Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Fianna

Fianna

14-11-2012 om 14:10

Verstopte neus met bloedkorsten peuter

Mijn jongste van bijna 3 heeft nu denk ik 2 maanden last van een verstopte neus met bloedkorstjes. Hij is er niet verkouden bij. Ik spray zijn neus met zoutoplossing maar helpt niet echt. Van de huisarts heb ik antibioticum creme gekregen voor zijn bloedkorsten en het ergste is weg. Volgens hem is het normaal dat een kind op die leeftijd zo lang een verstopte neus heeft omdat de weerstand nog niet optimaal werkt. Maar hij is er niet eens verkouden bij! Wat nu. Nog aanzien? Hij klinkt ook erg nasaal.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ishtar

ishtar

14-11-2012 om 14:27

Ik kreeg ooit

van een arts de tip om nivea (voorzichtig met een wattenstaafje)in mijn verstopte neus te smeren. Omdat hij dacht dat de verstopping te maken had met irritatie.
Die zoutoplossing droogt uit, dat zou het probleem ook in stand kunnen houden.
Is het probleem ongeveer begonnen toen het kouder werd? Dan zou de verwarming (en daardoor drogere lucht) ook de oorzaak kunnen zijn. (tenminste: ik merk bij mezelf dat ik daar last van heb, ik doe verder ook maar een gooi )

Fianna

Fianna

14-11-2012 om 14:30

Ishtar

hmm, ga ik proberen die tip van nivea. Met de zoutoplossing ben ik intussen al een tijd gestopt. Het probleem begon voor de verwarming aanging, die we overigens al amper aan hebben en al helemaal niet op zijn kamer. Het is hier juist vrij vochtig in huis.
Maar bedankt voor je nivea tip. Ga straks proberen!

Peuteren

Hier was het droog-korstjes-neuspeuteren-bloed-korstje-peuteren. Toen ik het neuspeuteren gestopt kreeg waren de problemen over. Zoon was wel wat ouder, een jaar of 8. Hier hielp `s avonds voor het slapen gaan een klein beetje vaseline in de neusgaten zodat de korstjes kans kregen te genezen.

100%mama

100%mama

15-11-2012 om 11:12

Slijmvliezen

Zoals ik het lees denk ik dat de slijmvliezen zijn geirriteerd waardoor deze opzwellen. Goed dat je inmiddels gestopt bent met de zoutoplossing. Hier smeren wij vaseline in de neus!

Fianna

Fianna

17-11-2012 om 15:46

Vette creme

Heb vette creme geprobeerd, geen effect vooralsnog.
Sini geen idee of ze Nisita hebben in Ierland, zal eens googlen wat het is.
En inderdaad hij peutert er ook soms aan.
Dank voor tips

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.