Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Tane

Tane

28-06-2012 om 16:00

Stress-incontinentie

Sinds kort weet ik dat ik last heb van stress-incontinentie en dit al 11 jaar! Bij hoesten, trampoline springen, rennen, sprinten, touwtje springen etc hou ik het niet droog. Ik heb een oefening van de huisarts gekregen om de spieren te versterken. Het zou dezelfde oefening zijn als bij een fysio. Heeft iemand tips voor mij en kan iemand een succes story vertellen of andere dingen om ervan af te komen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tena

Tena

28-06-2012 om 16:07

Niet er vanaf, wel een hulpmiddeltje

Hoi Tane,
ik heb ondervonden dat het gebruik van een tampon de stressincontinentie een stuk vermindert. Het gaat er niet van over, maar het is wel een prettig hulpmiddel. Ik kan door andere oorzaken niet meer springen/rennen etc. maar bij hoesten en niezen is het vooral een probleem. EN echt, een tampon gebruiken scheelt dan veel ellende.

Kobalt

Kobalt

28-06-2012 om 16:13

Bekkenbodem fysio

In de fysio is bekkenbodemfysiotherapeut een apart specialisme. Ik zou naar zo een specialist toegaan.

lady

lady

28-06-2012 om 16:15

Moeder

mijn moeder heeft uiteindelijk een operatie gehad waarbij via een onderbuikssnede de vagina voorwand met hechtingen achter het schaambeen wordt vastgehecht om de plasbuis op te tillen.
Hierna heeft zij nooit meer last gehad. Vijf dagen ziekenhuis, 6 weken voorzichtig met tillen en soortgelijke zaken.
http://www.uro.nl/folders/stress.htm

Erika

Erika

28-06-2012 om 21:31

Tvt

Ik heb in 2002 een tvt-bandje laten plaatsen tegen stressincontinentie, nadat ik al heel veel behandelingen bij de fysio achter de rug had, ook zo'n gespecialiseerde fysio. De uroloog zei toen ook dat ik kon oefenen tot ik een ons woog, maar in mijn geval zou het echt niet helpen. 1 dag en 1 nachtje ziekenhuis, een paar dagen een zeer schaambeen, verdere rust was niet nodig en klaar. Nooit meer last gehad. Als het op te lossen is met fysio, doen, zo niet, dan is dit ook een goede oplossing. In ieder geval, niet blijven tobben of zeggen: tja, als je kinderen krijgt, hoort dit erbij, zoals mijn buuf zei. Tena lady kan ook hoor, tuurlijk buuf, maar het lostniets op! En de fysio of een operatie wel.

Klaartje

Klaartje

29-06-2012 om 07:42

Ook tvt

Ik heb een jaar of 5 terug ook een tvt bandje laten zetten, dmv ruggeprik. Oh wat was ik daar bang voor, maar het viel 100% mee. Wel een roesje erbij zodat ik sliep. Inderdaad 1 dagje/nacht ziekenhuis en daarna ben ik nog 1 week thuis moeten blijven van werk. Als die oefeningen niet helpen, en jij hebt het al een lange tijd, zou ik het zeker overwegen. Wordt trouwens via een kijkoperatie gedaan, dus 2 kleine hechtinkjes in liezen.
Wat betreft die tampon, dat zou best kunnen helpen, maar ik zou er flink last van krijgen als ik die zo vaak inhad, ik ben daar heel gevoelig voor.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.