Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

MLN

MLN

19-10-2008 om 11:59

Werking mineralen

Wie heeft er ervaring (zowel posi als nega) mbt de 'heilzame' werking van mineralen, gesteente dus. Zijn al ruim drie maanden aan het hannessen met een 2-jarige peuter die 's nachts helemaal hysterisch wakker wordt en steevast om een schone luier vraagt, terwijl er helemaal niets is. Daarvoor ook nog eens wekenlang problemen gehad met het inslapen. Dat is nu iets verbeterd, maar ik blijf het gevoel hebben dat er iets niet klopt. Lichamelijk is er niets aan de hand, alles uitgesloten, maar geestelijk zit er iets niet lekker bij ons mannetje. Hij zit niet lekker in zijn vel mbt slapen. Collega van mij adviseerde een winkel waar ze op basis van de klachten, een bepaald mineraal meegeven wat je bijv. onder zijn bed moet leggen. Collega heeft zelf baat daarbij gehad mbt dochtertje wat ineens slaapproblemen had. Wij zijn inmiddels bereid om alles te proberen, maar ik vraag me af of iemand anders idd ervaring heeft met het gebruik van gesteente bij lichamelijke en/of geestelijke klachten. Misschien aanstel van mij, maar ben een beetje bang dat je dan misschien 'verkeerde krachten' in huis haalt....lekker zweverig..... Heel benieuwd naar iemands ervaringen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Lady Grey

Lady Grey

19-10-2008 om 13:55

Geen ervaring

maar er zijn genoeg redenen waarom een tweejarige niet doorslaapt. Het kan inmiddels gewenning zijn om snachts een schone luier te willen, het kind kan wakker schrikken door dromen,het kan gewoon een eigenwijs kindje zijn ), en er bestaat ook nog zoiets als pavor nocturnus. Misschien heb je in eerste instantie een paar keer de luier verschoond bij nachtelijk waken en is dit nu een troostende handeling voor je kleintje.

Kortom, persoonlijk zou ik het nog even aanzien, en proberen een methode te vinden om het slapen weer in een normaal patroon te krijgen.

Sterkte, want gebroken nachten zijn niet leuk.

Tinus_p

Tinus_p

19-10-2008 om 21:36

Heu

Volgens mij kwam laatst het verhaal weer langs van die moeder die met dr niet slapende kind bij een alterneut zat. Errug lezenswaardig....

MLN

MLN

19-10-2008 om 22:54

Want...?

Ik snap deze reactie niet zo goed...heb ws iets gemist..

Lys Lionne

Lys Lionne

19-10-2008 om 23:57

Baat het niet....

dan schaadt het niet. Van dat principe ben ik uit gegaan toen een alterneut ons onlangs ook wat mineralen voor zoon aanraadde. En ach, voor 3 euro loop zoon nu met zo'n steen om z'n nek en voelt zich daarmee de koning te rijk. Super toch?

Lys Lionne

Lys Lionne

20-10-2008 om 10:37

Snap ik niet pelle?

Wat is er dan schadelijk aan het dragen van een mineraal Pelle, want dat volg ik dus niet. Is er ooit gebleken dat je er lichamelijk iets van krijgt? Dat bedoelde ik dus eigenlijk met mijn 'baat het niet, schaadt het niet'. Ik geloof zelf helemaal niet in die dingen, maar als zoon zich zelfverzekerder voelt met zo'n steen om z'n nek, dan zie ik daar geen probleem in. En of die steen an sich dan dat effect heeft of het verhaaltje erom heen, dat maakt voor het effect dan toch niet uit. Of bekijk ik het nu te simpel? De kosten waren overigens slechts 3 euro voor z'n hangertje, daar val ik me geen buil aan. Ik koop ook weleens voor 5 euro een leuke ketting voor dochter op de markt, dat is wel heel geaccepteerd...
Dan zijn of mijn kijk op alterneuten. We zijn via omwegen (na kinderartsen, fysiotherapeuten, integratieve kindertherapie etc.) bij een vrouw beland waar ik zelf niks mee heb. Ze 'doet' aan iriscopie, voetreflexologie en natuurgeneeswijzen en andere voor mij zweverige dingen, voor zoon is het blijkbaar heel natuurlijk en vertrouwd. Hij voelt zich op z'n gemak daar. Zij begrijpt zoon goed, legt de vinger op de zere plek (letterlijk en figuurlijk) en krijgt hem aan het praten. Van haar kwam het voorstel van zo'n mineraal, ze heeft een flesje met vage druppels gegeven, zijn we weer gestart met visoliecapsules (goed resultaat in het verleden) en laten we de koemelk weer zoveel mogelijk staan.
Ben wel met je eens dat je portemonnee wel pijn doet bij een alterneut, maar vooruit, ook die integratieve kindertherapie moesten we zelf betalen en daar hebben we geen moment over getwijfeld...

