Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

amar

amar

14-01-2009 om 12:47

Sterilisatie:(mannen) wat zijn jullie ervaringen?

hoi mede-ouders,
ik wil graag jullie ervaringen horen over steralisatie.Vooral die van mannen zelf zijn van harte welkom!
Mijn man overweegt om zich te laten steriliseren, maar is geschrokken van berichten die hij hierover las op internet. Op wikipedia staat een weinig enthousiasmerend (en mij tot op heden ook niet bekend) bericht over het 'post-vasectomy-painsyndrome': 5 tot 33 % van de mannen zou hier na een vasectomie last van hebben.Da's niet weinig vinden wij.
Terwijl dit wel veel gevolgen schijnt te hebben voor de kwaliteit van leven van mannen die dit hebben wegens stuwingspijnen.Dat suddert dus hun hele leven door, die chronische pijn. Omdat mijn man sowieso wel 's last kan hebben van stuwingspijnen, vraagt hij zich af of hij daar dan ook last van zal hebben na een steralisatie, en kandidaat wordt voor dat pijnsyndroom.
Weten jullie hier meer over, uit ervaring of van anderen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
madelief

madelief

14-01-2009 om 13:36

Mensen melden eerder klachten

dan momenten van tevredenheid.

Bij mijn man is de sterilisatie 100% naar tevredenheid verlopen. Hij was het altijd al van plan (dat scheelt denk ik) en er is geen moment spijt geweest.

madelief

Bij ons ook goed

Hij vond het echt een makkie bij de bevallingen die ik heb doorstaan vond hij het een peulenschil.
napijn of zo heb ik nooit wat van gemerkt.

MaximeM

MaximeM

14-01-2009 om 20:41

Ook geen klachten

Hoi,

Hier heeft mijn man zich laten steriliseren. Het zaakje was wel bont en blauw voor een paar dagen maar daarna totaal geen last meer gehad.

Maxime

Aatje77

Aatje77

14-01-2009 om 21:40

Ook hier

geen klachten. Mijn man had wel de eerste dagen dat het hele zaakje wat gevoelig was en bont en blauw inderdaad maar daarna nergens meer last van gehad.

En hier ook....

probleemloos.

Ingrid

Hier ook

probleemloos verlopen, ik denk dat er aan iedere ingreep wel een risico zit,

suc6 krulleke

ishtar

ishtar

15-01-2009 om 09:03

Hier als enige klacht

dat man overgevoelig reageerde op de hechtingen. Toen ze er eenmaal uit waren geen last meer gehad.

amar

amar

15-01-2009 om 09:15

Lidwientje

...had ik me niet gerealiseerd en dat feit vermeldt Wikipedia niet.
amar

amar

amar

15-01-2009 om 09:18

Het is wel zo..........

dat man erg angstig is aangelegd voor lichamelijke problemen,laat staan voor deze uiterst precaire ingreep.......Hij hoort, leest en onthoudt dan ook alleen maar de negatieve ervaringen.
Ik ben blij met jullie reaktie,dank jullie wel.
amar

Suzanne

Suzanne

15-01-2009 om 13:46

Nog maar eentje dan.. om je man gerust te stellen

Mijn man vond het echt een fluitje van een cent, viel hem 200 % mee. Ingreep was 's morgens, hij is 's middags - echt waar! - gewoon weer aan het werk gegaan. Heeft toen en ook later nergens last van gehad en ik vind het nog steeds een uitkomst, geen pillentroep meer.

Jacoline29

Jacoline29

15-01-2009 om 13:57

Probleemloos

Ook inderdaad alleen een paar dagen een blauwe zak.

San

San

15-01-2009 om 13:59

Fijn

Fijn, de positieve ervaringen van jullie mannen. Ik probeer manlief ook over te halen zich te laten 'helpen', maar hij ziet het absoluut niet zitten. Niet vanwege de pijn ofzo. Volgens mij is hij bang dat zijn mannelijkheid in het geding komt of zo. Ik zal hem de verhalen hier eens laten lezen, misschien dat het helpt. Ik een spiraaltje, maar ben nu al twee keer 'onderuit' gegaan bij plaatsing en/of verwijdering van spiraaltje. Het huidige exemplaar kan nog vier jaar blijven zitten, daarna doe ik het niet meer. Ik zie er nu al tegenop dat deze er straks weer uitgehaald moet worden... Ik heb mijn portie dus wel gehad (en ook twee kinderen gebaard), nu is manlief aan de beurt.

