Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Haasje

Haasje

27-06-2012 om 10:32

Stukje kies afgebroken, geen pijn, hoe snel moet dat behandeld worden?

Situatie is dat ik bang ben voor tandartsen. Bij mijn vaste tandarts gaat het tegenwoordig wel, maar ik ben vuurbang voor andere, noem het flauw maar ik kan er niets aan doen. Nu is er een stukje van een kies afgebroken. Het doet geen pijn. Mijn eigen tandarts is deze week op vakantie en hij woont in mijn vorige woonplaats ongeveer 3 kwartier rijden van hier. Dus als ik daar een vervanger ga bellen ben ik er bang voor en ik moet toch nog een heel eind rijden. Maar over een week heb ik toch al een afspraak met het hele gezin voor controle. Op internet vind ik wel overal dat het geen spoedgeval is, maar dat het wel gerepareerd moet worden. Er staat alleen niet bij binnen hoeveel tijd. Dus mijn vraag is hoe lang kun je wachten het repareren van een kies waar een stukje is afgebroken maar waar je geen pijn aan hebt? Kan dat een week wachten of moet het eerder hersteld worden?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
koentje

koentje

27-06-2012 om 10:43

Als

je er geen last van hebt, heeft het niet zo'n haast denk ik. Zit er geen scherp randje aan?

Haasje

Haasje

27-06-2012 om 10:49

Randje

Er zit wel een soort randje maar het is niet echt scherp. Ik kan gewoon eten en drinken en tandenpoetsen enzo. Als ik nou zeker wist dat het verder geen kwaad kon met ontstekingen enz dan liet ik het gewoon zoals het is.

O, daar zou ik mee wachten hoor

Ik had het een jaar geleden ook, voelde een scherp randje, er was duidelijk een stukje van mijn kies af. Omdat ik er geen last van had, heb ik gewacht tot de volgende controle (paar maanden later). Dat was geen enkel probleem, er hoefde trouwens niet eens iets mee te gebeuren. Bovendien lijkt het al snel heel wat, met je tong voelt het alsof er een enorm stuk af is, maar bij mij was niet groter dan een suikerkorrel, zei de tandarts. Maar goed, als je geen last hebt, zou ik gerust wachten. Sterkte, ik was vroeger ook altijd erg bang, inmiddels is dat afgezwakt tot zeer gespannen.

Ontsteken?

Maar waarom zou dat gaan ontsteken? Er is toch gewoon een stukje van je kies afgebroken? Of zit er een gat (door cariës)? Volgens mij kun je zelfs daar wel een weekje mee wachten (als je geen klachten hebt dus).

Haasje

Haasje

27-06-2012 om 13:02

Anneque, stukje

Anneque, dit stukje is wel groter dan een suikerkorrel. Beetje lastig te voelen met je tong maar ik denk dat er ongeveer een zesde tot een zevende af is. Dat stukje is spoorloos dus ik kan dat ook niet echt goed inschatten. Ik heb al jaren geen enkel probleem meer met mijn gebit gehad. Dit overvalt me best wel want ik zit ondanks mijn angst wel elk half jaar bij de tandarts. Vandaar dat ik geen idee heb of dit gevoelig is voor ontsteking. Ik ben blij met jullie reacties. Ik wacht maar gewoon tot maandag als hij terug is en dan bel ik.

elsje78

elsje78

27-06-2012 om 14:02

Haasje

daar kan je gewoon mee wachten, dochter net vanmorgen weer kies hersteld, er was een stuk af en zaten 2 gaatjes (erg slechte kiezen, lang verhaal, ze is 5 al 13 keer ofzo geboord) en dat was 2 maanden geleden al geconstateerd tijdens de controle.

Bij mij is van de voortand een stukje af, maar dat vond ik wel fijn, want dat was een puntig stukje, mooi zo laten zei de tandarts...

groetjes

Haasje

Haasje

28-06-2012 om 12:13

Elsje78

Ik wacht nu maar gewoon af. Met wat jij zegt en de andere reacties overleef ik het wel tot maandag. Het nadeel is alleen dat ik me nu een hele week druk kan maken over wat de tandarts gaat doen.

Haasje

Haasje

02-07-2012 om 12:57

Contact gehad

Vanmorgen heb ik contact met de tandarts gehad. Het kan wel wachten tot de afspraak. Ik zie er nog steeds heel erg tegenop, maar ik kan in elk geval naar mijn eigen tandarts......

Mooi

Gelukkig hoef je niet naar een ander. Sterkte voor later dan, het valt vast mee. Misschien hoeft er niets te gebeuren, misschien alleen even bijvijlen (dat heb ik ooit gehad in een grijs verleden en daar voelde ik niets van - en toen was ik nog doodsbang hor).

Haasje

Haasje

04-07-2012 om 17:34

Het is klaar

Het kon worden opgelost met een ingewikkelde vulling. Gelukkig is het voorbij. Het ijs een prima tandarts dus het zit helemaal snor. Maar ik zit nog helemaal daas te zijn van de verdoving. Het had niets te maken met bederf of achteruitgang van mijn gebit. Dat is wel een geruststelling. Hopelijk ben ik er weer voor jaren van af. Bedankt voor het meedenken en de support allemaal.

Fijn!

wat een opluchting altijd he ?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.