Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

picobello

picobello

15-10-2008 om 11:31

Voedselallergie

Dochter, 6 jaar, wordt nu onderzocht op een voedsel allergie. Waar wij dachten dat het ging om een lactose/ koemelk allergie, komt er nu uit de bloedtest dat ze ruim 400 procent reageerd op alle soorten voeding.
Nu krijgt ze een gastroscopie om te kijken of er lich iets mis is.
Ben zelf eigenlijk wel geschokken, maar weet eigenlijk niet goed wat ik er mee moet, een kind moet toch eten?

Wie heeft ervaring met voedselallergie ? hoe ga je ermee om en hoe ondek je wat ze evt wel mag?
Hoewel ik blij ben dat er nu ondekt is dat er iets mis is, ben ik ook wel erg bezorgd.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tinus_p

Tinus_p

15-10-2008 om 20:46

Hmm

Je loopt blijkbaar bij een specialist, laat die eerst zn werk eens doen. Je vraag is nu nogal algemeen.

bertje1

bertje1

16-10-2008 om 14:50

400 stoffen.. pff lijkt me nogal onzin. Bloedtest is niet geheel duidelijk. Vaak is er wel een allergie en reageert alles 'mee'. Eerst goed laten uitzoeken dan nagaan waar je allergisch voor bent en dan naar een allergie dietist. succes

Moeilijk

Mijn zoon (3) heeft een behoorlijk zware voedselallergie. Hij reageert anafylacties op pinda. Verder reageert hij op ei, hazelnoot appel (para berksyndroom, dus ook hooikoorts) en zalm. Er wordt verwacht dat hij over een aantal allergie├źn heen groeit, maar dat hij er ook allergi├źn bij gaat ontwikkelen.
Zo geeft de bloedtest aan dat hij allergies is voor soja, maar hij vertoont geen enkele reactie. Totdat hij gaat reageren adviseren de artsen hem gewoon soja te geven. Pas als hij last krijgt moeten we voedingstoffen gaan elimineren. Het is moeilijk om hier een goede weg in te vinden. Kijk en luister goed naar je dochter en reageer daarop. Succes.

picobello

picobello

21-10-2008 om 20:07

Vorige week

veel testen gehad, gastroscopie, biopsie ect, nu nog 2 dagen wachten op de uitslag. Ik hoop dat ze iets gevonden hebben want daarmee kan je verder. De onzekerheid is erg moeilijk om mee om te gaan. Wat kan ik mijn kind te eten geven zonder dat het ziek wordt?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.