Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Naamloos voor privacy

Naamloos voor privacy

08-10-2010 om 11:51

Steeds wat urineverlies

Toen ik 4 weken geleden verkouden was en veel moest hoesten begon het: urineverlies. Tijdens een hoestbui verloor ik kleine straaltjes urine. Erg lastig, maar ik legde het verband met het hoesten en mijn leeftijd (46). Maandverband gedragen tijdens die verkoudheid en voila, probleem opgelost....dacht ik.
Niet dus. Nu, 4 weken verder hoef ik niet meer te hoesten maar heb nog wel steeds last van ongewenst urineverlies. Ik draag de hele dag een maandverbandje, anders moet ik mijn kleren verschonen! Ik baal hier enorm van en vraag me af of dit een tijdelijk probleem is. Kan het een nasleep zijn van die verkoudheid en moet ik het nog even de tijd geven?
Bekkenbodemspier-oefeningen (wat een lang woord!) doe ik al. Als ik naar de huisarts ga (wat ik wil doen als dit over een paar weken niet verdwenen is) hoef ik m.i. niet doorverwezen worden naar de fysiotherapie voor die bekken...oefeningen.
En wat is mijn vraag aan jullie nu?
Ik zou graag willen weten of er vrouwen zijn die dit herkennen en of dit een tijdelijk probleem kan zijn en hoe ze de dingen hebben aangepakt.
Bedankt alvast.
Naamloos

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
joep

joep

08-10-2010 om 12:27

Bekkenbodem is niet zo simpel

Een bekkenbodem kan te gespannen zijn of te zwak, of gespannen en te zwak. Daarnaast zit hij ook nog vast en werkt hij samen met andere spieren.
bekkenbodemoefeningen zijn leuk, maar je weet pas of je de goede doet als je weet wat er mee aan de hand is. Is de bekkenbodem te gespannen en ga je veel versterkende oefeningen doen, maak je het probleem dus groter. Verder heeft de bekkenbodem verschillende lagen, dus het komt best precies wat je moet doen.
Een bekkentherapeut is zeker zinvol en waarschijnlijk noodzakelijk. Ik zou wel op tijd gaan, hoe korter je het probleem hebt, hoe makkelijker het op te lossen is.
Je kan ook kiezen voor een in bekkenklachten gespecialiseerde Cesar of Mensendiecktherapeut. Dit heeft vaak een prima effect en je hoeft er geen inwendig onderzoek, of iets dergelijks.

Therapeut

Ik ben dus zelf (heb je HA niet bij nodig) naar een bekkenfysiotherapeut geweest.
Ideaal, had ik veel eerder moeten doen. Ik had ook regelmatig urineverlies (maar niet zo opeens begonnen als jou). Ik bleek veel te weinig ook naar de wc te gaan, en had soms meer als een liter urine in mijn blaas zitten. Dit veroorzaakte dus eigenlijk gewoon een soort overloop.
Na goede oefeningen, waarbij ze ook daadwerkelijk controleerde of ik de goede spier aantrok, gaat het nu helemaal goed.
Natuurlijk zijn er leukere dingen te bedenken dan het laten voelen of je de goede spier aantrekt, maar ach, het is haar (zijn?) werk moet je maar denken.

lennest

lennest

11-10-2010 om 22:36

Blaasproblemen

Herkenbaar! Stressincontinentie heet dat. Bij de fysio geweest, hielp niet. Aangezien ik liever niet aan de Tena ging, ben ik naar de uroloog gegaan die een TVT-bandje geeft geplaatst. Twee dagen ziekenhuis, ruim drie weken voor volledig herstel en daarna nergens last meer van gehad, het is nu acht jaar geleden. Dit soort urineverlies hoeft dus niet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.