Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Fianna

Fianna

17-06-2011 om 09:33

Vergeetachtig

Ja, daar ben ik weer eens met een gezondheidsvraagje
Ik merk dat mijn geheugen het de laatste tijd niet meer zo goed doet. Echt iets van de laatste maanden. Ik heb echt meerdere maken per dag dat ik bijv naar boven loop om iets te pakken, boven ben en echt niet meer weet wat ik daar kwam doen. Na een tijdje schiet het me wel weer te binnen, dus ik ben het niet echt kwijt. Dit kan zo wel 10 keer of vaker op een dag voorkomen. Soms bijna continu. Ik ben echt zo vergeetachtig geworden.
Ik heb de nintendo van zoon opgeborgen, hoog (waar hij er niet bij kon, was voor straf) en ik kan me gewoon niet meer herinneren waar. Ik weet niet eens meer in welke ruimte!
Als ik boodschappen ga doen, maak ik een boodschappen lijstje, maar vergeet dat lijstje standaard mee te nemen en in de winkel weet ik amper meer wat er op het lijstje stond. Ik vergat tot 2 keer toe mijn zoon's traktatie te kopen en ik noem mijn kinderen continu, maar dan ook continu bij hun verkeerde naam. Ik merk ook dat als ik tiep ik soms een ander woord in tiep dan dat ik wil gebruiken.
Is dit normaal? Ik ben net 38 geworden, dus wie weet hoort het bij de leeftijd! Maar wat is dat vermoeiend zeg steeds dat pijnigen, wat ging ik ook al weer doen enz.
Herkent iemand dat? En is er een remedie tegen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Brianna F

Brianna F

17-06-2011 om 09:56

Hoe vaak ik wel niet ergens naar toe loop en echt helemaal niet meer weet wat ik dan moest. Soms helpt het om mijn stappen na te gaan, dus terug naar het punt van vertrek, maar meestal niet.
Ik sta er om bekend in juni sinterklaascadeautjes terug te vinden. De elk jaar terug kerende grap bij sint en verjaardagen is dan ook: schrijf je even op waar je het neerlegt?

Muizemeis

Muizemeis

17-06-2011 om 10:01

Herkenning

Ja ik herken dit wel, ik ben overigens 45

Wat mijn ervaring is dat wanneer ik met veel dingen(hoeven geen grote dingen te zijn hoor) bezig ben dan gebeurt dit. Als ik in het nu leef(zo''n heerlijke vage term) dan gebeurt het me veel minder.

Probeer met een ding tegelijk bezig te zijn, loop je naar boven om bv de wasmand te pakken, denk dan alleen daaraan en niet aan de boodschappen die je moet doen etc etc.

Maak je je boodschappenlijstje maak dan bv tegelijkertijd een weekmenu, dan onthou je het beter, en denk ondertussen niet aan alle andere dingen die jen og moet/wilt doen.

Je kunt evt een mindfullnesstraining doen, kan goed helpen.

Als het echt je geheugen is dat aftakeld(en dat betwijfel ik eigenlijk) dan zijn er een hoop truukjes om dingen te onthouden.
Muizemeis

Welkom in de club...

Ik vind dan geen Sinterklaascadeautjes terug in juni, maar dat is vermoedelijk omdat ik ze zo goed verstop dat ik ze helemaal niet meer terugvind

Mijn hoofd is ook een zeef. Vroeger was ik ook wel eens verstrooid of vergeetachtig, maar het is erger geworden (vooral sinds ik kinderen heb) Ik heb het nog niet geweten aan de leeftijd (42) maar aan stress en/of slaapgebrek. Hoe het met je slaap zit weet ik niet, maar die stress, zou dat misschien kunnen?

Groeten,

Temet

Fianna

Fianna

17-06-2011 om 10:46

Aha!

