Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Sandra

Sandra

06-11-2008 om 09:29

Werken na knieoperatie, hoe kom ik er?

Binnenkort word ik aan mijn knie geopereerd. Ik zal daarna 2-6 weken niet kunnen lopen. Ik heb een baan waarin ik veel moet staan en lopen. Ik kan dan natuurlijk mijn normale werk niet doen maar kan mij wel nuttig maken met andere werkzaamheden. Nu weet ik echter niet hoe ik op mijn werk moet komen want ik mag ook niet autorijden. Wie kent deze situatie en hoe heb je het opgelost? Wat zijn je rechten en je plichten?

Groetjes Sandra

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tinus_p

Tinus_p

06-11-2008 om 09:51

Liesbreuk

Sandra:
"Wie kent deze situatie en hoe heb je het opgelost? Wat zijn je rechten en je plichten?"
Na mijn liesbreuk heb ik 2 weken thuisgezeten, en de 2e week vooral omdat ik niet naar mijn werk kon.

Mari

Mari

06-11-2008 om 10:18

Werkgever

Ik dacht dat de werkgever er voor moet zorgen dat jij op je werk kan komen. Dus is het kortdurend dan betaald de werkgever taxi kosten. Gaat het langer duren, dan kan je bij het UWV terecht.
Ik zou gewoon overleggen met je werkgever.

Puck2

Puck2

06-11-2008 om 10:20

Carpoolen

Ik heb geen idee van wat je rechten en plichten zijn. Toen ik mijn enkelbanden gescheurd had ben ik gaan carpoolen met een collega. Die had geen auto, wel een rijbewijs en die heeft mij een aantal weken in mijn eigen auto naar mijn werk gereden.

Mamam2008

Mamam2008

06-11-2008 om 11:59

Kalm aan

Mijn vriend is voor de zomervakantie aan zijn kruisband geopereerd, ze hebben een nieuwe gemaakt. Hij mocht vier weken niet lopen, ja alleen met twee krukken en kon verder niks.HIj moest drie keer ind e week naar de fysio. Hij is vier weken fulltime thuisgebleven en heeft de eerste twee weken helemaal niet gewerkt. Daanra met de laptop op schoot. Hij heeft het heel rustig opgebouwd en is pas na zes weken weer naar kantoor gegaan. Dit is allemaal in overleg met de arbo arts gegaan. Daar zou ik dus mee gaan praten en denk maar niet dat je meteen weer naar je werk kunt. Als je fysiek werk doet zul je zeker langer uit de running zijn. Vraag aan je specialst wat precies de vooruitzicht zijn. Ik weet wel dat mijn vriend ook echt moe was de eerste paar weken en zijn rust hard nodig had. Kortom samen met je arbo arts en je werkgever een reintegratieplan maken en je niet laten opjutten. Anders ben je nog veel verder van huis. Laat ook je specialist een duidelijke brief opstellen wat wel e niet mag.
Succes
Marieke

Werkgever inderdaad

Hoi Sandra,

Je werkgever moet inderdaad iets regelen. Je bedrijfsarts kan je vertellen hoe en wat. Jij bent niks verplicht overigens.
Uit ervaring kan ik je vertellen dat de eerste twee weken na de operatie echt geen feestje zij, zeker niet qua verplaatsingen (in en uit een auto stappen!!).
Zelf heb ik afgelopen januari een kraakbeentransplantatie gehad in mijn rechterknie. De eerste twee weken waren heel zwaar en pijnlijk, daarna ging het snel beter en kon ik met enige moeite goed in en uit de auto komen. Ik mocht ook niet lopen en niet belasten. Mijn teamhoofd kwam me dan met de auto met rolstoel en al ophalen en zo heb ik heel wat extra werk kunnen verrichten, plus ik was in een andere omgeving, thuis zitten had ik gauw gezien.
Na de kijkoperaties ging het herstel overigens sneller (al mocht ik toen ook niet lopen) maar 10 dagen na de operatie kon ik toen alweer goed in en uit de auto kruipen. Succes met je operatie en ik hoop dat je snel herstelt!!

