Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Nasha 1st

Nasha 1st

31-05-2010 om 23:24

Vraag voor een kennis: vrijwel continue oorontsteking

Een dochter van een kennis van me is in de 3 jaar dat ik ze nu ken vrijwel constant met een oorontsteking. Nu loopt ze ook al weer weken met een loopoor, er komt ook bloed uit haar oor. Ze heeft nu AB, neusspray en oordruppels. Het arme kind heeft ook al gehoorverlies door al die ontstekingen. Ze heeft ook buisjes, maar tot nu toe zijn de ontstekingen dus niet minder geworden. Het is heel sneu, ze zegt zelf al dingen als: mijn oor wordt nooit meer beter he?

De KNO heeft het nu over een allergie. Zijn er mensen hier dit het herkennen? En wat voor allergie zou het kunnen zijn? Nog andere tips? (en ik denk niet dat ze op Onno(zele) tips zit te wachten, als je begrijpt wat ik bedoel )

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Hermiena

Hermiena

01-06-2010 om 09:18

Buisjes

Een kind van een kennis heeft dankzij zijn buisjes steeds ooronsteking gehad. Hij bleek een gevoeligheid voor het gebruikte materiaal. Nadat zijn buisjes eruit zijn gehaald werd het beter. Dit komt heeeeel sporadisch voor. Ik zou je kennis adviseren om eens naar een KNO-arts in een kinderziekenhuis te gaan. Deze zijn gespecialiseerd in het oor van het kind, zeker als er al gehoorverlies optreedt.

Amandelen knippen

Heeft ze haar keel- en neusamandelen nog? Mijn zoontje had ook heel vaak oorontstekingen. Sinds de amandelen zijn verwijderd heeft hij er geen last meer van gehad. Hij is er erg van opgeknapt.

Groet,
Pina

Nasha 1st

Nasha 1st

01-06-2010 om 19:53

Zal ik nog vragen

ik dacht het wel namelijk....

Van dat materiaal heb ik vandaag meteen gezegd tegen haar! Eigenlijk heeft ze al haar hele leven last van die oren (ik ken hen pas 3 jaar). Het speelt dus al heel lang.

juffertje

juffertje

01-06-2010 om 21:15

Zoon ook

Mijn zoon van 8 heeft het ook al jaren! Hij heeft non-stop oorontstekingen gehad......ik zeg expres gehad. Nu kan hij niet eens meer oorontsteking krijgen, want er valt niks meer te ontsteken. Trommelvliezen zijn weggevreten, behoorlijk gehoorverlies en altijd ellende. Waarschijnlijk na de zomer krijgt hij alvast in 1 oor een trommelvliestransplantatie. Dan hopen ze het oor weer dicht te kunnen maken en het gehoor te verbeteren. Onze zoon heeft bijna 8 jaar lang non-stop antibiotica gehad en allerlei oordruppels, neussprays etc. ook zijn er diverse keren buisjes geplaatst. Hij is volledig door de medische molen gegaan, maar er werd geen oorzaak gevonden. Hij is op van alles getest en onderzocht, er zijn scans gemaakt, foto's etc. Volgens de artsen kan dat. dat er nooit een oorzaak gevonden wordt. Je kunt dan alleen symptomen bestrijden. Ons mannetje is bij de immuunoloog geweest, kinderartsen, kno-artsen. Iedereen staat voor een raadsel.
Wat wij nu doen is zorgen dat zijn oren rustig blijven, want looporen heeft hij dus nog wel. Dat betekent dus zwemdoppen in bij douchen, niet zwemmen en anders met ook nog een badmuts op.
Heel veel sterkte voor het meisje!!

Nasha 1st

Nasha 1st

02-06-2010 om 19:43

Dank! nog meer ervaringen?

Dan kan ze die meenemen in juni als ze weer naar de arts gaat!

MariaV

MariaV

03-06-2010 om 15:54

Onze dochter

Onze dochter (4) is van heel jongs af aan ook een "orenkind". Ze heeft al jaren buisjes, die wel iets geholpen hebben, maar niet echt. Afgelopen herfst zijn haar amandelen er eindelijk uit gehaald en sindsdien gaat het beter. Ze heeft deze winter maar 1 oorontsteking gehad.
Maria

Geen tips

Ik lees dit draadje zomaar en heb helaas op dit moment zelf een oorontsteking. En tjee, wat doet dat een pijn!

Daarom wou ik haar eigenlijk alleen maar sterkte wensen en ik hoop voor haar dat er een oplossing komt!

Kun je nagaan, dat ik nooit wat heb aan mijn oren, en nu dus een oorontsteking aan één kant en al verga van de pijn. Moet je nagaan wat dit meisje en helaas vele kinderen dan moeten doorstaan met hun oren, bah hoor.

Sterkte!!!

Groet,
Olijvje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.