Fijn die herkenning! Niet dat ik het jullie allemaal gun, maar ik voel me niet meer totaal vreemd
Het leidt ook wel tot komische taferelen: dan roep ik weer naar een kind dat hij naar boven moet om zijn boterham aan te trekken (want ik gebruik dus ook regelmatig de verkeerde woorden), breng ik de kinderen naar school en sta voor een dichte deur want de kinderen zijn vrij. En het kwijt zijn van sinterklaas spul is mij ook niet vreemd. Ben een keer en hele zak met 6 chocoladeletters kwijt geraakt
Op zich een goede tip om als ik naar boven ga maar aan 1 ding te denken (uhm wat klinkt dat dubbelzinnig), maar in de praktijk zie ik dan nog niet gebeuren, dan roept een kind weer wat, dan schiet mij weer te binnen dat ik nog boterhammen voor de overblijf moet maken. Kortom afleiding genoeg. Meestal ga ik dan weer terug naar beneden en na een minuut of 10 krijg ik dezelfde gedacht (ik moet de wasmachine aanzetten) en dan weet ik weer waarom ik de eerste keer naar boven ging.

Temet, ik heb natuurlijk ook veel aan mijn hoofd, ben heel moe, slaap slecht en ervaar ook wel wat stress. Ik vermoed dat dat idd een grote boosdoener zou kunnen zijn en wrs omdat mijn hoofd overvol is van al dat getetter van mijn lieve kinderen

Fiorucci

Fiorucci

17-06-2011 om 11:40

Bingo

ik heb natuurlijk ook veel aan mijn hoofd, ben heel moe, slaap slecht en ervaar ook wel wat stress.
Met alles wat je hier vertelde de afgelopen tijd verbazen je klachten mij geen seconde,mensen raken wel van minder overspannen..)
Sterkte!

Guinevere

Guinevere

17-06-2011 om 17:21

Club der vergieten

Ja, welkom bij de vergietenclub! Gefeliciteerd, je hebt het verdiend!
Hier ook een wandelende zeef hoor. Gelukkig zit chaos in mijn systeem en kan ik dus goed leven met mijn chaossysteem. Hoe is het met je sleutelrekje?

Primavera

Primavera

17-06-2011 om 19:43

Sleutelrekje

Ooit eens had ik een sleutelrekje, na een eerste verhuizing vergaten we steeds om die weer op te hangen en na de tweede verhuizing ben ik vergeten in welke doos die ook al weer zit. Wellicht komt het ding wel ergens tijdens een derde verhuizing weer boven water. Ik vergeet ook steeds om een nieuwe te koepne en al zou ik een nieuwe kopen dat vergeet mijn man geheid steeds om de boor mee te nemen en als hij die een keertje meeneemt is hij vergeten om die op te laden. Als we er dan eindelijk aan denken dat ding tijdig op te laden ben ik natuurlijk alweer vergeten waar ik het sleutelrekje heb neerglegd...
Dus om te voorkomen dat we straks 7 sleutelrekjes in huis hebben en vervolgens weer vergeten is waar de booroplader is gebleven als die voor het werk nodig is en dus een nieuwe boor moeten kopen, doe ik het vooralsnog maar zonder. Ik heb gewoon van alles twee paar sleutels in mijn tas, dan vindt ik er meestal wel eentje.
De chaos in het hoofd was trouwens wel een stuk erger toen mijn hypotiroidie nog niet was ondekt en behandeld. Auto-immuunziekten en geheugen gaan kennelijk niet erg goed samen.

Guinevere

Guinevere

17-06-2011 om 19:49

Primavera, tnx

"Auto-immuunziekten en geheugen gaan kennelijk niet erg goed samen". Aha, dat verklaart alles!

