Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

joos

joos

16-12-2010 om 18:45

Update lyme

een paar maanden geleden startte ik hier een draadje omdat ik een rode plek op mijn rug had, die volgens mijn huisarts geen lyme kon zijn. Op aanraden van enkele forummers hier heb ik toen gevraagd om een bloedonderzoek en daar kwam uit dat ik wel lyme had. Ik heb toen een dubbele antibioticakuur gevolgd en er is mij verteld na 3 maanden weer opnieuw te laten testen. Dat is vorige week gebeurd en nu blijkt dat er nog een kleine restwaarde van de Borrelia in mijn bloed zit maar volgens de assistente is dat dus goed. Ik heb de arts nog niet zelf gesproken, het is dus nog niet de officiele uitslag. Omdat de ha vorige keer ook dacht dat het goed was en slechts op mijn verzoek een bloedonderzoek deed, vraag ik me af of hij nu weer te snel is met zijn oordeel. Had die bacterie nu helemaal weg moeten zijn, of is dit inderdaad een goede uitslag? Ik hoor het heel graag van jullie!
O ja, ik ga morgen met vakantie, dus als ik niet reageer: ik lees volgende week alles weer!
Joos

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Specialist

Ik zou toch naar een specialist gaan. Er zijn artsen gespecialiseerd in Lyme. Een vriendin van mij heeft Lyme, te laat ontdekt. De helft van haar lijf is bedekt met een dikke laat rode 'eelt' en die heeft ze ook om sommige organen. Ze betaalt er een zware tol voor zonder uitzicht op verbetering, ooit.

mar

mar

18-12-2010 om 17:10

Tja

Ik weet niet wat de huisarts getest heeft, maar de standaardtest is niet heel betrouwbaar en zou dus in combinatie met andere symptomen en testen gebruikt moeten worden. Vermoedelijk heeft hij niet op de bacterie getest, maar op de antistoffen?
Verder kan je volgens een lymespecialist bij een rode vlek hoogstens de conclusie trekken dat je besmet bent met de bacterie. Dat houdt niet automatisch in dat je Lyme krijgt. Je komt dagelijks in aanraking met allerlei bacterieën, maar wordt daar niet automatisch ziek van. Dus als er alleen een rode vlek is, zegt dat nog niet alles.
Mocht je twijfelen, in Apeldoorn zit een Lyme expertisecentrum waar ik goede ervaringen mee heb (verwijzing huisarts nodig). Verder kun je zelf je bloed laten testen bij een laboratorium in Weert en in Keulen. Voor verdere behandeling heb je dan toch weer je huisarts nodig.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.