Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

MLN

MLN

05-01-2009 om 14:35

Tocht of vocht

Hier een gezin wat overloopt van snot, hoesten, luchtweginfecties en voorhoofdholte-ontstekingen. Naar aanleiding daarvan een discussie met man gehad over wat funester voor je kan zijn: tocht of vocht? Ons kind (2 jaar) zat gisteren op de grond te spelen en je voelde een koude luchtstroom over de vloer trekken. Man wilde kind van grond weg hebben ivm tocht want dan zou kind alleen maar zieker worden. Kind had sloffen, sokken, warme wollige broek en extra vestje aan dus ik zag gevaar niet echt. Vandaag een dik pak sneeuw hier. Ik wil dus niet naar buiten met kind want sneeuw is koud en nat en dan trekt dat misschien in zijn lijfje en wordt ie nog zieker. Volgens man kan dat echter geen kwaad.... Iemand enig idee wat waarheid is? Of allebei een fabeltje misschien???

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
amk

amk

05-01-2009 om 14:58

Allebei fabel

want je wordt ziek van een virus.

Waar je wel zieker van wordt is het verslechterende binnenklimaat in de winter. We ventileren dan minder en het algehele binnen klimaat wordt vochtiger. Hierdoor kunnen bacterien en schimmels beter groeien.

Dit is iets anders als de natigheid van sneeuw en regen buiten.

groet,
Angela

angel3

angel3

05-01-2009 om 16:38

Fabel maar....

door kou of tocht moet je lijf harder werken om op temp. te blijven en dat kan zorgen voor een daling in de weerstand waardoor een virus makkelijker vat op je krijgt. Maar inderdaad ziek wordt je van een virus en niet van de kou.

MLN

MLN

06-01-2009 om 18:35

Weer wat geleerd dus

Dank voor jullie reacties. Uiteraard weer erg prettig om op 'latere' leeftijd weer wat wijzer te worden. Wel een teleurstelling om er achter te komen dat mamma's en oma's wijze raden dus ergens onterecht waren. En dan doel ik op: kind, doe wat aan je voeten anders vat je kou enz.

Toch

schijnt het zo te zijn dat bepaalde bacteriën of virussen beter gedijen bij een bepaalde temperatuur (kou) dus dat je daarom gemakkelijker ziek zou kunnen worden.

Als je weerstand dan ook nog eens slecht is, dan heb je wel grotere kans op ellende.

Prulletje

Prulletje

06-01-2009 om 22:46

Nee

Die bacterien en virussen vinden vooral jouw lichaamstemperatuur heel aangenaam

Prulletje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.