Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

mama 78

mama 78

22-05-2009 om 21:37

Wat helpt nu echt goed bij eczeem? (kind van 2)

Mijn kind van 2 heeft vanaf haar geboorte al een droge huid, wat resulteerde in eczeem. Vanaf het begin af aan hebben we moeten smeren met Vaseline met Lannette, om de plekken vet te houden. Soms was het ook tijden weg. Als het heel erg werd, smeerden we er zalf op van de dokter (weet even de naam niet meer), maar dan moesten de plekken ok echt open zijn.
Sinds kort wordt het weer heel heftig. Heel haar lijf zit onder de rode plekken. Het begint met kleine plekjes die zich uitbreiden. ze krabbelt ok erg op haar rug. Het is een naar gezicht, al die rode vlekken op haar armen en benen, ze liggen er a.h.w 'op'.
Ik weet bijna wel zeker dat het (weer) eczeem is, maar nu zit ze er wel erg onder hoor!
Ik smeer er momenteel 2x per dag lotion van seba Med op, dat trekt goed in en hydrateert ook. Maar toch blijven die plekken er vurig uitzien.
Heeft iemand de ultieme tip voor eczeem bij zo'n kleine meid? Wat kan ik nou het beste smeren (je hoort zoveel), zodat ze van die plekken afkomt? op een gegeven moment weet je het gewoon niet meer.
Bedankt alvast voor jullie reacties!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Nasha 1st

Nasha 1st

22-05-2009 om 21:42

Locobase repair

bleek hier de ideale te zijn, hij is niet goedkoop en wordt niet vergoed, maar je hebt er niet veel van nodig voor een goed resultaat....ook bij andere rode plekken door schuren van kleding ofzo gebruik ik dat weleens....

Rafelkap

Rafelkap

23-05-2009 om 08:08

Huisarts

Weer naar de huisarts, evt. naar de dermatoloog. Niet zelf dokteren.

zon

zon

23-05-2009 om 19:02

Hormoonzalf

Het heeft nadelen maar werkt perfect bij ons en kan volgens mijn ha in de lage dosering die mijn zoontje gebruikt geen kwaad, zelfs niet bij dagelijks gebruik.
Wij hebben 2 weken, 2 maal daags gesmeerd en zijn toen gaan afbouwen. Inmiddels smeren we nog maar 2 dagen per week. Verder houden we het vet met vaseline lanette. Al met al heeft hij meestal nog maar een paar vlekjes en soms komt het in zijn gezicht weer opzetten, dan smeren we wat extra en verdwijnt het meteen weer. Volgens de ideale oplossing dus.

Prakje

Prakje

23-05-2009 om 19:54

Kijk eens op

www.kindereczeem.nl daar heb ik behoorlijk wat goede tips vandaan gehaald in de afgelopen 10 jaar. Mijn oudste (nu 10) zat/zit ook bij vlagen onder de eczeem.

Zeker nu als de zon weer gaat schijnen, dan is het een combinatie met zonneallergie en hij kan niet tegen zonnebrandcreme. Ik smeer eigenlijk alleen Weleda weer-en-wind-balsem op zijn plekken, al het andere maakt het erger (vuriger!) of gaat enorm jeuken/prikken/etc.

sterkte! het is erg vervelend om je kind onder de plekken/jeuk te zien!

m@

m@

23-05-2009 om 21:49

Ook hormoonzalf voor onze 2 jarige

Onze zoon heeft ook last van plekjes. Vaak bij zijn voetjes, knieholten en polsen. Als het erg wordt doe ik er een hormoonzalf van klasse 1 (is laagste klasse er zijn er 4 geloof ik) op. Dit is door de huisarts voorgeschreven. Als het dan weer afzakt (vaak al na 2 dagen), dan hou ik het bij met cetomacrogol creme. Ook via de huisarts. Dit is beter dan Sheba Med. Je moet die creme echt hebben. Het kan geen kwaad, je mag het zo vaak smeren als je wilt en er zitten geen geur stoffen e.d. in.