Guinevere

Guinevere

17-06-2011 om 20:05

En sleutelrekje

Een flinke spijker in de muur voldoet ook.

merel

merel

17-06-2011 om 20:15

Haha sleutelrekje

Ach wat ben ik dan praktisch. Hier ligt de boormachine gewoon in de schuur, hoeft man niet ergens vandaan mee te nemen (hadden we vroeger wel, leenden we van mijn pa) maar zelf hebben is veel handiger! En die van ons heeft 2 accu's. Een voor op de oplader en een in het apparaat. Dus tja, dan is er geen excuus meer om het sleutelrekje niet op te hangen

nb een paar spijkers op een rijtje in de muur voldoet ook wel inderdaad

Fianna

Fianna

17-06-2011 om 20:23

Sleutelrekje

Nou bedankt voor de twijfelachtige eer, de vergietenclub. Ik hoop niet dat ik tot penningmeester word benoemd

Ik heb trouwens wel vaker perioden met stress en weinig slaap meegemaakt, maar was nooit eerder zo erg vergeetachtig. Ik vind het echt momenteel erg hinderlijk. Dingen die ik normaal weet, weet ik ineens niet meer, dat soort dingen. Heel vermoeiend! Mijn hersenen doen het gewoon minder goed.

Primavera, ik moest erg lachen om jouw verhaal over het sleutelrekje! dat hebben wij dus met van die metalen rekjes voor in de badkamer, bij de douche zeg maar. Die zijn nu intussen voor de 4e keer meeverhuisd, ze zijn zelfs mee geweest naar ierland en nog nooit opgehangen om alle redenen die jij noemt of meer (geen pluggen in huis, boor uitgeleend) en ze zijn natuurlijk ook gewoon steeds onvindbaar. Ik heb nu geen idee waar ze zijn.
Sleutelrekje heb ik niet, maar een plank in de gang waar ik mijn sleutels op zou moeten leggen. Ook ik heb 2 sleutelsets in omloop (ben ook regelmatig beide kwijt) maar slechts 1 er van heeft mijn autosleutel, dus toch weer stress.
Kwin, ik kan heel slecht tegen chaos, heb ik gemerkt. Ik raak echt zeer geirriteerd, gestrest, gewoon een onaangenaam mensch ben ik dan ): Ik heb gemerkt dat ik overzichtelijkheid het fijnst vind.

Ben vandaag trouwens weer naar de super vertrokken zonder boodschappenlijstje. Gelukkig wel aan gedacht dat de koffie op was...

Anna

Anna

17-06-2011 om 20:36

B12 tekort

Had jij niet een B12 tekort? Vergeetachtigheid is namelijk een symptoom. Wordt jij nu voor dat tekort behandeld? Dan zou het beter moeten worden.
Ik spuit nu 1x per week en dat blijkt te weinig voor mij. Toen ik nog 2x per week injecteerde was mijn geheugen ook beter. Net als de wazigheid en de tiepgriep trouwens. Uiterst ergerlijk, ik moet elke stukje 2 of 3 keer tiepen omdat het stikt van de fouten. In mijn hoofd tiep ik het goed maar mijn vingers maken er iets heel anders van

Fianna

Fianna

17-06-2011 om 20:46

Anna

Bleek uiteindelijk wrs niet zo te zijn (uiteindelijk bleek mijn waarde meer richting 250 te gaan en waren mijn mma en homocysteine goed), krijg wel injecties, maar merk dus geen verschil, sterker nog het wordt dus steeds erger.
maar herken wel wat je schrijft, dat je vingers wat anders typen dan wat je denkt.

Anna Smeets

Anna Smeets

17-06-2011 om 21:40

Verkeerd

Dan zit ik verkeerd, sorry. Ben een beetje warrig Ik hoop dat je goede tips krijgt waar je iets mee kunt Op het jou welbekende forum zou je dat trouwens ook eens kunnen vragen. Ze hebben daar ook veel verstand van supplementen. Misschien is er iets wat je zou kunnen ondersteunen.
Succes

Fianna

Fianna

17-06-2011 om 22:10

Anna

nee, je zit niet verkeerd hoor! Eerst dacht ik nl ook dat ik een b12 tekort had. dat dat nu wat onwaarschijnlijker blijkt te zijn, kon jij ook niet weten.
Maar ik zal eens idd vragen op dat forum, dank je!

Bij mij

was stress en ook MS een reden om soms als een kip zonder kop naar boven te gaan en niet meer te weten wát ik ook alweer ging halen..

