Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

"volwassen medicatie" bij astma?

Uit de longfunctietest die recent is afgenomen bij zoon van 9, blijkt dat hij toch onderbehandeld wordt. Huisarts schrijft nu (op advies van kinderlongarts, naar ik begrepen heb) Foster voor. Is een combi van het medicijn dat hij al had, plus een langwerkende luchtwegverwijder. Beide medicijnen zijn al lang op de markt, ook voor kinderen. Toch staat er in de bijsluiter van die Foster dat het absoluut niet door kinderen onder de 18 jaar gebruikt mag worden. Het staat er zelfs in chocoladeletters. Nou neem ik aan dat de long- en huisarts die bijsluiters kennen. Hoe zit dit dan? Het mag gewoon tóch? Zoons problematiek is dusdanig ernstig dat we ervan afwijken? Of denken jullie dat het mogelijk is dat de arts dit _niet_ weet?
Ja, ik ga nog naar de huisarts, maar pas over 4 weken.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tijgeroog

Tijgeroog

02-10-2012 om 17:26

Toch nu naar de huisarts

Ik zou dit niet aan m'n kind geven voordat de huisarts aan me uitgelegd heeft waarom hij dit toch mag hebben. Dus niet over vier weken, maar nu. En als de problematiek dusdanig ernstig is dat hij dit nodig heeft, zou ik dat eigenlijk door de kinderlongarts voorgeschreven willen krijgen, na een onderzoek daar, en niet door de huisarts.

Anneque

Anneque

02-10-2012 om 17:50 Topicstarter

Wel kinderlongarts

Zoon is wel beoordeeld door een kinderlongarts, die heeft hem niet zelf gezien, maar wel de resultaten van zijn longfunctieonderzoek (ook afgezet tegen de resultaten van een jaar geleden).
Het gekke is dat ik niet zoveel aan zoon merk, en hij rapporteert zelf al helemaal nooit klachten. Maar dat onderzoek liet onmiskenbaar zien (zag het zelf ook) dat hij niet optimaal functioneert.
Hè getver, moet ik weer bellen. En ik heb al over iets anders een beetje zitten drammen. Ja, ik weet 't, 't gaat om de gezondheid van mijn kind, dus ik doe het heus. Maar het zou zo fijn zijn als ik van Tirza of Kaatje alvast zou horen dat Foster prima aan kinderen gegeven kan worden

Pyn1

Pyn1

02-10-2012 om 20:23

Foster

Anneque,

ik heb het voor je nagevraagd bij de longarts, die hier toch maar op de bank zit. Foster is een combinatiepreparaat van 2 middelen. Het is niet goedgekeurd voor kinderen omdat het niet op kinderen is getest. Dat gaat ook niet gebeuren, veel te duur.
Toch kan het veilig aan kinderen gegeven worden. De 2 middelen zijn elk wel getest en al langer in gebruik bij kinderen, ja ook wel tegelijkertijd. Dus logischerwijs moet Foster ook wel veilig zijn voor kinderen (boven de 6 jaar).
Je kunt op het advies van de kinderlongarts afgaan.

Pyn

Anneque

Anneque

03-10-2012 om 07:35 Topicstarter

Pyn

Wat aardig dat je het even nagevraagd hebt, dank je wel. Kon me al niet voorstellen dat 2 middelen die elk afzonderlijk wel al jaren aan kinderen gegeven worden, in combinatie opeens gevaarlijk zouden zijn. Maar ik begrijp nu hoe het zit.

Anneque

Anneque

03-10-2012 om 17:14 Topicstarter

Bij apotheek nagevraagd

Daar hadden ze geen idee en kwamen in eerste instantie niet verder dan: "dat staat er zomaar". LOL! Vertrouwenwekkend antwoord . Zij hebben het toen nog eens aan de huisarts gevraagd, en die meldde dat het door de kinderlongarts zelf is voorgeschreven. Die zal wel weten wat-ie doet en gelukkig had ik al antwoord van Pyn, want veel wijzer ben ik niet geworden vandaag.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.