Succes met de kleine,

M@

Mari

Mari

23-05-2009 om 22:47

Ehbo bij eczeem

Huid goed vet houden, middelen die je bij de drogist kan kopen zijn over het algemeen niet geschikt. Ook al staat er op dat het hypoallergeen is, zit er toch een lekker geurtje aan wat kan provoceren.
Als de lanette zalf niet goed bevalt,meld het dan aan de huisarts. Er zijn andere zalven, bv. vaseline/parafine.
En niet te vaak in bad, water droogt de huid uit.
Ik vind het eigenlijk een rare advies van de huisarts om pas zalf te gaan smeren (hydrocortison?) als de huid open is. Dan ben je al te laat. Als de exceem plekken niet verdwijnen ga dan smeren met hormoon zalf. Geloof de bakerpraatjes niet!! De huid wordt niet dun van hydrocortison, als je het goed gebruikt. Een week smeren, een week stop. Eigenlijk hoort je huisarts deze informatie te geven. Dus ga terug naar je huisarts. Of vraag een verwijzing naar een dermatoloog. Eczeem is goed te behandelen, maar moet wel behandeld worden !
Sterkte.

gr. Mari

Lady Grey

Lady Grey

25-05-2009 om 09:36

Niets

Er is gewoon niets dat helpt.
Hormoonzalf is symptoombestrijding, Aerius-drankje is symptoombestrijding etc, invetten is symptoombestrijding.

En hier bij onze vierjarige maakt het allemaal niets uit. Tuurlijk, hormoonzalf werkt even maar als je stopt is het zo weer terug. En na een week van top tot teen smeren is het toch weer tijd voor een stopweek met als gevolg dat ze na een paar dagen weer een roodbonte is. Klasse 2, 1 werkt niet. Let op dat ze je niet een hormoonzalf met wolvet in handen stoppen, allergeen product!

Wel of niet invetten maakt werkelijk geen verschil. Je vet haar smorgens in en ze komt tussen de middag met een gebarsten huidje thuis.

Ik hoop dat het aeriusdrankje wat gaat helpen, maar na 4 dagen zie ik nog geen verschil.

Kortom, eczeem komt van binnenuit en is ontzettend vervelend maar meer dan symptoombestrijding kun je niet doen. Sterkte ermee!

Onno

Onno

25-05-2009 om 13:26

Kleine kanttekening.

Pas wel op met al dat smeren (hormoonzalf) want dat is dus helemaal niet zo onschuldig als wordt beweerd. Ik zie de laatste tijd steeds meer kinderen die niet eens meer daglicht kunnen verdragen vanwege al die hormoonzalfjes. Daarnaast is er weldegelijk meer dan alleen maar symptoombestrijding maar dan moet je wel moeite doen om een goed adres te vinden.

Bijna een jaar alleen maar homeopathie gedaan

..op het laatst zat hij van boven tot onder helemaal onder de rode vlekken, ook met ontstoken open plekken.

Bij lichtere klachten leek homeopathie goed te werken, maar dit was te belastend. Hij had jeuk over zijn hele lichaam.

We smeren nu zelfs klasse 3, een keer in de week. Een paar weken helemaal schoon geweest, maar het lijkt alweer terug te komen. Zijn bij specialist geweest. Ik vind het heel naar ,die symptoombestrijding met hormoonzalf. Maar een kind dat de hele dag naar van de jeuk en de ontstekingen is kun je verder nergens mee helpen soms.

Symptoombestrijding

Homeopathie is even goed symptoonbestrijding.

Wat hier al 10 jaar werkt:
-weinig in bad en douche (met een washand word je ook schoon)
-geen zeep
-huid goed vet en soepel houden
-voldoende lichaamsbeweging (buitenspelen, sport)
-zodra er iets opkomt meteen smeren met klasse 2, zodat de huid niet kapot gaat en er meer schade komt die langer duurt
-in het pollenseizoen of bij huisdieren: antihistamine

Verder: vooral niet krabbelen! Tot een jaar of 2 sliep Dirk regelmatig in een coater, zo'n katoenen pak met voeten en handschoenen.

Maar niet zelf klooien, mijn ervaring is dat een arts (dermatoloog, allergoloog) vaak betere ideeen heeft.

Sebamed en Balneum maakten het hier trouwens erger!

picobello

picobello

26-05-2009 om 10:29

Goede ervaringen met aloe vera

2 soorten cream mixen, 1 is voor droge huid en de andere om de plekjes te laten genezen ( gelly en propulus) en een drankje om vanbinnen uit te reinigen.

Lady Grey

Lady Grey

26-05-2009 om 14:58

Coater

Hier slaapt er een al vier jaar in een krabpakje, maar ze is erg handig geworden in het handje naar binnen werken, als je haar dan zachtjes aanraakt schiet het handje snel weer op de daarvoor bestemde plek. In haar slaap!

Heb hier na een week wel wat hoop dat de antihistamine wat gaat doen, ze krabt snachts iets minder.

Aloe

Hier slechte ervaringen met aloe. Volgens farmaceutische buurman is het ook nogal allergeen.

