Meld je hier aan voor de gratis webinars tijdens De Week van de Opvoeding
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

ishtar

ishtar

03-01-2013 om 09:56

Te veel bloedplaatjes

Bij zoon is tijdens onderzoek een (veel) te hoog aantal bloedplaatjes gevonden. De arts gaat dit nog met de kinderarts overleggen, dus er komt nog een vervolg, volgende week waarschijnlijk. Ze dacht me gerust te stellen door te zeggen dat de andere bloedwaardes normaal zijn, maar al googelend is dat niet echt een geruststelling.
Heeft hier iemand een geruststellend verhaal?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rafelkap

Rafelkap

03-01-2013 om 11:33

Ishtar

Ik heb hier geen verstand van, maar wil je alleen maar even sterkte wensen met het wachten. Wachten is altijd het engst. Hoe is het met je zoon? Is het bij toeval ontdekt?

ishtar

ishtar

03-01-2013 om 12:00

Rafelkap

Dank je.
Hij klaagt al een tijdje over een zere knie, vooral bij sporten. En moeheid en hoofdpijn. Dus we hebben bloedonderzoek laten doen, oa op Pfeiffer. Niet specifiek op bloedplaatjes. Dit is dus wel een toevalstreffer.

Jesse_1

Jesse_1

03-01-2013 om 22:54

Ach meissie toch

Jullie doen de medische encyclopedie wel eer aan... Sterkte! Om welke van de zoons gaat het?
Lfs, Jesse

Rafelkap

Rafelkap

04-01-2013 om 07:44

Ishtar

Dat was wel even schrikken! Maar probeer het positief te zien, als hij dan toch 'iets' heeft dan is er (hopelijk) behandeling mogelijk voordat hij er meer last van heeft, beter in een vroeg stadium toch?
Voor je eigen gemoedstoestand kan ik je aanraden te stoppen met googelen, maar ik weet zelf hoe moeilijk dat is. Probeer in ieder geval deze onzekere tijd maar zo goed mogelijk door te komen.

ishtar

ishtar

04-01-2013 om 10:46

Jesse

Dit is jongste.

ishtar

ishtar

04-01-2013 om 10:48

Rafelkap

Ik zoek al niet verder meer, maar heb al meer gevonden dan me lief is. Toch vind ik het wel 'prettig' om te weten. Dan kan ik in ieder geval, mocht er wat gebeuren (klopt af), gericht wat tegen de medici roepen.

June

June

04-01-2013 om 12:23

Ik heb een geruststellend verhaal

Na mijn eerste keizersnede werd bij mij een veel en veel te hoog aantal bloedplaatjes aangetroffen. Co-assistent en anderen in rep en roer. Bij internist geweest die meteen zei dat het een momentopname kon zijn, een soort reactie op de ks. Nieuw bloedonderzoek. En dan vertel ik u hoe mooi het is, zei de internist toen al. En inderdaad, de uitslag: alles alweer een stuk minder. Keer daarna: alles normaal. Niet meer teruggekomen bij latere keizersnedes.

Voor wat het waard is. Natuurlijk niet te vergelijken met jouw zoon, maar het kan ook niks zijn. Is er iets gebeurd bij hem waarop het een reactie kan zijn?

Sterkte i.i.g.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Mirage

Mirage

05-01-2013 om 00:33

Ook gehad

Een jaar geleden ongeveer heb ik bloed laten prikken omdat ik me fysiek aanhoudend slecht voelde. Met de waarde die ik had (weet niet meer hoeveel het was) kwam ik al op google allemaal verhalen over kanker tegen. Week later moest ik weer geprikt worden en was er niks meer aan de hand. Heb me in die week wel flink zorgen gemaakt. Het kan op zoveel duiden dat je eigenlijk alleen maar even af kan wachten (en op de artsen vertrouwen). Sterkte!

ishtar

ishtar

05-01-2013 om 14:01

Fijn

verhalen waarbij er niks aan de hand was!

