Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Eefje

Eefje

14-07-2011 om 23:25

Vaginale pijn (litteken>)

Nou dan val ik maar met de deur in huis..

13 jr. geleden ben ik bij de bevalling van onze eerste behoorlijk toegetakeld. Met de vacuüm extractie is een spie uit mijn schede "geschraapt" en dat met een grote knip resulteerde in een vagina plastiek 5 mnd. nadien. Maar die mislukte door een grote infectie, en toen moest de boel gewoon uit zichzelf genezen.
Uiteindelijk was ik na 1,5 jaar of zo weer hersteld. Op zich ging het altijd goed.

Toch heb ik al jaren snel een pijnlijk "kruis", bijv. 2 dagen een spijkerbroek dragen is pijnlijk, ik heb meestal het gevoel dat ik dan "schraal" ben of zo, was altijd met lauw water, gebruik géén zeep, trek vaak schoon ondergoed aan etc. Al jaren gebruik ik Creme Lanette om de boel wat soepel te houden, letterlijk "te smeren" dan is de pijn wat minder. Mijn huisarts heeft me dit in het verleden aangeraden.

Nu heb ik in de loop der tijd steeds meer en vaker pijn. Ik ben het gewoon helemaal zat.
Met vrijen gaat het eigenlijk wel, ik ben vanavond eens goed op "onderzoek" uitgegaan en ben tot de conclusie gekomen dat ik een hardere bobbel voel aan de r. kant van mijn vagina ingang, een verdikking in het verdere heel soepele weefsel en dat is precies de plek die zo pijnlijk is altijd. Ik denk dus, dat ik de boosdoener van mijn pijn heb gevonden. Wat voor verdikking het is weet ik niet, het is geen bult, het is neer een stuk taaier, harder weefsel tussen de rest in, geen abrupte overgang.

Eerst heb ik een poosje zitten janken want die hele beerput van toen komt ineens weer omhoog. Wat een ellende. Ik die vaginisme overwonnen had omdat ik zwanger wilde raken (!), toen mijn hele onderkant aan flarden, brrrr, de wanstaltige behandeling in het ZH met mijn vaginale plastiek onder lokale anesthesie, daar wil ik gewoon niet meer aan herinnerd worden.

Morgen moet ik een nieuwe Mirena laten plaatsen, zag ik al erg tegenop omdat de vorige keer zo tegenviel, maar ik heb nu ook besloten dit maar ter tafel te brengen.

Zucht, ik baal hier zo erg van. Vooral van die pijn elke dag, heb vandaag de hele dag met pijn achter mijn buro gezeten, zou het liefste de hele dag een joggingbroek aan trekken om maar niks "daar" te voelen.

Benieuwd wat de h.a. gaat zeggen.. Een oestrogeen crème, of naar de gynacoloog??

Herkent iemand dit? Die pijn, en toen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rieke

Rieke

14-07-2011 om 23:39

Eefje

nou, ik herken het niet, gelukkig zou ik haast zeggen.
Dit klinkt zoals jij het beschrijft als littekenweefsel, dat heb je dus jaren soepel geprobeerd te houden met creme smeren. Goed dat je dat gedaan hebt, Meer kon jij niet doen. Nu moet je een verwijzing naar de gyn vragen, dit is specialistenwerk. Laat de huisarts er niet aan zitten. Wellicht dat een gynaecoloog weer een ingreep voorstelt om dat weefsel te verwijderen. Maar ja dat is speculeren. Ik zou er niet mee blijven rondlopen iig.
Veel sterkte, je hebt het niet makkelijk gehad zo te lezen.

Valkyre

Valkyre

15-07-2011 om 01:43

Eefje

Ik heb ook een vacuumverlossing gehad, en dat was een ramp, al had ik alleen een knip. Mijn bekken lag wel aan gort, maar dat was al voor de bevalling te los. Ik kan me voorstellen dat je even verschrikkelijk hard moest janken als zo'n traumatisch moment weer bovenkomt. Ik wilde je dus even een hart onder de riem steken.

Ik zou ook een verwijzing voor de gyn vragen; je huisarts heeft daar niks te zoeken en kan er ook niks aan doen. Gewoon uitleggen; de huisarts hoef niet te kijken hoor. En ik wens je heel, heel veel sterkte ermee. Ik hoop dat er op niet al te ingrijpende wijze iets aan gedaan kan worden.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Biene M.

Biene M.

15-07-2011 om 06:34

Ja, naar een gynaecoloog en dan misschien in een ander ziekenhuis dan waar ze je de vorige keer behandeld hebben. Misschien is Alant Vrouw iets voor je als je toevallig in de buurt van Amsterdam of Utrecht woont.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

15-07-2011 om 09:16

Litteken

Het is idd waarschijnlijk littekenweefsel of "wild vlees". Ik ben ook geheel uitgescheurd tijdens de bevalling en heb het littekenweefsel wat was ontstaan na te snel en onzorgvuldig hechten tijdens een poliklinische ingreep weg laten halen enige jaren geleden. Heb er nu gelukkig geen last meer van.
Ga te rade bij je gynaecoloog en overleg wat er mogelijk is. Succes!

ilsepilse

ilsepilse

15-07-2011 om 12:07

Alant!

oh ik zou zeker bij Alant gaan, ben ik ook geweest voor de Essure sterilisatie ! toppie artsen en medewerkers !

Moontje

Moontje

15-07-2011 om 22:01

Verwijzing gekregen

Ik woon in het Zuiden van het land, dus Alant is niet in de buurt. Dank voor jullie rea's, dat doet me goed.

Ben vandaag naar de dokter geweest en mijn nieuwe Mirena zit erin. Het viel heel erg mee, ze is een vrouw en deed het stukken beter dan haar voorganger, een man.
Dus dat hebben we maar meer gehad! Vloei nu nog wel maar verder gaat het goed.

Ik heb mijn probleem ook ter sprake gebracht, weer huilen vanmorgen huilen, gisteren huilen, waar komt dat ineens allemaal vandaan, weird!
Ze heeft inderdaad gevoeld en zei direct dat het littekenweefsel is, en dat dit in de loop der jaren ook stugger kan worden. Ook kan er sprake zijn van verzakkingsklachten, waardoor er meer trekkracht op de bekkenbodem komt (...)
Nu kan ik altijd geholpen worden met het kleinste speculum, wat in principe niet mogelijk is als je verzakt bent. Toch heb ik wel vaak een heel zwaar gevoel onder, vermoeid.
Ik kan 25 juli bij de gyn. terecht in het ZH waar ik van de tweede (naar tevredenheid) ben bevallen... Ik ben heel benieuwd wat de bevindingen zullen zijn en wat er aan te doen is. Ik laat het hier nog wel even weten!

Valkyre

Valkyre

16-07-2011 om 10:16

Denk ook

...aan een bekkentherapeut. Een gespecialiseerde fysio dus. Als de gyn oordeelt dat je (ook) een verzakking hebt, kun je daar met een goede bekkenfysio nog wat aan doen.

Heel veel sterkte bij de gyn!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.