Onno

Onno

27-05-2009 om 13:06

Bijna een jaar alleen maar homeopathie gedaan

Maar als je dan vraagt wat ze hebben gedaan blijkt dat het helemaal niets met homeopathie te maken heeft gehad.
Eczeem is heel moeilijk te genezen maar het is niet onmogelijk. De vier grootste stromingen die met eczeem iets kunnen is natuurlijk de klassieke homeopathie, de NAET-therapie, de bioresonatie of de mesologie. Al moest ik dag en nacht op het internet zitten maar een oplossing zou ik weten te vinden. Symptoombestrijding is geen oplossing maar maakt het probleem alleen maar groter en levert dus alleen maar meer lijden op.

Lady Grey

Lady Grey

27-05-2009 om 15:23

Tsja onno

Ik heb nog nergens gehoord dat een allergische aanleg te genezen is. Het is alleen op de symptomen te bestrijden, en dat geldt voor alledrie de hier aanwezige uitingen van de allergie (astma, voedsel, eczeem). Gelukkig komt het vaker voor, want dan wordt er ook meer onderzoek naar gedaan en kunnen we dus kiezen uit een heel scala van medicijnen die het leven van dochterlief een stuk draagbaarder maken dan als ik maar wat zou aanrommelen.

Overigens, gezien de onderzoeken die er lopen naar de overerfing van allergische aanleg in in elk geval het UMCG, wordt er dus m.i. steeds meer gedacht aan een genetische afwijking. Knappe homeopaat die dat weet te genezen. Misschien heeft die persoon dan ook een remedie tegen mijn groene ogen, blauw zou ook goed staan.

Onno

Onno

27-05-2009 om 18:13

Er is meer onder de zon dan overeving.

Als je al die genetische kul gelooft, hoef je dus ook niet op zoek te gaan naar een oplossing. Hoef je je nergens in te verdiepen en kom je dus ook geen stap verder. Blijf je gewoon bij symptoombestrijding. Moet je ook niet zeuren dat het zo slecht gaat met je kind.
Er is ook nog zoiets als epigenetica.

Onno - je hebt me niets gevraagd

Ik ben weifelend om hier op in te gaan omdat je nogal drammerig overkomt in andere draadjes. Maar vooruit:

1. je beweert dat wat wij gedaan hebben niets met homeopathie te maken heeft gehad terwijl je niets aan mij gevraagd hebt. Dat is op zijn minst onzorgvuldig en eigenlijk gewoon ronduit grof.

2. We zijn bij een klassiek homeopaat (ook arts, lid van de vereniging van homeopathische artsen) geweest die erg goed bekend staat, ik heb erg veel aan de gesprekken met haar gehad. Ze heeft mijn zoon met verschillende homeopathische middelen behandeld (op van die suikerkorreltjes). Sommige sloegen goed aan. Voor mij is het ook geen symptoombestrijding maar je pakt het juist bij de wortel aan door naar het systeem te kijken. Alleen werden de huidklachten op een gegeven moment weer zo erg dat we teruggegaan zijn naar de reguliere arts voor 'hardere' symptoombestrijding.

Ik ga me verder niet verdedigen, en iemand die er zo'n slechte netiquette op na houdt hoeft ook niet op verdere reacties van mijn hand te rekenen.

Blijft symptoombestrijding

Ook homeopathische potenties tegen eczeem zijn gewoon symptoombestrijding hoor. Tegen de eczeem. Anders zou je ze niet gebruiken.

Lady Grey

Lady Grey

28-05-2009 om 10:03

Nogmaals tsja

Dirksmama heeft gelijk, het blijft ook als het homeopatisch is symptoombestrijding.

En Onno, als jij al niet gelooft in als de medische onderzoeken bv dat een kind met allergische ouders van twee kanten 70% kans heeft om ook allergisch te zijn, als je de hele genetica aan de kant schuift dat bepaalde ziektes in bepaalde families voorkomen, tsja, wat moet ik dan nog zeggen. Het is niet alleen de wetenschap die dat stelt, die verklaren alleen de uitdrukking: it runs in the family. En dat doet het hier. Simpel, zou mijn oudste van 8 zeggen, dat hebben jullie toch ook een beetje? En jullie kinderen lijken op jullie. Simpel (hij hoort bij de gelukkige 30%)!