Groet,
Tessie

Mamam 2008 ff ot

mijn zoon van nu net 14 is in april geopereerd aan zijn kruisband ook een nieuwe gemaakt van zijn hamstring.
valt het jou man ook zo mee?? Ik kan mijn zoon haast niet tegen houden met sporten en zo tja een puber he !
Hij heeft ook absoluut geen pijn aan zijn knie alleen af en toe wat vocht erin vooral als hij stiemkum toch ge- bmxt heeft ofzo.

Ik ben nieuwsgierig hoe jou man die operatie en vooral dat vreselijk lange revalideren daarna doormaakt?
Mijn zoon moet 21 nov. naar groningen terug en dan is het 7 maanden geleden dat hij geopereerd is hij hoopt dat hij dan weer vollop mag sporten en vooral dat hij weer op zijn crossmotor mag want dat mist hij toch wel heeel erg.

sorry sandra dat ik in je draadje val

Mama2008

Mama2008

06-11-2008 om 22:55

Ot knie

Tja, uhm ik vind het niet meevallen. Mijn vriend werkt fulltime moet nog drie keer in de week naar de fysiotherapeut en we hebben drie kleine kinderen dus we moeten echt aanpoten. Toen hij werd geholpen was net mijn kraamtijd afgelopen, baby was zes weken. Pfffff
Hij is overigens vooral aan het trainen bij de fysio en fietst elke dag naar zijn werk. Hij wil nooit meer gaan voetballen omdat hij te bang is voor herhaling. Hij heeft het vooral laten doen omdat hij in het normale dagelijkse functioneren teveel last kreeg en zijn meniscus ook stuk ging.
Enfin voorlop loopt ie nog naar de fysio en ik hoop wel dat we volgend jaar samen kunnen gaan tennissen.
Ik vind het overigens heel knap hoe nauwgezet hij revalideert. Vee lmensen hebben dat doorzettingvermogen niet en dan houden ze problemen.

Nou mama2008 ot

hier doet thomas ook erg zijn best hoor om kalm aan te doen maar het valt niet mee ! hij vind de fysio zooo saaiiiii zegt hij altijd maar hij gaat toch trouw.

Kan me voorstellen dat het zwaar was voor jou net na je kraamtijd en dan zo een man die niks kan beginnen. Thomas heeft maar 3 dagen in het ziekenhuis gelegen maar dat was wel in groningen ruim een uur rijden vanaf hier dat was best lastig maar goed het einde is in zicht hoop ik.

Hij voetbalde erg goed was door 2 clubs gescout en trainde al bij 1 topclub mee maar ja... dat wil hij ook niet meer.Ik denk ook niet dat hij ooit weer goed kan presteren als voetballer. als hij straks gewoon weer lekker kan crossen en fietscrossen en lekker kan leven ben ik al blij.succes verder voor je man en voor jou om hem te ondersteunen.

Klaartje

Klaartje

07-11-2008 om 09:33

Ook ot branca 2

Hoi,

Mijn zoon is bijna 3 jaar geleden geholpen aan een nieuwe kruisband. Bij hem is dat gedaan met een pees onder zijn knie. Na een maand of 9 was hij weer voorzichtig aan het trainen en kort daarop voetbalde hij weer. Natuurlijk niet op topniveau, maar dat kan hij zowiezo niet.
Hier maar 5 dagen ziekenhuis, maar wel in het begin elke dag (ook weekend) terug voor fysio. Na enkele weken weekend eraf en zo in 5 maanden afgebouwd. Hij heeft wel een brace moeten dragen en in het begin voor het trainen ook aangehad.
Het valt mij ook erg veel mee dat hij weer zoveel kan. Ik had altijd gedacht dat voetbal voorbij zou zijn.
Groetjes, Klaartje

Klaartje

bedankt voor je berichtje .

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.