Bastet

Bastet

15-01-2009 om 16:55

Mietjes

Ook mijn man vond dat hij het moest doen,na vier kinders.Helaas voor hem viel het zwaar tegen,wegens littekenweefsel.Op voorhand leek het poliklinisch te kunnen,maar helaas,halverwege was de ok toch een beter idee geweest,maar mijn man stond erop dat het ter plekke gedaan werd,anders zou hij niet meer terug komen.
Niet voor iedere man is het een makkie,en niet iedere man die het vond tegenvallen,stelt zich aan.
Bastet

amar

amar

15-01-2009 om 17:09

Bastet

hoe bedoel je littekenweefsel? Zat daar al een litteken of zo? Ik bedoel:was dit te voorzien geweest dan?
Ik ben het met je eens: niet elke man stelt zich aan.
Daarom wil ik ook graag objectieve info.
En het kan best zijn dat juist mannen die er last van hebben gehad,of dat hebben gehouden, hier niet over klagen uit angst om mietje te worden genoemd.
Hee, ik heb een nieuw taboe uitgevonden
amar

Nathalievdp

Nathalievdp

15-01-2009 om 21:00

Geen klachten

Mijn man vond de ingreep zelf best lastig. Maar een dag later zijn we samen geweoon gaan winkelen. Hij had nergens geen last meer van.

Heerlijk, ik vergat nogal eens de pil, nu heb ik geen zorgen meer !

Bastet

Bastet

16-01-2009 om 07:34

Amar

Ja,er zat een littekentje,na een kleine ingreep op jonge leeftijd.Daar was bekend,men dacht dat het wel kon poliklinisch,ondanks dat litteken.Maar niet dus,blijkt achteraf.
Groetjes,Bastet

Rafelkap

Rafelkap

16-01-2009 om 09:22

Littekenweefsel

Wat ik weet, is dat sommige mensen last houden van hun litteken. Ik ken iemand die na een operatie hele erge last bleef houden, dit was niet te voorzien, maar dit komt maar zelden voor. http://www.huidinfo.nl/litteken.html
Moeilijk te zeggen hoe je man een sterilatie zal ervaren. Ik denk dat hij het beste een gesprek met de huisarts kan hebben over de voors en tegens om een overweging te maken.

angel3

angel3

16-01-2009 om 09:44

Niet mannelijkheid maar toch beetje ot

wij hebben af en toe weleens een gesprek of man zich zal laten steriliseren maar ik vind het nogal een grote vraag eigenlijk. Hadden jullie dat da n niet?
stel ik kom morgen onder een bus dan zou hij nog alle kans hebben een nieuw gezin te stichten maar dan is hij gesteriliseerd... ergens staat me dat tegen. Is dat bij jullie ook een overweging geweest of nooit bij stil gestaan? Ik vind het best wel een offer eigenlijk. Om die reden zou ik mezlef NU ook niet laten steriliseren. Ik vind mezelf nog te jong ook al heb ik nu geen kinderwens meer. ...

San

San

16-01-2009 om 09:56

Angel3

Ja, wij hebben het er wel eens over. Maar voor manlief is het een enorm heikel onderwerp. Niet om over anticonceptie te praten hoor, maar sterilisatie...
Een nieuw gezin stichten als ik onder de bus kom? Hm, die gedachten heb ik nooit gehad. Maar definitief is het natuurlijk wel. De reden dat ik voor mij zelf niet snel voor sterilisatie zou kiezen, is dat de ingreep voor vrouwen veel groter is dan voor mannen. En zoals ik al aangaf, ik vind eigenlijk dat ik mijn portie wel heb gehad.

ishtar

ishtar

16-01-2009 om 13:06

Man 'stond erop'

van mij hoefde het niet zo nodig.

Hier geen probleem

Manlief heeft 4 jaar moeten nadenken over een derde kindje. Toen ik het met een grapje, 3 maanden nadat ons derde kindje was geboren, had over een 4e zat hij een week erna bij de dokter
Hij wil ook geen kinderen meer met iemand anders, ook niet gezien de leeftijd en ons gezin is compleet.

Hij heeft 1 dag wat last gehad van de operatie en de dag erna ging hij weer met de fiets naar het werk. Wel nog ene beurs gevoel maar volgens hem lang niet zo pijnlijk als hij had verwacht.

Gr.
Moon32

Chantelle

Chantelle

16-01-2009 om 19:09

Angel

Ja, natuurlijk sta je stil bij het feit dat de ander onder de bus kan komen. Manlief is heel stellig. Nee, ik heb dan drie fantastische kinderen en vind het goed. Hij heeft ook geen zin in mijn-zijn-onze-kinderen-discussies. Manlief ziet het niet als offer... Hij ziet het gewoon als een praktisch iets. En na één rampbevalling, drie keizersnedes, etc aan mijn kant neemt hij die twee dagen last graag voor lief.

