Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Zus

Zus

01-11-2008 om 17:25

Waar ga je heen om ogen te laten testen van 5-jarige?

Mijn dochtertje van 5 (in december 6) ziet misschien niet heel scherp. Mijn de schoolarts een half jaar geleden had ze visus 1 (is normaal gesproken minder bij die leeftijd). Dus ze kon wel normaal zien, maar niet zo goed als doorsnee kleuter. Voor de zomervakantie werd ze getest door de school of ze naar groep 3 kon (of ze leesrijp was) en die vroeg die af of ze wel goed zag en vroeg ons het in de gaten te houden. Nu zit ze in groep 3 en wordt het belangrijker om goed op het bord te kunnen lezen, maar waar laat ik nu haar ogen testen? Ik heb de VU oogheelkunde gebeld en die hebben een wachtlijst van 3 maanden. Heeft het zin om naar een gewone opticien te gaan of zijn die niet gespecialiseerd genoeg in kinderogen of maakt dat niet uit?
Waar hebben jullie de ogen van je kinderen laten meten?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Bastet

Bastet

01-11-2008 om 18:11

Oogarts

Een goede opticien meet geen kinderogen,je moet hiervoor echt naar een oogarts.Misschien kan je huisarts bellen met de poli,en is er nog een plekje op kortere termijn?
Groetjes,Bastet

Chantelle

Chantelle

01-11-2008 om 18:56

Orthoptist

Mijn zoontje heeft allerlei oogtesten gehad bij de orthoptist. Dat is niet hetzelfde als een oogarts. Ik zou eerst eens langs de huisarts gaan, die verwijst je door naar de juiste persoon. Hier ook een lange wachttijd maar er zijn ook andere ziekenhuizen dan het VU...

Dirkje

Dirkje

01-11-2008 om 20:38

Orthoptist/oogarts

Een orthoptist behandelt kinderen voor wat betreft scheelzien, luie ogen, visusafwijkingen. Bij ons hoort bij een eerste bezoek aan de orhoptrist ook een consult bij de oogarts die bekijkt of het oog medisch gezond is. Toen ik met een van mijn kinderen werd door verwezen vertelde de huisarts dat het vaak sneller gaat als je meldt dat je voor eerst komt met een jong kind. Klopte inderdaad, we waren met een week of twee aan de beurt. In het ziekenhuis waar wij komen, houden ze blijkbaar tijden hiervoor vrij. is niet bij jou in de bururt leid ik af uit het feit dat je al bij Het VUMC geïnformeerd hebt.
Groet,
Dirkje

Zus

Zus

01-11-2008 om 21:37

Eerst maar naar de huisarts dus. Het VU ziekenhuis zit hier op 5 minuten fietsafstand, vandaar dat ik daarheen gebeld heb. Maar wellicht dat de huisarts kan zorgen voor een snellere afspraak. En anders naar een ander ziekenhuis waar ze sneller terecht kan. Bedankt voor jullie reacties!

marie

marie

01-11-2008 om 21:54

Wachtlijstbemiddeling?

Hallo
Wellicht kun je ook contact opnemen met je zorgverzekeraar voor wachtljstbemiddeling?
succes

Amati

Amati

01-11-2008 om 22:27

Rondbellen

De wachtlijsten bij oogheelkunde zijn altijd lang, vooral voor een eerste afspraak. Wachttijden van 3 maanden zijn echt geen uitzondering. Aanmelding via de huisarts zal daar niets aan veranderen, want er is geen haast, hoe vervelend dat ook voor jullie is. Mijn zoon zit al lang in het systeem, moest binnen 2 maanden terug voor controle. Ik moest de afspraak verzetten vanwege testen op school. Toch kon dat pas na 3 maanden, ondanks dat de oogarts hem eerder wou zien. Er was gewoon geen plaatst en het probleem niet urgent.
Dus het is kiezen tussen tijd of gemak. 3 maanden gaat weinig uitmaken als je dochter slechter ziet. Maar als je de komende jaren op controle moet, dan is het fijner om dat om de hoek te kunnen doen.

juno

juno

01-11-2008 om 23:58

Oogspecialist

Toen ik het vermoeden had dat er iets mis was met het oogje van mijn kind ben ik naar de huisarts gegaan en die heeft direct een afspraak gemaakt met een oogspecialist in het ziekenhuis om haar ogen te laten testten. Ik kon daar een week later terecht.

Zus

Zus

02-11-2008 om 10:42

Dat is waar

Dat is een goed punt, Amati, als ze er vaker heen zou moeten is dat wel fijn als het zo dichtbij kan. Het is zeker geen urgent probleem, ze botst nergens tegenop nog als ze fietst
Van de week ga ik een verwijsbriefje halen, dat moet sowieso als je naar de oogarts of orthoptist wil, blijkt. Misschien kan dat telefonisch.

Jvo

Jvo

02-11-2008 om 12:13

Huisarts

Ik heb met door de huisarts laten doorverwijzen naar de oogarts. Het Oogziekenhuis (R'dam) had een wachtlijst van meer dan 'n half jaar, het streekziekenhuis kan ik binnen anderhalve week terecht. Daar heb ik dus voor gekozen, vooral omdat ik geen medische afwijkingen verwachtte.

Hij is daar opgemeten door een Orthoptist en de oogarts heeft gekeken of het oog verder helemaal gezond was. Toen dat zo was konden we met een briefje naar de opticien voor de bril. De orthoptist gaf ook al aan dat onze zoon (toen wel al 8) volgende keer direct naar de opticien kon, omdat hij erg goed meewerkte en precies kon aangeven wanneer hij het wel of niet goed zag. Bezoek aan het ziekenhuis was dus niet meer nodig.

We hebben wel gekozen voor een 'goede' opticien (niet van 'n keten) die ons ook werd aangeraden door de orthoptist.

Jvo

Henriette123

Henriette123

02-11-2008 om 22:09

Ziekenhuis amstelland

Hallo zus

Wij zij een paar jaar gelden met een van onze kinderen naar de optimetrist van ziekenhuis amstelveen/amstelland geweest.
Hier konden wij binnen twee weken terecht, terwijl wij bij de Vu ook lang moesten wachten.
Het bevalt ons prima in ziekenhuis amstelveen.
Ook als je voor controle moet, is daar het wachten veel korter dan bij de vu. Ik heb zelf het idee, dat bij de Vu afspraken vaak uitlopen, omdat daar ook veel bijzondere gevallen komen.

Zus

Zus

04-11-2008 om 21:39

Strak plan

Dames, bedankt voor jullie goede ideeen! Ik ga naar de ziekenhuizen bellen morgen. Met 6 maanden al lenzen? Hoe zijn ze erachter gekomen dat ze slecht zag?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.