Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Vrije artsenkeuze [gaat 18-2 naar Algemeen]

http://www.ouders.nl/pdf/brandbrief.pdf
Morgen wordt er gestemd in de kamer over een voorstel om de beslissing voor vergoeding van artsen bij de zorgverzekeraars neer te leggen door het opheffen van een maatregel die dat tegenhoudt.
Justine roept op om kamerleden te waarschuwen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Zusenzo

Zusenzo

13-02-2013 om 23:08

Snap 't niet

In het stukje staat:
..het afschaffen van art. 13 Zvw zodat selectieve inkoop wordt ondersteund, het uitsluitend verplicht verzekeren van zorg uit het basispakket via de naturapolis..."
Dan lees ik dus de basis wordt een naturapolis maar een restitutie-polis wordt daarmee niet perse afgeschaft. Dat wordt dan een aparte aanvullende keuze ofzo.
Of bedoelt men dat niet?

Leen13

Leen13

13-02-2013 om 23:30 Topicstarter

Bedoelen

Ik lees er niets in over een restitutiepolis. Wel dat uitsluitend zorg op basis van een contract tussen verzekeraar en arts voor vergoeding door de verzekeraar in aanmerking komt. Als er nu geen contract komt omdat de verzekeraar daar dwars gaat liggen? Kan wel jou arts zijn die dan niet meer vergoed wordt. Dat lees ik er in.

mirreke

mirreke

14-02-2013 om 11:07

Klopt

het komt erop neer dat alleen zorg vergoed wordt die verleend wordt door een instantie of arts waarmee/met wie de verzekeraar een contract heeft. Wat inhoudt dat de verzekeraar kan gaan selecteren en jou een vrije keuze onmogelijk maakt.

cqcq

cqcq

14-02-2013 om 13:10

En nog verder

Dat de onafhankelijkheid van de arts in het geding komt. Verzekeringen kunnen artsen/hulpverleners compleet in de tang nemen zo. (Als jij teveel ... voorschrijft... te vaak doorverwijst... teveel dure behandelingen, dan willen wij volgend jaar geen contract meer met jou).

Op dit moment wordt het Slotervaartziekenhuis door Achmea in de tang genomen. Het moet zoals de verzekeraar het wil, en anders niet. Die machtspositie moeten we verzekeraars niet willen geven.

Justine Pardoen (Ouders Online)

Justine Pardoen (Ouders Online)

14-02-2013 om 22:37

Debat is uitgesteld!

Het debat dat vandaag zou plaatsvinden over de wetswijziging is uitgesteld omdat Minister Schippers ziek is. Dat geeft ons nog even kans om aan Tweede Kamerleden te laten weten dat we als ouders niet willen dat deze wetswijziging er komt.

Stuur een emailtje naar het kamerlid van je keuze (of allemaal, ook goed), met de mededeling dat je het standpunt van Ouders Online zoals dat in de brief staat, deelt: als de wet veranderd wordt, raken kinderen (en ouders) hun privacy kwijt en wordt het onmogelijk om zelf te kiezen welke hulpverlener je wilt, ook bij een vrijwillig beroep op jeugdzorg (alle therapeuten dus, van psycholoog/psychiater, tot kinderarts, fysio, logopedist, noem maar op!).

Gewoon een kort mailtje sturen dus, met verwijzing naar de brief van Ouders Online. Doen! Ze zijn gevoelig voor die druk! Juist ook naar PvdA en VVD mailen, want die hadden het in hun regeerakkoord staan.

Justine

mirreke

mirreke

15-02-2013 om 10:33

Justine, link met mailadressen?

Zo wordt het wat gemakkelijker om snel die mailtjes te versturen!

mirjam op haar ipad

mirreke

mirreke

15-02-2013 om 10:37

Heb wel deze namenlijst gevonden maar

Dan moet je telkens pagina's openklikken. Is deze lijst actueel?

http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/index.jsp

mirjam

mirreke

mirreke

15-02-2013 om 13:35

Ah dank, k.heksenvet

Dat had ik gemist.

Ik ga mailen!

mirjam op haar ipad

mirreke

mirreke

15-02-2013 om 13:37

Nu nog draadje verplaatsen naar werk, recht en geld, of naar alg

Ik was het namelijk even kwijt en ging daar het eerste zoeken.

Iedereen zou dit onder ogen moeten krijgen namelijk!

mirjam

Leen13

Leen13

15-02-2013 om 15:46 Topicstarter

De gevolgen

http://www.wrightslaw.com/advoc/articles/ALESSI1.html
Artikel over de redenen waarom zorgprofessionals in scholen de problemen van kinderen met 'special needs' wijten aan kindfactoren en aan de ouders. Nooit aan het onderwijs: het onderwijsaanbod, de leerkrachten, het management.
Als de zorgverzekeraars zelf gaan besluiten al dan niet een contract aan te gaan met onafhankelijke zorgprofessionals dan worden die ook afhankelijk van de goedkeuring door scholen en de goedkeuring van de zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars verwachten dat artsen poortwachters zijn en hun clienten niet voorlichten over het meest deskundige, maar dure aanbod. Al is het noodzakelijk voor je kind.
Wat hier al vaker voorbij gekomen is is dat je je moet verdiepen in wat je kind nodig heeft maar ook in het onderwijs en hoe het op school toegaat.Hoe het op school toegaat en wat de mogelijkheden en de onmogelijkheden zijn moet je nog beter weten dan de school zelf. Onderhandelen van uit die kennis kan je op het spoor brengen van win-win situaties en mogelijkheden voor de school om wel tegemoet te komen aan wat je kind nodig heeft.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.