Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

aardbei:)

aardbei:)

26-02-2010 om 10:29

Vervelend probleempje

Hallo medeforummers!
Even onder een andere nick, heb namelijk een vervelend probleempje.
Ik heb al een tijdje last van aambeien. Tenminste, dat denk ik.
Hoe weet je of het een aambei is of een scheurtje of wat anders? Gisteren behoorlijk geschrokken tijdens de stoelgang.. veel bloed bij de ontlasting.
Ook nu heb ik nog steeds een pijnlijk gevoel.
Wie herkent dit en wat is er aan gedaan?
Als het na het weekend nog zo is ga ik wel naar de huiarts maar ik vind de drempel best hoog...
Aardbei

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Fissuur?

Waarom denk je dat het een aambei is ? Ikzelf dacht het ook, maar bleek een fissuur te hebben : een scheurtje of wondje in de anus. Dat ging uit zichzelf maar niet over, en heb diverse smeerseltjes van de huisarts geprobeerd (toen ik eindelijk besloot dat het vertellen "het minste van twee kwaden" was, aangezien het mij ernstig ging beperken) voor hij mij doorstuurde naar de internist. Die had er een smeerseltje voor wat als bijwerking fikse hoofdpijn gaf, maar dat had ik er voor over omdat de pijn er wel mee overging. Binnen twee weken was ik pijnvrij.

medeslachtoffer

medeslachtoffer

26-02-2010 om 11:20

Aambei

ik heb al 2 jaar een aambei. Het gaat niet vanzelf over! Die van mij puilt uit de anus, ter grootte van een kers. Ik kan hem, voorzichtig, "terugduwen". (heel voorzichtig druk erop zetten met een vingertop, en dan krimpt hij, en floept naar binnen).
Ik heb er verder geen last van, alleen moet ik voorzichtig zijn met het hanteren van wc-papier .
Ik ben met mijn aambei naar de dokter gegaan; die kijkt daar echt niet vanop! Hij verwees me naar de aambeienpoli, daar schieten ze er een elastiekje omheen, en dan sterft hij af. Het is een soort spat-ader.
Ik zou eerst maar eens een spiegel pakken, en dan zo snel mogelijk naar de dokter voor raad (maar waarschijnlijk kan hij er ook niets aan doen, alleen verdovende zalf voorschrijven bij jeuk/irritatie)

ishtar

ishtar

26-02-2010 om 15:01

Ook

gehad, (vers rood)bloed bij de ontlasting. Ik dacht ook dat het een aambei was, maar het bleek een scheurtje te zijn. Paar dagen heel voorzichtig doen: veel vezels en vocht om de boel zacht te houden, niet persen bij de ontlasting en het leed was geleden.
Niet schamen voor de ha, hij/zij ziet echt wel vaker een achterwerk

Terugkomen kan

altijd, staat los van behandeling van een bestaande aambei. Ik heb het idee dat de ene persoon er wel sneller last van heeft dan de ander.

Ik heb er helaas ook regelmatig last van en ik heb aan mijn zwangerschappen een soort 'aanhangseltje' (tja, weet ook geen andere naam ervoor) overgehouden.
Eigenlijk deels omdat de ha toen zei, wacht nog maar een half jaartje of het niet uit zichzelf overgaat, nou niet dus.

Helaas heb ik er toen niets aan laten doen en of er nu nog iets aan gedaan kan worden weet ik eigenlijk niet. Het is dus niet pijnlijk, maar wel erg lastig om de boel goed schoon te houden.

Medeslachtoffer

Medeslachtoffer

26-02-2010 om 17:10

A.nus

grappig dat het dusdanig gevoelig ligt, dat er wat extra nicks gekozen worden .
Ik heb "mijn" aambei nog steeds. So far so good, en "aan mijn lijf geen (nodeloze) polonaise" .
Maar je kunt hier zonder verdere doorverwijzing een afspraak bij de poli maken.

beetje bloed

beetje bloed

26-02-2010 om 22:15

Naar huisarts

Mijn huisarts adviseert om iedere keer als er een beetje bloed is, even langs te komen. Ook als was het de vorige keer een kleine aambei, de volgende keer kan het wat anders zijn...

Hetty,*

Hetty,*

26-02-2010 om 22:56

Gewoon gaan

Gewoon naar de ha gaan. Ik werk bij chirurgie in het ziekenhuis en echt: heeeeeeel veel poli-afspraken en kleine ingrepen zijn aambeien en andere dingen in het anusgebied. Ze zijn wel wat gewend dus.
Groetjes Hetty,*

aardbei:)

aardbei:)

27-02-2010 om 16:17

Helaas...