Anders dan de keren dat dat me overkwam toen ik nog 'gezond' was, is dat ik nu soms echt niet meer kan bedenken wat ik daar ging doen (vroegâh schoot het me meestal wel weer te binnen)

Woordvindproblemen horen ook wel bij MS..en meer neurologische aandoeningen..

Schrijf het op je lijstje (en dan niet bovenop de kast leggen en vervolgens niet meer terugvinden ) voor je bezoek aan de immunoloog, of internist waar je naartoe gaat??

Fianna

Fianna

18-06-2011 om 14:48

Mien*

tja, ik blijf maar puzzelen met andere dingen. Vandaar dat ik de vraag hier stel, in hoe verre zijn mijn problemen met mijn geheugen nou normaal.
Ik weet dat ik enkele maanden geleden, toen al dit gedoe begon en ik ook die neurologische klachten had, soms helemaal niet kon praten en voor me uit ging staren, echt even wegviel, even de draad kwijt was. Daarom vraag ik me af of wat ik nu heb normaal is, of toch restschade van iets anders is.
ik geloof dat ik een immunoloog gevonden heb waar ik heen wil. Nu nog een doorverwijzing regelen.

Fianna

Je hebt veel last van vermoeidheid, dat veroorzaakt misschien wel die vergeetachtigheid. Is bij tenminste zo. En nu ik langzaam wat opknap gaat het daar ook beter mee. Misschien toch eens die goede internist gaan zoeken en afspraak maken? Ik denk dat het allemaal samenhangt.
Sterkte!

Fianna

Fianna

19-06-2011 om 12:43

Gonzo

Ik heb intussen een immunoloog van het Erasmus MC op het oog. Ik ga deze week naar de ha en kijk of ik er een doorverwijzing uit kan krijgen.
Voel me wel langzamerhand een 'shopper', maar daar moet ik me maar overheen zetten.

Zusenzo

Zusenzo

19-06-2011 om 23:26

Leeftijd

Ik heb de reacties expres niet gelezen. Ben bang dat ik dan lees dat iedereen dat heeft of dat 't inderdaad de leeftijd is en dat is het volgens mij echt niet. Ik heb ook 'n tijd gehad waarin mijn hoofd niet gewoon wou werken en volgens mij kwam dat door te druk, vermoeid. Die tijd ligt achter me, ben 52 en met mijn geheugen is helemaal niks mis.

Succes fianna!

Zet je daar overheen, je wilt gewoon duidelijkheid. En als het niet iets is met een naam wil je toch hulp bij het bestrijden van symptomen, toch?
Succes!

Guinevere

Guinevere

20-06-2011 om 21:48

Euh ja

Euh, vergeet mijn berichten over sleutelrekjes ook maar he, is een beetje flauw van mij. Hoewel een beetje zelfspot ook wel fijn is voor een vergietig mens. Trouwens, zó vergietig ben je nu ook weer niet want je dacht zelfs nog aan mij toen je het rapport van je zoon tussen de aardappelen vond.
Oeps, nou doe ik het weer. Hopelijk kun je terecht bij het Erasmus MC, is in elk geval niet té ver weg.

Fianna

Fianna

21-06-2011 om 14:00

Knarsknars

Zusenzo, ja dat is het: mijn hoofd wil gewoon niet werken. Ik voel het dan bijna knarsen en kraken en het jeukt dan gewoon in mijn schedel.

Gonzo, dank je, ik houd je op de hoogte

En guinevere, je kent me hè, altijd in voor een grapje en zelfspot vind ik helemaal leuk, zolang het maar niet over mij gaat , dus voel je vooral niet bezwaard.
En uiteraard de écht belangrijke dingen vergeet ik niet

Belle Époque

Belle Époque

21-06-2011 om 21:24

Aiaiaiai...

