Gratis vakantiegeld met deze actie op Ouders.nl doe gauw mee!
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

anna van noniemen

anna van noniemen

28-02-2012 om 15:43

Tandartskosten zoon

Tjongejonge, het is om gek van te worden. 1 januari overgestapt naar nieuwe zorgverzekering. En 1 januari dus ook die tandartstarieven die zijn vrij-gegeven. Nu zijn we met zoon een paar jaar geleden overgestapt naar een gespecialiseerde kindertandarts, die daardoor ook wat hogere kosten in rekening brengt. Dat was omdat hij vanwege zijn ADHD moeilijk behandelbaar was bij een gewone tandarts. Dat was nooit een probleem, maar nu hebben ze zorgverzekeringen gezegd dat ze nog maar max in rekening brengen, wat ik ook best kan begrijpen. De kindertandarts heeft wel met een aantal verzekeringen afspraken gemaakt, maar nou net niet met de mijne...

dus heb ik gebeld met de zorgverzekering. Het kon nog wel, maar dan moesten zij een machtiging afgeven. Wat daarvoor nodig was, was een verklaring van de tandarts van zoon, dat hij vanwege zijn angsten daar is. Echter, deze wil dit niet doen, omdat hij inmiddels, bij hen, wel goed behandelbaar is. Een kip en het ei verhaal dus.

En nu dus een dilemma. De kosten van die gespecialiseerde tandarts liggen boven de vergoeding die de zorgverzekering gaat uitkeren. Tandarts zegt, hij is inmiddels goed behandelbaar, dus ik ga die brief niet schrijven, en wij worden dus op extra kosten gejaagd, die ik begin van het jaar niet ingecalculeerd had (of eigenlijk al eerder, want het kiezen van een verzekering moet al eerder).

Wat nu te doen? Blijven bij deze, duurdere tandarts, en dus meer kosten, al zal het bij de controles nog wel meevallen, paar euro. Maar als er een grotere behandeling komt, dan is dat dus wel duurder. Of zoon nu ook gaan overhevelen naar onze tandarts, toevallig ook een nieuwe omdat we zelf ook overgestapt zijn naar een andere? Een zeer aardige en rustige man, waarvan ik denk dat zoon zich daar ook op zijn gemak zal voelen....

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

No brainer

Of zelf de meerkosten betalen of met je zoon naar je eigen tandarts. Mocht blijken dat het daar niet gaat, dan kan je terug naar de gespecialiseerde tandarts en is dat ook weer legitiem omdat hij bij een gewone tandarts niet behandelbaar blijkt.

skik

anna van noniemen

anna van noniemen

28-02-2012 om 17:17

Skik en p

dat was ook mijn gevoel meteen! Alsof ze het uit hun eigen zak moeten betalen! Beetje flauw.
Nu is het probleem dat we morgen dus een afspraak hebben staan voor zoon. Ik denk dat ik die maar laat doorgaan, is slechts controle en dan gaat het maar om een paar euro verschil. En dan eens goed overleggen ook met zoon, wat hij er nu van denkt. en inderdaad, zoals skik zegt, misschien toch naar onze tandarts, gaat het goed, dan gaat het goed, gaat het niet goed, dan weer terug en ik neem aan dat een brief dan geen probleem moet zijn....

Beetje flauw?

Alsof hij het uit eigen zak moet betalen? Nee, deze tandarts werkt gewoon niet mee aan het klakkeloos opjagen van de kosten voor gezondheidszorg.

Ik vind het wel verstandig van de speciale tandarts om niet te tekenen voor behandeling waarvan hij vindt dat je zoon het inmiddels niet meer nodig heeft. Of dat daadwerkelijk zo is moet nog blijken, maar die man zal dat toch niet zomaar roepen? En als blijkt dat je zoon bij de gewone tandarts inderdaad niet behandelbaar is moet de verklaring voor de gespecialiseerde tandarts geen probleem zijn.

skik

anna van noniemen

anna van noniemen

29-02-2012 om 10:26

Nou skik

dat hebben ze al gedaan door zelf de bedragen hoger te maken, deels omdat zij vinden dat ze meer zorg bieden dan een gewone tandarts. Dat zij zelf ook vinden dat het wel vergoed moet worden blijkt volgens mijn wel uit het feit dat ze met andere verzekeraars wel afspraken hebben gemaakt, dus had ik bijv. bij Menzis gezeten, dan had ik het wel vergoed gekregen? Nu gaat het om 1 individueel geval, en dan geven ze ineens niet thuis? dat vind ik dus een beetje flauw inderdaad.

Die klant is ie kwijt

zou ik denken.
Aangezien de tarieven vrijgegeven zijn moet er toch over de prijs te onderhandelen vallen?

Dus waarom niet morgen na de afspraak 'tandarts, ik ben tevreden over uw zorg, maar ik vind u te duur. Kunnen we eens over de prijs praten?'

anna van noniemen

anna van noniemen

01-03-2012 om 20:39

Helaas dirksmama

zo werkt het niet, prijzen staan op de site, dus het is al duidelijk. Hij is gister gewoon gegaan en ik ga even met hem overleggen wat hij wil, zoon dus. En als hij het ook ziet zitten om te switchen, dan gaat hij ook naar onze tandarts.

So what?

al staan er prijzen op de site...de huidige overheid wil toch marktwerking in de zorg! Dan hoort mogenonderhandelen over de prijs daar ook bij toch?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.