Primavera

Primavera

28-05-2009 om 11:48

Natuurlijk ontkent onno genetische oorzaken

Zo'n dikke 70% van wat homeopaten pretenderen te genezen heeft een genetische oorsproing. Als Onno daar aan toe moet geven loopt zijn praktijk leeg en alleen waterwratjes zorgen niet voor voldoende brood op de plank. Hoe kan hij nou autisme de wereld uit krijgen als het genetisch blijkt te zijn. Hardnekkig ontkennen is de enige oplossing om tegenover het overgrote deel van je patiënten niet te hoeven toegeven dat je niks voor ze kan betekenen en het toch niet aan kindervaccinaties blijkt te liggen.
De epigentica biedt persepectieven. Ik wacht vol verwachting het onderzoek af waaruit zal blijken dat homeopatische middelen gemetyleeerde nucleotiden kunnen demetyleren (of niet natuurlijk). Het ontkracht in ieder geval de fabel dat eczeem met hormoonzalf te behandelen het eczeem 'naar-binnen-toe' zou laten slaan.
Homeopathie is helaas geen symptoombestrijding maar een placebo. Het verschil zit hem erin dat je met symptoombestrijding de symptomen aanpakt en de kwadelijke effecten daarvan wegneemt. Door het eczeem onder controle te houden bestrijd je bijv effectief het risico op ontsteken en infecties. bij homeopathie behandeling wacht je alleen op de natuurlijke fluctaties van het eczeem en wordt het ontstekingsgevaar niet bestreden. Dat overkwam de baby Gloria Thomas, die doordat ze alleen homeopatisch 'behandeld' werd voor haar eczeem een gruwelijke dood is gestorven. http://www.news.com.au/story/0,27574,25428128-421,00.html
Groetjes Primavera

Pluk53

Pluk53

28-05-2009 om 15:19

Primavera (ot)

ik ben zo blij dat er telkens weer mensen de puf hebben om de werkelijke feiten rond homeopathie te blijven herhalen, en de reutelpartijen van Onno te ontkrachten. Meestal is hij zelf de beste anti-reclame tegen homeopathie, maar soms weet hij zich weer listig als een rattenvanger te presenteren, altijd werkend op het schuldgevoel.

Rafelkap

Rafelkap

28-05-2009 om 19:36

Negeren

Nu wordt er heel veel moeite gedaan om Onno's verhaal te kritiseren. Maar kunnen we de beste man niet beter negeren?
Je hebt er zo'n werk aan, Primavera.

Rafelkap

Rafelkap

28-05-2009 om 19:38

Overigens -o.t.-

wel mijn complimenten, Primavera. Volgens mij ben jij dezelfde als J. uit I.?
Ik bewonder het werk dat jij - en ook mensen als Mirjam en Tinus er hier in dit forum insteken, maar vraag me af waar jullie de tijd vandaan halen. Alles in de baas zijn tijd?

Asa Torell

Asa Torell

28-05-2009 om 20:46

Gruwelijk

een ander woord is er inderdaad niet voor Primavera (o.t. ik denk ook aan de boven genoemde identiteit), wat een afgrijselijk bericht, ik werd er echt even helemaal naar van .

Tirza G.

Tirza G.

28-05-2009 om 20:53

Rafelkap

Je spieren hebben een geheugen. Als je goed in bepaalde materie zit en daar geregeld een tekstje over in elkaar rammelt op een toestenbord, kunnen je vingers het op den duur vanzelf.
Een diploma blindtypen doet de rest.

Tirza (immer multitaskend)

Rafelkap

Maar stel je nou voor dat mensen Onno's verhaal serieus nemen?

Onno

Onno

30-05-2009 om 16:45

Rode beuk

Beste Rodebeuk,
Omdat de meeste forumleden hier leken zijn op het gebied van ziekte en gezondheid en eigenlijk van alles door elkaar halen, had ik het vermoeden dat ook jij wellicht wat homeopathische zelfmedicatie of zoiets had geprobeerd. In jouw geval bleek het dus niet zo te zijn, sorry!
Al jaren bestaat een substatieel deel van praktijk uit ZKP-kindjes dus over ervaring beschik ik wel. De meeste mensen gaan tegenwoordig op twee sporen zitten. Dus zowel regulier als alternatief en dat werkt prima. Wat mij betreft mogen ze gewoon aan blijven modderen bij de dermatoloog, allergoloog, longarts, kinderarts enz. Ondertussen is het de bedoeling deze kinderen te genezen en vaak wordt zoiets wel opgemerkt door de artsen en wordt de medicatie vanzelf wel aangepast of stopgezet.
Wie de moeite neemt om de hier zovaak aangeprezen site kindereczeem.nl eens goed te lezen, kan dan ook lezen dat het zoontje uiteindelijk is genezen dmv bioresonantie en homeopathie. Natuurlijk is het voor een leek heel moeilijk zoniet onmogelijk te begrijpen dat je kunt genezen met middelen waar geen enkel werkzaam bestanddeel in zit behalve dan energie. Desondanks heeft Hahnemann duidelijke richtlijnen gegeven hoe hier mee te werken. En dan nog eist het heel veel ervaring en inzicht wil je er succesvol mee kunnen werken.

