Home » Forum » Update hernia

Update hernia

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

29 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Fiorucci
Update hernia

Helaas, na weer een mri blijkt dat de hernia er weer zit, op dezelfde plek. Weliswaar kleiner, maar toch, man staat weer op de wachtlijst voor een operatie, over een week of zes.

koentje
Oh jee

wat balen... heel veel sterkte ermee!

Rafelkap
Nee zeg

wat naar.. En intussen zes weken in de lappenmand? Sterkte en ik hoop dat die hernia na de volgende operatie voorgoed weg is!

Jippox
Jemig

Wat een ellende. Hoe is het intussen met je man? Sterkte!

Jippox
Ik bedoel...

het staat er een beetje vreemd, maar ik bedoel dus te vragen hoe het nu intussen met je man is. Is hij er net zo ellendig aan toe als voor de vorige operatie of gaat het wel wat beter?

Genista
Och fio

Hè, wat balen is dat. Sterkte met het afwachten van de operatie.

Fiorucci
Hallo allemaal

Nee, gelukkig heeft hij niet zoveel pijn als voor de eerste operatie, toen zat hij zwaar onder de morfine, hij kan nu wel liggen lopen en zitten afwisselen, kleine stukjes met de auto weg maar nog niet werken. Maar twee weken na de operatie kwam de pijn in zijn been terug. Weliswaar milder maar toch. Maar ja, je moet dan netjes weer wachten tot zes weken na de operatie, dan wachten op de mri en nu wachten op weer een operatie. Maar goed verbaasd zijn we dus niet, we hielden hier al sterk rekening mee.

Mien*
Jee

Fio, dat is geen pech, dat is PECH, op dezelfde plek..maar vooral al die pijn en t ongemak wéér, dat is wel superberoerd...laten we hopen dat het de volgende keer gewoon GOED is!

Tink
He :(

Balen Fio, sterkte!

Kaaskopje
Verdorie

Wat een vreselijke tegenvaller is dit. Hoe is je man eronder ondanks dat jullie je er niet over verbaasden?

Fiorucci
Kaaskopje

Oh die baalt wel natuurlijk, niet dat hij de operatie nou zo vreselijk vond hoor, maar je bent zo weer een paar maanden verder voordat het allemaal achter de rug is. Hij wil vooral graag voorkomen dat hij te lang ziek thuis is. Begin oktober 2013 is dat toch een heel jaar....

n@nny
He bah...

Wat een tegenvaller voor jullie zeg! Maar je had het dus een beetje verwacht begrijp ik? En gaan ze nu dezelfde operatie nog een keer uitvoeren? Of doen ze nu iets "nieuws"?
Sterkte in elk geval. Het is allemaal niet niks!!
n@nny

Fiorucci
N@nny

Dankje. Hij kreeg een paar weken na de eerste operatie toch weer last van zijn been, en het herstel vlotte niet, vandaar dat we niet verbaasd waren. Het wordt inderdaad dezelfde operatie.

Kaaskopje
Een jaar alweer

Gaat hij er het tweede jaar op achteruit op gebied van inkomen? Dat is nog niet zo toch? Mijn man is nu ruim een maand thuis en krijgt de kriebels al. Hij heeft inmiddels wel in de gaten dat de terugkeer naar het werk heel langzaam opgebouwd moet worden. En dan is het nog afwachten wat mogelijk is.

Fiorucci
Kaaskopje

Dat denk ik wel, volgens mij loop je dan wel het risico op afgekeurd worden, maar dat weet ik eigenlijk niet precies hoor. Is dat pas na twee jaar? Ik heb geen idee eigenlijk.

Vic
Cao

In de meeste CAO's is tegenwoordig geregeld dat je inkomen na een jaar gaat naar 70%. Dat is omdat wettelijk nog maar 170% mag worden betaald in de eerste twee ziektejaren. Pas na 2 jaar krijg je te maken met de WIA.

Kaaskopje
Ja precies

Ik had al zo'n klok en klepel gevoel:-) Het wordt er niet beter op in ieder geval. Maar hoe vervelend dat ook is, gaat het daar niet om.
Die 170 procent snap ik niet helemaal om eerlijk te zijn. Bedoel je daar 100 procent in het eerste en 70 procent in het tweede jaar? Ik meen dat het eerste jaar toch 80 procent is?

Fiorucci
Kaaskopje

Ik hoorde vandaag van mijn zwager dat het allemaal CAO afhankelijk is en dat het van je werkgever afhangt of hij nog aanvult of niet. Nou ja,we zien wel, we werken er toch naar toe dat hij hij eind van de zomer weer aan de slag kan...hopelijk.

Vic
Klopt

Wettelijk gezien mag de werkgever al vanaf de eerste ziektedag 70% uitbetalen, mits dat minimaal het minimumloon is. Veel werkgevers doen dat pas vanaf het tweede jaar. Zie ook http://mens-en-samenleving.infonu.nl/regelingen/65212-loondoorbetaling-b...

Zilli
Inspuitingen

Ben een aantal keer geopereerd aan hernia's en heb een half jaar geleden behalve zenuwblokkades ook inspuitingen met cortico-steroïden gehad . En laat dat nou eindelijk de uitstralingseffecten wat verminderen. Bij een hernia wordt het hele gebied zo geïrriteerd dat het zwelt. De cortisonen zorgen ervoor dat het weefsel minder ontstekingsgevoelig en vooral minder zwelt. Waardoor de zenuwen meer ruimte krijgen. Het moet helaas wel vaak herhaald worden, maar toch..
Misschien heeft je man er iets aan?

Fiorucci
Zilli

Dank voor je reactie. Man heeft al besloten dat hij deze operatie nog doet, en als dat toch weer minder goed resultaat oplevert wil hij naar een centrum in R'dam, waar men allerlei mogelijkheden heeft bij hernia's. Ik denk dat dergelijke inspuitingen ook daar uitgevoerd worden.

Wilma
Jeetje

Lees ik dit nu pas. Wat ontzettend balen!! Sterkte!

Kaaskopje
Nou

ik hoop dat die verdere behandelingen niet meer nodig zijn en hij volgens eigen plan na de zomer weer kan werken. Duimen dus maar:-)

Zilli
Overigens

Ga je na zo'n inspuiting tijdelijk even in de overgang , dat doen de hormonen. Dus zeg maar tegen je man dat hij dan opvliegers gaan krijgen ;-)

hkh
Jeetje

Wat naar voor jullie,zeg ! Veel sterkte, pff nog een operatie !

Groetjes,

HKH

Fiorucci
Zilli

Hij kan zich daar inmiddels wel wat bij voorstellen, nu hij plat ligt met griep en hoge koorts..:))

Fiorucci
Hkh ot

Dankje, hoe gaat het met jouw dochter??

hkh
Fio (ot)

Hallo,

met odchter gaat het mwah... zware meds, uiteindelijk ws toch een andere vorm dan gedacht dus zijn druk met instellen. Ik ben nog steeds heel blij met SEIN em heb de indruk dat we langzaam de goede kant opgaan. Zal binnenkort even update op dat andere forum zetten.

Bedankt voor je belangstelling, en sterkte met je man !

HKH

Fiorucci
Hkh ot

Ja, dat heeft tijd nodig he, werden wij ook voor gewaarschuwd bij Sein. Hier ben ik voorzichtig positief, ene medicijn is deels opgebouwd, de ander is afgebouwd en weer en ander hetzelfde gebleven...zoonlief is nu bijna drie maanden aanvalsvrij, ik durf het nauwelijks te geloven!

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.