Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Bandje

Bandje

28-03-2013 om 15:32

Weg met de zwemband..

Hallo

Voor het eerst in mijn leven heb ik een heuse rol/zwemband, sta met verbazing voor de spiegel..

Ben altijd heel lang en slank geweest, en zonder een gram beweging of dieet bleef dit ook zo..

Nu nader ik eind 40 en wordt alles natuurlijk een tikkie slapper en rimpeliger. Prima, zit ik ook helemaal niet mee...

Maar wat ik dus wel heel lelijk vindt is dus een rol die begint bij de maag t/m de onderbuik, ik vermoed dat dit de beruchte zwemband is.. Lelijk, vooral in bikini of in korte shirtjes.

Ik ben dus totaal NIET thuis in diëten/sporten voor de lijn, want immers......nooit nodig gehad...

Er hoeven niet echt kilo's af (misschien een kilootje of 5, zou leuk zijn), maar ik zou vooral graag van de ROL af willen, ofwel; plaatselijk afvallen dus..

Wie weet hoe ik het voor elkaar krijg om ongeveer 5 kilo te verliezen en dan vooral mijn zwembandje te verliezen ?

groetjes Bandje (die graag dus Bandje-af wil worden)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Julia64

Julia64

28-03-2013 om 17:56

Tja

ik kamp met precies hetzelfde probleem; ook eind veertig, altijd slank geweest (en nog) en sinds een paar jaar toch die band en een buikje...
Ik heb me laten vertellen dat plaatselijk afvallen gewoon niet mogelijk is. Ik denk toch dat het alleen lukt met wat meer bewegen en minder eten in ons geval. Ik geloof wel dat minderen met "snelle" koolhydraten (witbrood, pasta, witte rijst, etc.) nog invloed kan hebben op het probleem, maar ik ben er nog steeds niet toe gekomen om dat uit te proberen. Wat minder wijntjes drinken zou in mijn geval ook wel helpen denk ik..;-(
Succes in elk geval, en als er toch nog tips komen houd ik me uiteraard ook aanbevolen! (Met deze winterse temperaturen kan ik het een en ander nog wel redelijk camoufleren, maar ik vrees het zomerjurkjes- en bikinseizoen alweer met grote vreze...)

Nou ja

"Lelijk, vooral in bikini of in korte shirtjes"

Nou ja, daar ligt dus in elk geval een deel van de oplossing: geen korte shirtjes, en een badpak.

Ik heb makkelijk praten. Ook ik ben dikker geworden en gaan uitzakken, maar ik droeg al nooit korte shirtjes en ik heb ook altijd al badpakken gedragen (onder andere omdat dat meer bedekt waardoor er minder verbrandt). Sportbadpakken vind ik zelf wel prettig, en ik weet zeker dat ik er in zo'n ding veel beter uitzie dan in een bikini.

En verder weet ik het ook niet. Van buikspieroefeningen krijg je daadwerkelijk sterkere buikspieren, of dat ook betekent dat je zwembandje verdwijnt is echter nog maar de vraag geloof ik (dat zou ik je kunnen melden als ik ze zelf goed volhield...)

Groeten,

Temet

Tja

Ik houd me ook aanbevolen voor DE oplossing.

Buikspieroefeningen maken je buik wel steviger van onderuit, maar vetverbranden moet echt door inspanning: rennen/zwemmen/ wat heb je nog meer?

En natuurlijk afvallen door minder of anders te eten. In tijdelijke strenge dieten geloof ik niet zo, t moet iets zijn wat je ook nog volhoudt..

Succes in ieder geval

Mamvantwee

Mamvantwee

28-03-2013 om 23:40

Accepteren?

Sinds mijn twee kinderen ben ik inclusief zwembandje, uitgezakte buikhuid, striae en lovehandles (die komen bij mij van het goede leven) toch weer lekker mezelf.....

Een zomerjurkje in één maat groter en je ziet er weer fantastisch uit deze zomer.

(Ik snap je best wel hoor. Maar ik sport zoveel als ik leuk vind en accepteer dat ik geen strak lijf meet heb. Word ik veel gelukkiger door!)

groet, Mamvantwee

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.