Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Nikus

Nikus

15-10-2008 om 08:41

Tuchtcollege

Hallo,

Zoals waarschijnlijk wel bekend is hebben ze bij mijn onlangs overleden moeder grote fouten gemaakt.

Een chirurg heeft door zijn arrogante gedrag een grote inschattingsfout gemaakt en haar laten lopen met een hele gevaarlijke tumor.

In februari kwamen ze erachter dat het toch kanker was en geen littekenweefsel.
Geopereerd en dan denk je dat ze haar wel beter in de gaten houden.
Welneee...een week voor ze stierf kwamen ze erachter dat ze een hele grote tumor tussen de longen had zitten die haar luchtpijp dicht drukte.

Ach fouten worden gemaakt, sommige zijn te verklaren maar de fout die de arrogante chirurg maakte is onvergevelijk.
Uiteindelijk reken ik hem de dood van mijn moeder aan.
Immers, als ze een jaar geleden een punctie hadden gedaan was ze er nu nog geweest waarschijnlijk.
Dan had ze niet hoeven lijden, dan was haar leven in ieder geval van meer kwaliteit geweest.
Het liefst willen mijn broer en ik hem voor de tuchtraad.

Heeft iemand ervaring hiermee?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Anneja

Anneja

15-10-2008 om 09:47

Tuchtcollege

Deze link had je waarschijnlijk al lang, maar voor de zekerheid:

http://www.tuchtcollege-gezondheidszorg.nl/ikhebeenklacht/

verder zelf gelukkig geen ervaring mee..

anne

Vreselijk nikus

veel succes, dit kan ook niet. Ik heb geen ervaring maar wellicht kan je ook een advocaat bellen die hier ingespecialiseerd is ? De meeste advocaten hebben een gratis intakegesprek, dan weet je misschien beter hoe en wat.

Liefs !

Dropke

Dropke

15-10-2008 om 19:43

Lieve nikus

Als Jij voelt dat je dat moet doen, moet je dat ook doen. Bedenk wel, wat wil je ermee bereiken. Die arrogante kop is jouw energie niet waard. Want dat gaat het natuurlijk wel kosten. Energie...heel veel energie, waar je nu al veel te weinig van hebt. Ik begrijp je volkomen (zoals je wel weet), maar wat gaat het je opleveren als het gaat zoals je hoopt ? Je moeder krijg je er niet mee terug, het verleden kun je niet meer veranderen en kun je haar niets meer besparen. En dan ga ik uit van een goede uitkomst voor jullie. Wat brengt het als de raad anders beslist ? Kun je dat er bij hebben ? Het blijkt heel moeilijk je gelijk te halen en moeten fouten heel duidelijk zijn en niet anders uitgelegd kunnen worden. Als je dat allemaal in je achtehoofd houdt, wil je er dan nog aan beginnen ? Wil je dat omdat je twijfelt of eigenlijk zeker weet dat deze arts geen arts hoort te zijn. Klinkt heel negatief misschien, maar in de praktijk blijkt het daar vaak wel op neer te komen. Een klacht indienen kan ook. Vraag het eens na in een ziekenhuis. Na de uitslag van het NFI was ik compleet door de war en wilde ook dat er wat mee zou gebeuren. Ik heb het toen eerst op me in laten werken en snapte dat alles door mijn verdriet tot stand kwam. Wat ik ze wel kwalijk neem nog, dat ze ons niet de tijd hebben gegeven om tot besef te komen dat er geen hoop meer was. Bij jullie zijn er ook fouten gemaakt. Dat maakt het zo moeilijk de dood van je moeder te accepteren. Dien alvast een klacht in en ga er goed over nadenken of je echt naar de raad wil toestappen. Als je er echt zeker van bent...doen !!

liefs Dropke

Tinus_p

Tinus_p

16-10-2008 om 21:30

Lastig

Nikus:
"Ik weet het niet wat ik wil bereiken...ik wil die grijns van zijn smoel. "
Je weet t dus wel. Maar juist wat jij wil is lastig.

Je zult namelijk moeten _bewijzen_ dat die arts vantevoren wist of kon weten dat je moeder een tumor had. Wijsheid achteraf is daarvoor niet voldoende.

Jose van Polanen

Jose van Polanen

17-10-2008 om 14:22

Grijns en tuchtcollege

Nikus, alleen al het aanhanging maken bij een tuchtcollege bezorgt zo'n arts buikpijn. Als het tuchtcollege de klacht in behandeling neemt, zijn ze niet blij. Ook al legt het tuchtcollege eventueel geen sanctie op, dan nog zal de man balen als een stekker dat hij hiermee te maken krijgt. Risico is dat het tuchtcollege jou nog miezer maakt door toch te vinden dat de arts in dit geval geen blaam treft. Maar die grijns is gedurende de hele procedure wel weg geweest, die schrale troost zou je dan hebben.
Dus ik zou zeggen: zet het op een rijtje. Wat denk je zelf te kunnen dragen aan tegenvallers in deze zaak, dat komt eerst. En dan de grijnzende rest.
sterkte,

kirima

kirima

18-10-2008 om 13:21

Nikus

Weet niet of je hier wat aan hebt... Mijn vader is 7 jaar geleden overleden aan longkanker. Ook bij hem zijn er veel fouten gemaakt. Wij (mijn zus, moeder en ik) hebben toen een uitgebreide brief gestuurd aan de klachtencommissie van het ziekenhuis, met puntsgewijs incl. datum etc. wat er wanneer allemaal (in onze ogen) fout was gegaan. Naar aanleiding van die brief hebben we nog een gesprek gehad met de betreffende arts en iemand van de klachtencommissie. Uiteindelijk is er niks opgelost (mijn vader hebben we er niet mee terug), maar we hadden wel het gevoel dat we serieus genomen werden, en ze hebben ook fouten toegegeven (niet alles, sommige dingen konden ze goed weerleggen), en ze hebben het ook op de betreffende afdeling(en) besproken, dat de interne communicatie flink verbeterd moest worden. Of het echt geholpen heeft weet ik niet, maar het gesprek was voor ons gevoel toch goed, we hadden in ieder geval het idee dat we het nu konden afsluiten.
Hoe dan ook, heel veel sterkte, je hebt zoveel meegemaakt.

Nikus

denk ook aan jezelf, aan je gezondheid, tuurlijk wil je het liefst die grijns van zijn smoel afslaan...
Maar toch, je moet er wel zelf iets aan hebben.

Sterkte en succes !

Bellefleur

Bellefleur

19-10-2008 om 10:29

Nikus,

Ik denk dat Manda Rijn gelijk heeft. Zet alles op een rijtje, en bedenk dan wat het beste is voor jou, en je gezondheid. Ik wens je heel veel sterkte.

Krant

Nikus, als ik het goed gezien heb (niet gelezen, wel kop gezien) staat er vandaag in de Volkskrant een bijna paginagroot artikel over een tuchtprocedure wegens een gemiste tumor. Misschien lezenswaardig.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.