Angel

Die overweging heb ik ook wel gehad, na ons derde kindje. Ik was wel klaar met kinderen krijgen maar ook nog maar 26. Stel dat ik er 10 jaar later toch anders over zou denken?
Nu ben ik (ongepland, wel zeer welkom) zwanger van ons vierde kind. We zijn er erg blij mee maar nu weet ik wel weer waarom ik dit eigenlijk niet meer wilde. En na dit kindje laat ik me dan ook zsm steriliseren. Ik, ja, niet mijn man.
Hij heeft ooit al een operatie aan dat deel van zijn lichaam gehad en dat was een dramatische ervaring. Dat kan ik begrijpen dus bij ons was het geen discussie, ik laat het doen.
Overigens vind ik het argument "laat hem het maar doen, want ik heb mijn portie wel gehad" echt onzinnig! Ja, ik heb straks 4 kinderen op de wereld gezet, nou en? Is dat dan automatisch de reden dat HIJ zich moet laten steriliseren?
Oh, en met de nieuwe methodes is het voor vrouwen tegenwoordig ook helemaal niet zo'n zware ingreep hoor. Niks erger als voor mannen! Dus ook dat is voor mij geen argument.

Jippie

Jippie

16-01-2009 om 21:08

Mijn portie, zijn portie

"Overigens vind ik het argument "laat hem het maar doen, want ik heb mijn portie wel gehad" echt onzinnig! Ja, ik heb straks 4 kinderen op de wereld gezet, nou en? Is dat dan automatisch de reden dat HIJ zich moet laten steriliseren?"

'Mijn portie' betekent in de meeste gevallen dat de vrouw gedurende de hele relatie voor de anticonceptie heeft gezorgd, veelal in de vorm van pillen en spiralen vol hormonen. Af en toe wil de man nog wel eens een condoom (erbij) gebruiken, maar meestal niet 'omdat ie er anders minder van voelt'. Dan vind ik het ook wel eens tijd om er met 1 knippie bij hemmes zijn dinges een eind aan te maken.
Hier overigens nog een onderwerp van discussie: hij wil wel, zij wil niet.

angel3

angel3

16-01-2009 om 21:56

Precies daarom ik ook niet

de reden van de bus geldt ook voor mij. Daarom wil ik ook niet onder het mes al ben ik 'al' 36....toch nog jong.
Ik heb toch echter vaak genoeg in mijn omgeving gezien dat mensen zeiden: echt geen kind meer, ook niet bij een nwe relatie. Nou die hebben allemaal een 2e leg hoor..... dus zeg nooit nooit.
Inderdaad is sterilisatie voor een vrouw tegenwoordig ook niet zo heftig meer met nwe methodes.
Nee voor mij is het te definitief en ik vraag dat ook niet van mijn man en hij wil het nu zelf ook niet. Dus prutsen we vrolijk verder. Sorry voor de vervuiling van het draadje...

Marianne

Marianne

17-01-2009 om 11:29

Hier niet zo soepel

Ik was onverwacht zwanger van derde kind toen man voor de eerste keer (je leest het goed!) gesteriliseerd werd. Ik heb er met mijn neus bovenop gestaan en aan beide kanten is ongeveer een centimeter zaadleider weggehaald. Beetje beurs maar weer vlot aan het werk. Nooit potje ingeleverd voor controle. Ik had toch wat kriebels na de bevalling en stond er op dat hij potje inleverde want we worden zeer makkelijk zwanger. Wat bleek: sterilisatie compleet mislukt.
Op voor de tweede ronde. Een gigantische zwelling, zwarte balzak -we grapten al dat het hele ding aan het afsterven was en misschien wel er af zou vallen. Zes jaar later voel ik nog steeds het hechtdraad zitten en regelmatig steekt het een beetje naar buiten. Onder het vel, maar je ziet wel een bultje zitten. Hier heeft hij nog steeds last van, met name bij het vrijen.
Een uitzondering weliswaar, maar toch.

Yvon Meijer

Yvon Meijer

17-01-2009 om 12:48

Marianne

Hechtdraad moet toch echt wel wegzijn na 6 jaar? Of is dat een draadje die het eindje van de afgeknipte zaadleider dicht moet houden? Kan hij er niet terug mee naar de arts als hij er nog steeds last van heeft, is er niet iets aan te verhelpen?

amar

amar

19-01-2009 om 22:11

Marianne

ik ben het met Yvon eens, moeten jullie hiermee niet terug naar de arts?
amar

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.