Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Welke contactlenzen?

Ik was vandaag bij de opticiën om te informeren naar contactlenzen en de prijzen ervan. Mijn ogen zijn gecontroleerd en doorgemeten en geschikt bevonden voor lenzen.
Nu keek ik net via internet, maar dan ben ik de helft minder kwijt qua prijs, maar er zijn zoveel soorten en merken.
Iemand tips hierover?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

28-06-2012 om 19:11

Tja

Het zijn wel je ogen. Als daar iets mis mee is, kan je niet even een pleister plakken en het laten helen. Ik heb ook ooit contactlenzen gehad, voorgeschreven door een contactlensspecialist. Na een verhuizing kwam ik bij een ander terecht, die controleerde mijn ogen en constateerde dat mijn hoornvlies aan het loslaten was. Ik moest meteen de lenzen uitdoen ondanks dat ik zonder echt slecht zie en nauwelijks thuis kon komen.
Vorig jaar wilde ik het toch weer proberen. Alles door laten meten en als laatste een check van de verdeling van het oogvocht over het oog. Nooit eerder gehad, ondanks zeer ruime opticienervaring. Mijn oogvocht is niet gelijkmatig verdeeld en ik kan daarom geen lenzen hebben.
Echt, laat het checken en dubbelchecken en ga voor zekerheid en controles. Ogen zijn kostbaar.

Rosa van der Zanden

Ik zou

de eerste contactlenzen via de opticien regelen met de bijbehorende controles. Als dat allemaal goed gaat kijken of je dezelfde lenzen via het internet goedkoper kunt krijgen.

Marie

Marie

29-06-2012 om 13:15

Specsavers

Hoi
Onze beide dochters hebben zachte contactlenzen van Specsavers. Voordeel was dat ze ze eerst een maand gratis mochten proberen. Jongste heeft toen bijvoorbeeld 3 keer lenzen gehad, voordat ze goed op haar ogen pastten. En dat hoefden we steeds niet te betalen. En volgens mij zijn die lenzen ook niet zo duur (zijn niet meer naar andere zaken geweest). Ze hebben maandlenzen, die ze in een pakketje van een half jaar meekrijgen.
Via internet zouden ze inderdaad wellicht goedkoper zijn, maar ik houd er wel van dat als er iets is je dan gelijk "live" naar de winkel kunt gaan om er naar te laten kijken. Trouwens jongste heeft cilinders en dan komt het best wel precies met die lenzen.
groetjes

Zo deed ik het ook.eerst bij de oogarts maar

ik heb nu al jaren daglenzen, 1 gewone en 1 met cylinder, en op internet scheelt het me meer dan de helft.
Nu laat ik mijn ogen voor 15 euro controleren bij de plaatselijke opticien( duurt een kwartiertje)
Ik rkijg wel een bon bij mijn lenzen om mijn ogen na te laten kijken,dus het zou wel kunnen, maar het is hier niet echt in de buurt dus daarom kies ik voor t dorp.

sonj@

sonj@

01-07-2012 om 21:36 Topicstarter

Reactie

Bedankt voor jullie reacties.
Ik heb besloten om het in eerste instantie via de opticien te doen. Ik kan dan altijd na een jaar eventueel besluiten om alsnog het verder via internet te gaan doen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.