Rafelkap

Rafelkap

30-05-2009 om 19:31

Genista

Ik denk dat je "andersdenkenden" nooit helemaal kan bekeren. Maar het is wel goed om in de aanval te gaan (wel vermoeiend, daarom petje af voor alle steekhoudende argumenten tegen alternatieve zweefpraat)

Primavera

Primavera

31-05-2009 om 02:11

Sucht

Zucht, ten overvloede nog maar eens, op de site van kindereczeem staat dat 90% van de kinderen er overheen groeit en dat je van alternatieve geneeswijzen geen genzing hoeft te verwachten, want allergieën zijn niet te genezen. Er staat werkelijk nergens dat het zoontje van de sitemaakster GENEZEN is door homeopathie en er wordt juist gewaarschuwd voor alternatieve genezers zoals jij die gouden bergen in de zin van genezing beloven.
Ook waarschuwt de site van kindereczeem ervoor om vooral niet op te houden met de reguliere behandeling en legt uit wat het risico is van ontstekingen en infecties van het eczeem.
Het enige wat je er kunt vinden is dat mensen NA maandelang gebruik van sommige alternatieve geneeswijzen in combinatie met regulier verlichtingen hadden in de klachten. Tuurlijk, als je bedenkt dat eczeem een grillig karakter heeft en het bij 90% van de kinderen uiteindelijk vanzelf over gaat is het niet verwondelijk dat na een tot maanden (het bekende je-moet-wel-doorzetten-idee) het beter gaat met veel kinderen.

Ik heb zelf ervaring met een kind met ernstig eczeem, waar regulier niet veel mee kon en kan vertellen dat het ook overgaat als je nada-noppes-niks alternatiefs doet. Hetzelfde wat uit wetenschappelijke onderzoeken komt (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17461804).
Het gaat niet om begrijpen hoe iets werkt, maar om aan te tonen dàt iets werkt. Dat doe je niet door te kijken wat er gebeurd NA dat je diegenen iets toedient, maar door grote groepen die die behandeling krijgen te vergelijken met niks doen of een placebo. En daar blijkt dus bij homeopathie geen verschil in te zitten. Ondertussen geloof ik best dat je er goed aan verdiend door deze mensen, terwijl ze afwachten of ze tot de grote groep horen waarbij het eczeem zelf overgaat en ondertussen het onder controle houden met regulier, ook nog wat watertjes en consulten te verkopen. Een aandoening met placebo behandelen die in 90% van de geval zelf overgaat is natuurlijk een goudmijntje.
Primavera

Primavera

Primavera

31-05-2009 om 02:57

Rafelkap en anderen (ot)

Sinds ik weer in gezellig schrijf heb ik deze nick. Ik ben eigen baas en kan mijn tijd zelf indelen en wil gewoon voor mijzelf graag uitzoeken hoe het zit. Ik trek graag beweringen na of het nu over vaccinaties, homeopathie, roestverwijderende eigenschappen van cola of aanbevelingen voor babyslaap gaat om zelf mijn kennis te vergroten. Hierbij ben ik geschrokken van de enorme hoop leugens, zwartmakingen en verdraaiingen die met name door de homeopathiehoek worden aangehaald om mensen tot hun behandeling te overhalen. Dat is geen goedbedoelende onwetenheid meer, maar doelbewuste marketing zonder een grijntje verantwoordelijkheidsbesef wat er kan gebeuren als mensen dat werkelijk allemaal voor zoete koek slikken. Dat weten ze zelf natuurlijk ook wel en daar komt ook het tegenstrijdige beleid uit dat er aan de ene kant heel hard geroepen wordt dat regulier niks kan, niet helpt en alleen maar schadelijk is en vervolgens aan de andere kant wordt gepleit voor samenwerking tussen alternatief en regulier. Op deze manier kun je namelijk als alternatief veilig de natuurlijke fluctaties of genezingen van een aandoening afwachten, terwijl de reguliere 'symptoonbestrijding' het risico op complicaties van dit niks doen aanpakt. Een enkele keer gaat het mis als de zwartmakerij van regulier en de beloofde genezingen van homeopathie werkelijk tot het einde toe worden gelooft en dan krijg je van die schrijnende gevallen als Gloria Thomas.
Primavera

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.