Helaas is het nog steeds niet beter.
Ieder stoelgang doet vreselijk pijn en het bloed ook behoorlijk dan. Overdag voel ik het constant. Heb gisteren gekeken met een spiegeltje. Heel in de verte zie ik wel een roze flubbertje, als ik dat aanraak doet het ook erg pijn dus ik denk dat dat de boosdoener is. Waarschijnlijk zit er niets anders op dan naar de huisarts te gaan. Ik zie er wel tegen op, maar inderdaad zal hij wel raardere achterwerken hebben gezien
Het is wel fijn om te horen dat ik niet de enige ben. Het is toch een onderwerp waar je niet met iedereen over praat uit schaamtegevoel.
aarbei

Aarbei

Ik heb ook een hele kleine aambei die af en toe ontztettend zeer doet. Wat bij mij helpt (is volgens mij ook al door iemand anders geschreven) is om een flinke klodder vaseline o.i.d. op mijn vinger te doen en 'm dan heel voorzichtig naar binnen te duwen. Het naar binnen duwen doet wel even zeer, maar daarna is de ersgte pijn dan (even) over.
Verder heb ik ook een fissuurtje zitten wat af en toe onztettend pijnlijk is, vooral tijdens poepen en dat bloedt dan ook heel hevig.
Proberen goed vet te houden, insmeren met vaseline en je ontlasting zacht houden.
Bij de apotheek kun je ook zalf krijgen voor aambeien waar een beetje verdovend spul in zit (lidocaïnezalf)
Sterkte in ieder geval !
groetjes, Sonja

margje van dijk

margje van dijk

28-02-2010 om 00:50

Fissuur

Wat jij beschrijft (telkens bloed bij de ontlasting) klinkt toch wel erg als een fissuur. Want een aambei bloedt van zichzelf zomaar niet.

Ik heb er ook verschrikkelijk last van gehad, ik heb er ook al heel veel over gepost in het forum vroeger. Mijn fissuur ging maar niet over en ik had er elke dag zo'n 6 tot 8 uur ondraaglijke pijn van. Uiteindelijk ben ik geopereerd (dat stelt helemaal niets voor) en sindsdien ben ik er al 8 jaar vanaf. Echt, blijf er niet mee rondlopen hoor. Misschien hoef je geen operatie, en kun je het inderdaad op een andere manier onder de duim houden, maar het kan geen kwaad daar wat professionele begeleiding bij te krijgen. (Mijn proctoloog - zo heet dat specialisme heeft eerst ook weken 'andere oplossingen' geprobeerd, waarna ik pas die operatie kreeg).

Veel sterkte, en schaam je niet! Naar het schijnt heeft 40% van de Nederlanders boven de 40 jaar aambeien, alleen vrijwel niemand praat erover. Niet allemaal even erg, maar toch, de huisarts/specialist heeft het echt allemaal al een keer gezien.

Margje

FLubber

FLubber

28-02-2010 om 19:28

Curanol

IK heb er ook bij tijd en wijle last van. Aambeien kunnen trouwens wel bloeden. Bij mij werken zalfjes als sperti niet. Wat wel atlijd super werkt, is curanol. Kun je online bestellen, en wordt dan snel geleverd. (via een apotheek in hilversum dacht ik) Ik neem altijd de pillen plus de zalf. Echt, dan gaat het snel over.
Ik ben overigens nooit naar de ha gegaan, want ik heb echt geen zin in een blik van de dokter op mijn ozongat.

groetjes, flubber

Naar de dokter!

Margje geeft goed advies - naar de dokter ermee.

Met alle respect voor mensen die met dit soort problemen niet naar de dokter willen, artsen hebben hiervoor geleerd, het is hun dagelijks werk en de meeste OOLers niet, ga dus niet zelf lopen dokteren!

In het beste geval blijf je veel te lang doorlopen met iets dat relatief simpel opgelost kan worden. In het slechtste geval is er iets anders aan de hand dan een simpel fissuur of een aambei en blijf je doorlopen zonder dat er ooit iemand naar kijkt met verstand van zaken.

Naar de dokter dus!

Mariel

Ik ben geweest

hoi,
ook hier veel last. ik ben geweest vorige week. over drie weken worden ze aangeschoten met elastiekjes. simpele ingreep, dan ben je ervanaf.
waarom niet?

aardbei:)

aardbei:)

01-03-2010 om 23:43

Update

Ik had mezelf beloofd dat als ik na het weekend nog last had, dat ik dan de huisarts zou bellen.
Vanmorgen dus de stoute schoenen aangetrokken.
Volgens de assistente leek het verhaal op een scheurtje. Ik hoefde nog niet langs te komen ( heb haar verteld dat de drempel wat hoog lag, en dat begreep ze), dus heeft ze een creme met lidocaine voorgeschreven. Als het niet helpt moet ik na twee weken terugkomen, dan wel bij de huisarts.
Ik hoop dus heel erg dat het gaat helpen!
Bedankt voor het meedenken voor zover.
Aardbei

aardbei:)

aardbei:)

02-03-2010 om 16:38

Pelle

Ik heb het inderdaad bekeken, zie posting hierboven.
Ik zie wel wat maar of dat nou een aambei is...?
Hoe dan ook, ik heb de zalf die ik voorgeschreven heb gekregen al een paar keer opgesmeerd. Tijdens de ontlasting nog wel pijn / bloed maar tussendoor merk ik wel dat de creme wat verdoofd.
Ik hoop dat hiermee het leed geleden is. Zoniet, dan ga ik toch naar de huisarts.
aardbei

aardbei:)

aardbei:)

08-03-2010 om 22:54

Gelukkig

is deze vervelende kwaal over!
De creme heeft goed geholpen.
aardbei

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.