Fianna, als ik me niet vergis heb je de laatste maanden nogal wat voor de kiezen gehad qua werk, gezondheid en kind. En dan krijg je dat soort dingen.
Je bent overigens niet de enige. Hier loopt een moeder rond die zich totaal niet meer kon herinneren dat ene kind pas later op vakantie ging dan andere kind. Het stond met zúlke chocoladeletters in het schoolkrantje. Maar het is niet tot haar botte brein doorgedrongen. Totdat het muntje viel, vanavond, tijdens een gezamenlijke schoolouderavond. "Hoezo hebben de kinderen op de 21e een schoolbarbecue?!?"
Ai...!
Die moeder had ondertussen al afgesproken dat ze ergens in de binnenlanden van Nederland op iemands huis zou gaan passen en ja, dat moet nu een weekje uitgesteld worden. Geen man overboord verder, gelukkig.
Maar dat van die nintendo had dus ook mijn verhaal kunnen zijn.........

Fianna

Fianna

21-06-2011 om 22:05

Belle

Okay, ik geloof dat ik me enigszins beter voel, of niet )
Tuurlijk, heb wat voor de kiezen gehad, ik heb het ook gewoon druk vind ik met 4 kinderen, is gewoon zo..

Die nintendo is dus gewoon nog steeds zoek, echt onvindbaar...

Al bij ha geweest?

Met andere woorden, de eerste hobbel genomen?
Groetjes,
Gonzo

Fianna

Fianna

22-06-2011 om 21:48

Nee

vergat steeds te bellen voor 12-en
Heb nu wel een afspraak voor as maandag...
Dank voor het vragen!

Benieuwd

Tjee, kun je dan pas maandag terecht? Nou heeft het ook niet zo'n haast maar toch. Ik belde vanmiddag en kan morgenochtend terecht. Geloof dat ik weer luchtpijpontsteking heb En vandaag geen tijd want vandaag manifestatie tegen afbraak pgb en we zijn maar met weinig collega's. Morgen even uitrusten, drie hectische weken gehad door die stomme kabinetsplannen...
Hou je me op de hoogte? Ben heel benieuwd of en wat er gaat uitkomen. Hou je taai!
Gonzo

Fianna

Fianna

25-06-2011 om 08:42

Gonzo

De afspraak met de ha was gisteren (maar goed dat ik even in agenda keek, heb iets anders maandag).
Ik wilde per se een bepaalde dokter van dit praktijk (zijn er 2, en op een makkelijk dag voor mij (maandag of vrijdag). Meestal kun je nl wel dezelfde dag terecht.
Gisteren dus geweest en mijn verhaal gedaan. Hij had de berichten van de specialisten zorgvuldig gelezen en luisterde naar me. Hij vindt dat ik naar een academisch ziekenhuis moet en steunt me volledig in mijn 2nd opinion. Hij gaat me helpen om bij het Erasmus mc terecht te komen, wat niet eenvoudig is, alhoewel hij me een goede kans geeft omdat ik een ' interessant' geval ben.
Het probleem is dat de internist nog niet de gegevens naar hem heeft doorgestuurd en hij me nog niet wil doorverwijzen als het niet compleet is (hij begon toen te mopperen dat het ziekenhuis heel slordig is, vooral de internisten). Het probleem is dat hij nu 4 weken op vakantie is en als hij terug is, ik ruim 2 weken weg ben. Dus duurt het nog 6 weken voordat ik een doorverwijzing heb (als de internist dan wel de spullen heeft doorgestuurd, ik ga bellen). Wel heeft hij gezegd dat als het erger gaat ik het maar alvast moet proberen en hij heeft mijn dossier, wat er is, voor me uitgeprint en er in gezet dat hij me volledig steunt in een verwijzing naar een reumatoloog of immunoloog van het Erasmus.

Geen een keer heeft hij gezegd dat ik wel moe zal zijn omdat ik 4 kinderen heb, of dat ik wrs kwakkel omdat ik meelift op de virussen van mijn kinderen, wat zijn collega dus zei.

Ik kon hem wel zoenen, schat van een man.

Fianna

Fianna

25-06-2011 om 08:44

Oja, gonzo

En hoe is het met jou? Ik hoop niet dat je luchtpijpontsteking hebt! Sterkte en doe het rustig aan (jaja, makkelijker gezegd dan gedaan).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.