Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

lisbeth

lisbeth

14-08-2012 om 15:34

Vette/onrustige huid

ik heb altijd al een onrustige huid gehad, soms gaat het wat beter soms wat minder

de laatste maanden word ik er weer gek van, glimmende vet aanvoelende huid, pukkels op voorhoofd en kin.
Ik was mijn gezicht iedere avond en ochtend gewoon met water en smeer hem dan in met creme van biodermal.

ik slik geen pil. probeer op te letten met vet eten en lus eigenlijk geen chocola.

Ik voel me alsof ik weer in mijn pubertijd zit Daarbij voelt het voor mij ook gewoon vies aan.

iemand tips, ik zou gewoon eens graag een gave huid willen hebben

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

14-08-2012 om 19:03

Vichy

Vichy heeft een hele fijne lijn voor dit probleem: Noraderm. Ik ken je probleem maar ben er nu grotendeels vanaf. Is alleen te koop bij de apotheek.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

14-08-2012 om 22:55

Vette huid

Alleen water reinigt je huid niet goed genoeg. Ik zou zeker ook een goede maar milde wasemulsie gebruiken, bijv. Sebamed of Eucerin vloeibare wasemulsie. Deze kan je ook voor je lichaam gebruiken. Zeker als je makeup en/of zonnebrand gebruikt, is het zaak om die 's avonds goed te verwijderen. En wellicht is je moisturizer te vet voor jouw huidtype en heb je een lichtere nodig of een olie-vrije.
Puistjes op het voorhoofd kunnen ook ontstaan door vet haar, stylingprodukten en/of shampoo. Puistjes op de kin en rond de kaaklijn zijn vaak hormonaal en worden veroozaakt door een veranderde hormoonhuishouding. Dit kan ook op latere leeftijd voorkomen.
Verder krijgen veel mensen in de zomer een wat vettere huid; in de winter droogt de huid altijd wat uit door de kou en de centrale verwarming. Succes!

lisbeth

lisbeth

15-08-2012 om 10:02

Vichy etc

heb net wat produkten van vichy gehaald, een wasgel, een creme en een foundation. Maar jezus wat is dat spul duur.

Primavera, mijn haar is ook vrij vet, ik was het bijna dagelijks.

ik gebruik niet veel make up, wat gekleurde creme onder mijn ogen en om de ergste plekjes weg te werken.
stylingsprodukten, ik gebruik sinds kort een spraygel, het kan zijn dat die ook op mijn voorhoofd terecht komt.

ik ga vrijdag ook nog eens naar de huisarts, eens kijken of er qua hormonen ook iets gedaan kan worden. Ben jaren geleden met de pil gestopt ivm migraine en doorbraakbloedingen maar misschien is er nu iets anders te verzinnen. het is inderdaad wel altijd erger rond mijn menstruatie.

puistje

puistje

15-08-2012 om 14:17

Schoonheidsspecialist

Jarenlang geworsteld met puistjes en een onzuivere huid. Uiteindelijk heb ik een schoonheidsspecialist gevonden die zichzelf huidspecialist noemt. Zij zag dat mijn opperhuid zich te enthousiast opbouwd waardoor de boel verstopt en dus onzuiverheden kreeg. Zij heeft een flinke (chemische) peeling ingezet en me paraffine vrije crèmes aanbevolen. In het begin ging ik er wel elke drie maanden ofzo heen, tegenwoordig denk ik hooguit 1x jaar, het waren nl. prijzige bezoekjes. Maar wat ben ik blij met het resultaat! Ik heb zelden of nooit meer puistjes en mijn huid ziet er veel beter uit. Ik scrub mijn gezicht dagelijks en smeer savonds alleen oogcreme. Overdag eerst MD en nu DermaQuest (duur!)Als ik veel geld had ging ik nog steeds vaak naar specialist want dan was het misschien nog mooier maar ik ben al heel blij met hoe het nu is.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

15-08-2012 om 15:15

Huidverzorging

Als je vette(re) huid en de puistjes hormonaal zijn kan iets als de pil oid zeker helpen. Maar een goede basishuidverzorging blijft hoe dan ook een must natuurlijk. Dat hoeft echt niet overdreven veel te kosten en uit veel produkten te bestaan; dankzij een goede dermatoloog en de dingen die ik geleerd heb van o.a. de hieronder genoemde sites is mijn huid (eczematisch, zeer gevoelig, zeer droog met Rosacea) alweer jaren vrij normaal en is mijn Rosacea onder controle. Mijn huid ziet er zelfs zo goed uit dat men mij 10 jaar jonger schat (ok, goede genen helpen ook maar toch
Ik heb een vrij simpel huidverzorgingsplan (milde reiniging, milde exfoliant, moisturizer met SPF en nachtcreme met antioxidanten) met o.a. produkten van La Roche Posay, Sebamed en Paula's Choice. Mijn huid is zo gevoelig dat ik bijv. ook niet tegen Vichy, Clinique, Weleda kan. Ik vraag altijd eerst om proefjes als ik iets nieuws wil uitproberen en als je nieuwe produkten gebruikt, probeer dan een produkt per keer uit. Ook als je geen gevoelige huid hebt.
Schoonheidsspecialisten geloof ik niet in; ik ben wel ooit een paar keer geweest maar de meesten hebben niet genoeg verstand van huidproblemen en ingredienten, gebruiken produkten die veel te agressief danwel irriterend zijn en het is duur. Bij mij kwamen ze aan met agressieve peelings (niet doen als je een dunne, fragiele huid hebt) en plantaardige produkten (als ik ergens niet tegen kan, zijn het "natuurlijke" ingredienten, essentiele olien etc.).
Als je een goed huidverzorgingsplan hebt, hoef je ook niet naar een schoonheidsspecialist. En voor ernstiger huidproblemen zou ik sowieso naar een goede dermatoloog gaan. Succes!

http://jetskeultee.nl/
http://www.paulaschoice.nl/learn/nl/huidverzorging

lisbeth

lisbeth

15-08-2012 om 18:31

1 voordeel

Ik heb niet snel rimpels

Ik heb de creme vandaag uitgeprobeerd en het prettiger aan dan mijn oude creme

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.