Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Tanneke

Tanneke

16-02-2011 om 15:55

Tamoxafen

Heeft iemand ervaring met dit medicijn?
Het is voorgeschreven nadat er borstkanker is verwijderd en na radiatie.
Ik ben er nogal zenuwachtig van als ik die bijwerkingen allemaal lees (die natuurlijk niet allemaal hoeven op te komen, dat snap ik).
Een van die meest lastige dingen ervan vind ik dat je er opvliegers van krijgt en dat je vervroegd in de overgang gaat (ik ben 38). Dat is overigens niet een " misschien" maar een zekerheid, zegt de dokter.

Ik zou dit de komende 5 jaar moeten slikken en ben benieuwd of iemand hier dit ook slikt of heeft geslikt.
Het is een soort oestrogenen blokker.
Ik heb allerlei gedonder gehad met hormonen nadat mijn zoon was geboren en zie er nogal tegenop om weer dat hormonen circus in te gaan.
Werd iemand hier er misselijk van, of hangerig of....
Nouja, je snapt het wel.

Alvast dank voor het lezen!

T

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tanneke

Tanneke

16-02-2011 om 18:42

Yep

Lidwientje,

Dank voor de reactie.
Zal het even wat minder beknopt uitleggen:
Nadat ik een knobbel in de borst voelde, ben ik naar de dokter gegaan, die me voor een mammogram heeft doorgestuurd.Daar zagen ze dus op dat er inderdaad iets zat en toen door voor een biopsie, waar dus geen goed nieuws uit kwam.
Toen door naar de chirurg, die gespecialiseerd is in borstkanker. Hier zit alles wat daarmaa te maken heeft in een zogenaamd "breast care center". (We wonen in de USA).Daar heb ik mappen vol informatie gekregen en met de artsen doorgenomen hoe en wwat.

Toen door naar de radioloog/hematoloog, die met mij heeft doorgenomen wat de beste nabehandeling is.

Nu heb ik de operatie achter de rug , er is ruim weggehaald en tevens hebben ze een lymphe klier weggenomen voor het lab, die overigens schoon bleek gelukkig.

Nu is het standaard om 6 weken dagelijks bestraald te worden (geen chemo,maar bestraling/radiatie).Daar start ik volgende week mee.
Daarna dus een aantal jaren die tamoxifen.

Ik heb dus met heel veel mensen gesproken hierover en volgens alle artsen waar ik mee te maken heb, is dit de beste oplossing.
Ik heb een geschiedenis met cysten. Die komen en gaan en zijn behoorlijk pijnlijk af en toe. (hier noemen ze het fibro cystic). Als die cysten weer afnemen, meestal na een menstruatie, zijn er micro verkalkingen ontstaan,waar dus de problemen mee zijn begonnen.
Het komt dus min of meer, in mijn geval, door teveel aan estrogeen en ik heb veel meer kans om het weer te krijgen als ik dit medicijn niet zal nemen.

Voor mij zit er niks anders op dan het gewoon te proberen,maar ik was benieuwd of iemand hier het ook heeft moeten nemen.

Ik hoop dat dat duidelijker is. Het is dus geen receptje dat zomaar even door de huisarts is voorgeschreven ofzo.
Maar in overleg met de specialist, de chirurg, de radioloog,etc.
Vandaar...
En als ik alle info zo lees, is dit de standaard procedure.

Heel veel dank,
T

Jacoline29

Jacoline29

16-02-2011 om 20:57

Ervaring

Ik ben 35 en Ik heb borstkanker gehad en slik nu sinds 19 augustus 2010 Tamoxifen.Ik heb weinig last van bijwerkingen,eigenlijk helemaal niet,'s nachts slaap ik anders en mijn ongesteldheid is veranderd en ik weet niet of ik deze maand weer een ongesteldheid krijg.Waarvoor moet jij het slikken als ik vragen mag?(hoef je niet op te antwoorden)Ik weet nl alleen dat het gebruikt wordt bij kanker/ter voorkoming van terug komen van..

Jacoline29

Jacoline29

16-02-2011 om 20:59

Sorry te snel gelezen

Je bent een lotgenootje zie ik nu.

Jacoline29

Jacoline29

16-02-2011 om 21:05

Uitleg

slaap anders bedoel ik dat ik gewoon 1 of 2x per nacht wakker wordt om naar de wc te gaan,meer niet.Mijn ongesteldheid is alleen minder geworden en minder pijnlijk vind ik wel een voordeel.Alleen in het begin KAN je botpijn krijgen,maar bij jouw was de klier ook schoon(net als bij mij,mijn schildwachtklier is weggehaald en schoon)Ik heb wel preventief 6 chemo gehad en nu tamoxifen,maar ik verwacht bij jouw ook geen problemen met botpijn,heb ik helemaal niet gehad ofzo,toe ik ben begonnen.Als je behoefte hebt aan een lotgenoten forum(waar lotgenoten en deskundige op zitten.)Met ervarings verhalen over tamoxifen ed,dan kun je me mailen,dan geef ik je het internetadres.
[email protected]

Tanneke

Tanneke

18-02-2011 om 15:29

Jacoline29

Hoi Jacoline,
Dank voor je reactie. Ben een beetje laat; twee zieken thuis. Kom nergens aan toe!

Blij te horen dat je niet heel veel last hebt van de medicijnen. Ik zag die lijst met bijwerkingen en werd er al helemaal niet goed van
Ik hoop vooral dat ik er niet misselijk van word. Een vriendin hier kreeg er enorme opvliegers van.

Ik ga eerst die radiatie maar eens door en daarna heb ik nog een gesprek met de hematoloog. Wie weet daarna dat ik eens rondkijk op het forum dat je bezoekt en stuur ik je een mailtje..Heel erg bedankt!
Jij ook sterkte met alles he?

T

Jacoline29

Jacoline29

22-02-2011 om 13:43

Hier ook druk

dus geen tijd gehad.
Die misselijkheid bij mij is waarschijnlijk toch een virus geweest.29 maart moet ik weer naar de oncoloog en ik ben in de afgelopen 3 weken helemaal door de molen geweest(misschien blinde darm ontsteking,darm ontsteking oid gehad en helaas verkleeft mijn litteken met mijn borstkast)Zit bij de fysio en ze hebben niks gevonden betreft metastases,dus ben ik schoon.
Ik hoop dat jij ook geen ellende meer krijgt en weinig last van de tamoxifen krijgt.
Het beste ook voor jouw en sterkte met je verwerking,want dat is niet niks,gelukkig heb ik nu ruim 1 jaar later alles kunnen accepteren,nu nog het vertrouwen terug krijgen in mijn lichaam.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.