Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

ayla

ayla

25-05-2009 om 10:00

Vitamines, mineralen etc. krijgt ze genoeg binnen

Ayladochter heeft coeliakie en misschien lactose intolerantie, wat dus 2 soorten dieet betekent. Daarnaast is het al niet de makkelijkste eter. Van dat gene wat ze lust eet ze best veel maar ze eet niet heel divers. Alleen kale pasta en kale rijst, geen saus of groente erbij, alleen ketchup. Ze eet geen handvlees of kaas meer op brood want dat vind ze niet lekker bij het gv brood. Af en toe krijgt ze dus zo wat kaas en vlees uit het vuistje maar dat komt maar weinig voor, dus alleen zoet beleg. Ze eet geen aardappelen, weinig groenten, bijna geen rauwkost (alleen een beetje komkommer) en van vlees lust ze eigenlijk alleen braadworst, gehaktballen etc, Haar avondeten bestaat dus meestal uit een klein stukje aardappel met erwtjes en worteltjes. Ze eet gelukkig wel fruit, dat krijgt ze ook iedere dag. Ze drinkt niet vele melk omdat ze de soya varianten niet lust en de gewone niet mag.

Haar gewicht is goed en haar lengte ook maar ondertussen maak ik me wel eens zorgen of ze alles binnenkrijgt wat ze moet binnenkrijgen, de schijf van vijf etc. Wie weet hoe het zit met groenten, kalk etc

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Linda99

Linda99

25-05-2009 om 10:10

Diëtist

Toen onze jongste nog flink last had van 3 allergieën heeft een diëtist voor ons uitgerekend aan de hand van wat ze gemiddeld at wat ze tekort kwam. Zodoende zijn wij multivitamine en clacliumtabletten gaan geven.

Nu mag ze alles weer eten maar doet dat (uiteraard) niet. Dus nu krijgt ze als aanvulling alleen multivitamine, calcium gaat goed.
(Bij haar speelt een slechte weerstand mee)

Rembrand

Rembrand

25-05-2009 om 11:04

Rijstemelk?

Lust ze wel rijstemelk Ayla ?
Die kan je in verschillende smaken kopen en het is glutenvrij en lactosevrij. Je kan het ook met toegevoegd calcium kopen.
M.

Yta Chalne

Yta Chalne

25-05-2009 om 14:00

Loslopen

Ik denk dat ze niet snel een kalktekort zal oplopen, maar je kunt natuurlijk eens lactosevrije melk proberen (gewoon bij AH te koop). Ik heb er zelf geen last van als ik dat in normale hoeveelheden (1 x per dag) gebruik (sommige zeer lactosegevoelige mensen wel, maar het is het proberen waard) En over een paar maanden kan lactose waarschijnlijk wél, dus af en toe gewoon wat proberen.
Groente zou ik wel wat proberen te stimuleren, vooral voor haarzelf. Het is jammer als je jezelf zo extra beperkt, want ze is met coeliakie al beperkt zat. Ik zou hoog inzetten op 'leren eten'. Niet leuk, want ze heeft al zoveel gedoe rondom eten gehad, maar uiteindelijk wel prettiger voor haar. Tekorten gaat ze ook vast niet oplopen, want als ze fruit eet, en wortels, en erwtjes, dan is dat in principe prima.

Hoe is het trouwens met je jongste? Heeft hij al een uitslag?

Wilma

Wilma

25-05-2009 om 15:52

Ik wil ook naar een dietist (heb ook coeliakie)

Want ik vraag me dus ook hetzelfde af. Terwijl ik dus wél nog (wat) groente eet (kan niet alles eten). Maar gezond beleg op dat brood is inderdaad niet briljant lekker, ik doe ook alleen hagelslag op 't brood zodat 't nog enigszins te eten is.

Ik zoek ook een dietist die ook gespecialiseerd is in coeliakie, jij in jouw geval dan ook nog in lactosevrij dieet. Die moeten er beslist zijn, ik zou een keertje langsgaan. Een week opschrijven (moest ik vorige keer toen ik nog niet van de coeliakie wist dat ik 't heb) wat ze allemaal eet en dat meenemen als je gaat.

Succes !

Groetjes,
Wilma

Yta Chalne

Yta Chalne

25-05-2009 om 22:28

Wilma

Ik heb twee verschillende aanbevolen gespecialiseerde diëtisten bezocht; echt, je kunt het zelf beter, stel je er niet te veel van voor. Ik heb er eigenlijk niets aan gehad, google in combinatie met het coeliakieforum doet meer. De combi lactoseintolerant en coeliakie is een hele bekende, is veel over te vinden op het www.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.