer de kinderarts de kern van het probleem heeft gevonden en als hij dat heeft hoe gaat hij dat dan oplossen. Ben je zomaar weer een paar jaar verder en niets opgeschoten maar wel achteruit geboerd. Jammer dat je het licht nog niet ziet.
Daarnaast kan iedereen de comfort-polis van de IAK krijgen, de website moet nog worden aangepast maar als je ze belt kunnen ze je het zo vertellen.
Verder wens ik iedereen veel succes in dit draadje en Heli veel sterkte met haar zoontje.

Puck

Puck

22-02-2010 om 14:07

Onno

In het verleden heb ik ook aangegeven dat ik met beide kinderen bij een homeopaat onder behandeling ben geweest en dat ik daar OOK geen ruk mee ben opgeschoten. Dus ook die heeft de kern van het probleem niet kunnen aanpakken. Tja, dan kan je wel zeggen dat het dan jammer is dat de beste man niet het juiste middel heeft kunnen vinden, maar met reguliere behandeling zijn ze tenminste symptoomvrij.

Pluk53

Pluk53

22-02-2010 om 16:42

Pelle, ja en nee

Ja: homeopathie is kwakzalverij, en je rekenvoorbeeld klopt (bijna).
Nee: je snapt de essentie van het schudverdunnen niet. De energie van de stof wordt overgedragen op het oplosmiddel. En die energie heeft niets te maken met aantallen moleculen. Je hebt helemaal geen "oorspronkelijke-werkzame-stof-moleculen" nodig in de uiteindelijke 30X oplossing. Overigens wordt als oplosmiddel normaal gesproken ethanol gebruikt. Voor de granules gebruikt men lactose; daar heeft men het gepotentieerde oplosmiddel aan geabsorbeerd (en weer laten verdampen). Als je al gelooft in energie-overdracht naar het oplosmiddel, dan mag je mij uitleggen hoe het dan zit bij de granules, waar het oplosmiddel helemaal verdwenen is.
Bovendien: de oorspronkelijke "werkzame stof" is vaak juist een "anti-stof": een stof die het (te bestrijden)ziekte-verschijnsel oproept bij gezonde mensen. En op energetisch niveau is min met min blijkbaar plus, en wordt de kwaal geneutraliseerd.
Voor de duidelijkheid: dit is het verhaal van de homeopaten zelf; bewijs ontbreekt (net zoals het bewijs van de werkzaamheid ontbreekt)

Nasha 1st

Nasha 1st

22-02-2010 om 19:54

Met name

zeemeeuwpoep in aanraking met water is berucht....

Onno

Onno

23-02-2010 om 13:31

Alarmbellen en rode lampjes.

Hoe zou men hier reageren als 100%mama en heli het verhaal zouden doen dat ze al jaren bij een homeopaat waren met hun kind en ze hadden hetzelfde resultaat als nu. Tja, hoe zouden dan de reacties zijn. Nu zijn ze al jaren bij een kinderarts en allerlei doktoren en volgen zelfs schadelijke voorschriften en dan is er niets aan de hand.
Het is toch vreemd dat men wel een volkomen nutteloze en symptoombestrijdende reguliere therapie zonder enige vorm van twijfel jaaaaaaaaaarenlang accepteert, terwijl een altenatieve therapeut welhaast een wonder moet verrichten anders haakt men direkt af.
Nu maakt het mij echt niet uit wat men zijn kinderen aandoet, maar ik zou niet rusten voor ik een oplossing wist.
Al is de dokter nog zo dom, er is altijd nog prednison.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.