Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Watje

Watje

23-03-2012 om 22:32

Sterilisatie

Komende week heb ik een afspraak bij de gyn. Ik wil me laten steriliseren. Liefst via de Essure-methode. Maar ik ben een enorm watje als het op het lichamelijke aankomt, en ik begrijp dat Essure zonder narcose gaat. Dat trek ik echt niet: ik wil per se onder zeil anders wordt het (maak ik) een drama.

Weet iemand of ik - als ik het een beetje lief vraag - de Essure-methode kan krijgen mét een narcose? (En ja, dat kan ik ook aan de gyn vragen, maar ik kom graag goed beslagen ten ijs en daarbij ben ik van de stress nu al mijn nagels aan het afkluiven.)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jonneke

Jonneke

24-03-2012 om 09:17

Essure

Ik heb ook Essure ondergaan. En werkelijk je voelt er helemaal niks van. Correctie, ik voelde er niks van. Het voelt als gewoon een inwendige echo. Dus je voelt dat apparaat (sorry voor de woordkeus) naar binnen gaan, en werklijk binnen 5 minuten was het weer klaar. Je bent langer bezig met aan/uit kleden en het uitlegverhaaltje, dan dat de ingreep duurde.
Een narcose of ruggeprik geeft veel meer kans op bijwerkingen.
Succes met kiezen.

Janna3

Janna3

24-03-2012 om 22:11

Mwah

Bij mij was het geen pretje hoor, het deed vervelend pijn. Je baarmoedermond wordt gepasseerd en dat is bij sommige vrouwen gevoelig. Maar met een goede ademhaling en concentratie vond ik het wel prima vol te houden. Zelfs zo dat ik, toen het de eerste keer niet lukte, een tweede keer verkoos boven de klassieke sterilisatie onder narcose.

Denk het niet

Sterilisatie via de Essure-methode gaat poliklinisch, dus ik denk niet dat ze dan de middelen bij de hand hebben om je onder narcose te brengen. Als je per se een narcose wilt, kun je beter voor een operatie kiezen, alleen heb je daar naderhand dan wel weer veel meer last van.

Bij mij was wat ik voelde vergelijkbaar met lichte menstruatiekramp. Het plaatsen van het veertje is even gevoelig, maar dat is maar echt heel eventjes. Een avond van te voren moest ik naproxen nemen, dat maakt de baarmoeder ongevoeliger voor de ingreep. Achteraf heb ik nog twee dagen naproxen geslikt tegen eventuele napijn en ik heb eigenlijk nauwelijks wat gevoeld.

Succes met je keuze.

Chris

Ziva

Ziva

25-03-2012 om 15:01

Wel pijnlijk

Mijn ervaring met essure is niet heel positief. Het inbrengen van de veertjes viel qua pijn wel mee maar omdat mijn baarmoeder gekanteld lag duurde het een tijd voor de gyn door de baarmoedermond heen was. Ze moest de baarmoedermond met een klemmetje vastzetten en dat deed gemeen pijn.

Na de ingreep bleek 1 van de veertjes te diep in de eileider te zitten en de controle echo na drie maanden liet dat ook zien. Daarom moest ik drie maanden later weer terug voor een hsg dat is een röntgenfoto van de baarmoeder terwijl er contrastvloeistof in de eileiders gespoten wordt. Ook geen prettig onderzoek. Ik wacht nu op de uitslag want er moet een speciaal team naar de foto's kijken maar met een beetje pech moet ik alsnog onder het mes. Het kan dus ook tegenvallen.

guera

guera

25-03-2012 om 18:44

Hoe ben je bevallen?

als je vaginaal bent bevallen is er redelijk 'ruimte' en hoeft de essure echt geen pijn te doen. Zorg dat je naar een ziekenhuis gaat waar ze de ingrepen vaak doen. Mijn baarmoeder is ook gekanteld, geen enkel probleem. Was echt binnen 5 min gepiept. Voelt als start menstruatie. Vraag inderdaad een pijnstiller of iets kalmerends. Het is zoveel fijner dan een operatie lijkt me met alle gevolgen van dien

Ziva

Ziva

25-03-2012 om 19:12

Gaat niet altijd op

Ik ben vier keer zonder complicaties vaginaal bevallen en bij mij deed het dus wel degelijk pijn. Ik heb voor essure gekozen omdat het een simpele en niet belastende ingreep is maar zo loopt het dus niet altijd. En ja, ik was vrij ontspannen, zag er niet echt tegenop maar het viel gewoon flink tegen. Wat niet wil zeggen dat dat bij de to ook gebeurt. Iedereen is anders.

Kan me aansluiten bij ziva...

Hier dezelfde ervaring als bij Ziva, enorm pijnlijk en daarnaast is de plaatsing ook nog eens mislukt, (essure zat niet op de goede plek) zodat we alsnog een ander voorbehoedsmiddel moesten bedenken. Het heeft me ook nog eens honderden euro gekost want het was niet geheel vergoed, zonder enig resultaat. De specialist was best onzeker en had het nog niet vaak (200x) gedaan, en ik vind de eerder gegeven tip een goeie; laat het in een ziekenhuis doen met een hoop ervaring. Ik heb er spijt van dat ik die moeite niet gedaan heb...

Fransien

Fransien

30-03-2012 om 13:23

Ervaring

Niet met essure, maar met adiana. Bij essure heb je behoorlijk grote veertjes, bij adiana krijg je een siliconenpropje ter grootte van een rijstkorrel. Ik kan je het Lucas Andreas ziekenhuis in Amsterdam aanraden, veel ervaring, echt heel veel, en hele prettige gynaecologen. De gynaecoloog die daar de Adiana doet stond op de eerste plek in het vakblad voor gynaecologen voor de verwijzing als zijzelf of hun vrouw naar de gynaecoloog zou moeten.
De plaatsing zelf was best wat pijnlijk, ik voelde me ook wel een beetje vreemd achteraf, gewoon ook omdat het toch wel definitief is. Je krijgt pijnstillers mee om vooraf in te nemen, maar daarvan voelde ik me ook iets anders.
Neem gewoon een taxi naar huis, met wat rustig aan doen red je het prima.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.