Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

iks

iks

01-11-2012 om 19:26

Uitslag mri

dochter heeft afgelopen vrijdag een MRI van haar hersenen gehad, en heeft pas over enkele weken weer een afspraak met de neuroloog. Als er iets vervelends te zien is, bellen ze waarschijnlijk. Maar hoe lang duurt het ongeveer voor de radioloog de beelden heeft verwerkt, en dit naar de arts is gestuurd? Als er een week tussen zit, betekent dit dan dat er niets ernstigs te zien is?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Ely

Ely

01-11-2012 om 21:46

Bel ze zelf

Mijn ervaring is dat beleefde assertiviteit -zeker als je uitlegt dat je erg in spanning zit- kan helpen om weer even in de picture te komen bij een arts. Ik heb op die manier iig aardig wat zaken kunnen bespoedigen. Kreeg ik soms telefonisch uitslag waar t protocol live voorschreef maar ik wilde de uitslag en die kreeg ik .
Dus mijn tip is om morgen zelf te bellen en uit te leggen dat nog een weekend wachten zenuwslopend is voor jullie en beleefd vragen of het heel misschien mogelijk is dat... Beleefd maar wel duidelijk. Ik hoop dat het voor jullie ook werkt. Ik kan me voorstellen dat je nieuws wilt, dat wachten is vreselijk.
Heel veel sterkte!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

2weken

Bij ons (umcg) duurt een uitslag van de mri 2 weken, tenzij er iets ernstigs aan de hand is (tumor bijv, een hernia zonder beknelling is dan ook niet iets dat met spoed verwerkt wordt, dus meestal min. 2 weken) nu kampen wij met een tekort aan radiologen, dus dat is een van de redenen dat de uitslag niet gelijk bekend is

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Hoe

het werkt weet ik niet, maar ik neem aan dat er wel een selectie gedaan wordt als de ernstige afwijkingen sneller bekend zijn. De radioloog neemt dan vaak even contact op met de aanvrager.

iks

iks

02-11-2012 om 13:58

Gebeld

ik heb toch maar even gebeld, wil niet door blijven zenuwen. We kunnen er waarschijnlijk van uit gaan dat er niets te zien is wat spoed vereist, wat niet wil zeggen dat er niets te zien is...volgens de assistente.
ben ik toch al wel een heel stuk opgelucht!

Ely

Ely

02-11-2012 om 23:18

Iks

So far so good! Ik duim voor jullie voor een goede uitslag op korte termijn zodat je verder opgelucht kunt zijn

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

iks

iks

03-11-2012 om 12:44

Ely

dank je wel...!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.