Jesse_1

Jesse_1

06-01-2013 om 23:32

Aha...

Degene waarmee nog 'nix' was...
Toevallig lopen wij met jongste op het moment ook bij de kinderarts met allerhande klachten. We dachten aan lactoseintolerantie (gezien familie), maar na de ademtest geen specifieke problemen.
Ik hoop dat het met jullie jongste met een sisser afloopt, zoals anderen hier al schreven. Hou ons op de hoogte!
Lfs, Jesse

ishtar

ishtar

07-01-2013 om 09:21

Jesse

oudste heeft ook lactose-intolerantie, ondanks dat dat niet is aangetoond met de ademtest. Die gaf alleen aan dat zijn 'startwaardes' wat hoog waren, maar dat verhoogde niet verder.
Als je hem nou eens hetzelfde als man laat eten, kun je zelf uitproberen of het wel of niet werkt.

Heb jij facebook? We hebben daar een april-groep.

Jesse_1

Jesse_1

07-01-2013 om 23:22

Hier hebben we uitslag

We hebben Jongste een tijd lactose-vrij gehad en het ging ook een stuk beter met hem, vandaar dat wij met die verdenking bij de arts belandden. Ik had hem speciaal voor de ademtest bepaalde dingen onthouden, zodat hij geen hoge beginwaarde zou hebben. De waarde liep wel op, maar niet genoeg voor een "echte" intolerantie. Hij had ook wel wat klachten, maar had niet vreselijke pijn oid (zoals zijn nicht).
Conclusie van de kinderarts: een lichte lactose-intolerantie. Max 1 portie melkproduct per dag, verder moet hij zelf gaan ondervinden wat de consequenties van het gebruik van melkproducten zijn. De 'echte' uitslag is een darmparasiet. Dus een stevige AB kuur, daarna moet de darmflora weer opbouwen en hopen we dat het leed geleden is.
Nee, ik heb geen facebook. Ik vrees dat het daar wel eens tijd voor wordt , teveel dingen gaan langs me heen. Ik zoek je daar op.
Suc6 met jongste!

ishtar

ishtar

08-01-2013 om 09:38

Fijn jesse

liever iets wat op te lossen is(al is een AB-kuur ook geen pretje), dan iets wat er altijd zal zijn. Al moet ik zeggen dat het bij oudste prima onder controle te houden is met kerulac.
Ik zie je op facebook

Jesse_1

Jesse_1

15-01-2013 om 15:12

Ishtar

Wat zei de dokter?

ishtar

ishtar

16-01-2013 om 12:43

Jesse

ik ben nog niet gebeld. Dat het lastige aan een dokter die maar 1 dag per week werkt.
Ik hoop dat ze vandaag belt (en dat ik er dan ben, mag zo eerst middelste ophalen)
Maar ik ga er maar even van uit dat, als de kinderarts erg ongerust was, dat ik dan wel gebeld zou zijn door 1 van de andere artsen.

Jesse_1

Jesse_1

16-01-2013 om 16:57

Ishtar

Dat denk ik ook. De kinderarts had ons in de kerstvakantie ook geprobeerd te bellen toen uit de resultaten bleek dat hij een darmparasiet heeft (had, hoop ik).

ishtar

ishtar

17-01-2013 om 10:43

Jesse

Ik ben inmiddels gebeld. De ka is niet erg ongerust, die zag wel eens waarden van in de 800, na een infectie. Het kan dus prima met die pfeiffer te maken hebben. Maar ik mocht wel langskomen met kind om er nog eens naar te kijken, en gekke dingen uit te sluiten. En dat doe ik wel liever, gezien de gekke medische dingen die al in ons gezin rondwaren ;-S
We mogen over anderhalve week al langskomen, dat is wel snel dus. (en het had zelfs al volgende week gekund, maar dan kan ík niet)

Jesse_1

Jesse_1

18-01-2013 om 21:27

Fijn

Als de arts niet ongerust is, dat geeft wel vertrouwen. Suc6.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.