Mln

Zojuist een draadje in 'peutertijd' gestart want mijn 3jarige slaapt ook niet door. Helaas wemelt het van dergelijke kinderen. Verder sluit ik me aan bij Pelle wat betreft het gevaar van alterneuten (zie verder ook de talloze discussies over alternatieve therapieën op dit forum)

Overigens, ik zou een kind van die leeftijd liever geen ketting om geven (zoals Lys suggereert), wegens het risico ergens achter te haken - maar dat geheel terzijde.

groeten,

Temet (en succes met je slechte slaper)

Lys Lionne

Lys Lionne

20-10-2008 om 10:59

Heb je gelijk in temet

Daar heb je zeker een punt Temet, waar over het gevaar van een ketting! Zoon is echter al 11, ik er heb niet bij stilgestaan dat kind van MLN een stuk jonger is. Hier dragen de kinderen al vanaf hun peutertijd SOS hangers aan een veiligheidsketting die breekt als je er achter blijft hangen, daar kun je zo'n steen dan ook gewoon aan hangen toch?

In de maan

Vergeet niet de mineralen bij volle maan in de wind te hangen zodat ze zich weer opladen. Kind heeft dan natuurlijk wel weer een slapeloze nacht omdat het mineraal niet onder het bed ligt.

Je kunt ook het bed van je kind tegen verkeerde invloeden afschermen door een paar bakstenen of platen lood onder het bedje te leggen.
Als je kind overdag ook onrustig is kun je ook in je hele kruipruimte lood aan laten brengen.

Hou ook rekening met de werking van wateraders, leilijnen en aardstralen. Wat spiegels in de hoeken van de kamer kunnen het boze oog afweren, wat de slaap ten goede komt.

Een goede kris of dolk ONDER het matrasje maar in het bedje houdt de slechte invloeden ook weg.

Verder: bergjes zeezout, bij elk hoekje van het bed en op de drempel van de kamer.

Koran of bijbel op het nachtkastje.

Je kunt flink radeloos worden als je kind (en de rest van de familie daardoor ook) slecht slaapt.

Bovenstaand zijn een aantal tips die ik de laatste jaren verzameld heb.

En die geen moer helpen, maar allemaal op bijgeloof stoelen.

Pluk53

Pluk53

20-10-2008 om 14:28

Mln, ruime keus

Kijk op http://www.centrumdelphi.nl/www2/index.php?Itemid=31&option=com_content . Je kunt kiezen uit hemathiet, goudtopaas, kwarts met hemathiet, maansteen, opaliet en groene toermalijn.
Voor een twee-jarige mag je zoiets misschien nog wel gebruiken, als je dit met veel ceremonieel bij zijn nachtlampje legt. Het werkt als Dombo's toverveer; die zorgde er tenslotte voor dat het olifantje kon vliegen. Maar je kunt elke glanzende kiezel gebruiken, met net zo veel/weinig effect.
Bij een 11-jarige zou ik deze truuk niet meer uithalen. Als Sinterklaas van magisch --> folkflore is geworden, zou ik geen nieuwe magie introduceren bij de weg naar volwassen wording.

Lys Lionne

Lys Lionne

20-10-2008 om 17:42

Pelle

Klopt, zoon draag de sos hanger nu namelijk niet aan die ketting, maar heeft een sos armband om Het ging me erom dat je zo'n ketting kunt gebruiken voor zo'n steen.

Kun je wat genuanceerder zijn in welke (slechte?) waarde ik mijn kind meegeef door met hem een alterneut te bezoeken? Zoals gezegd heb ik er ook niks mee, maar vooralsnog zie ik er ook nog geen groot kwaad in. Er zijn geen vreemde of extreme (dieet)voorstellen gedaan, zij 'doet' iets met zijn voeten, ondertussen praat ze met hem en leert hem wat ontspanningsoefeningen. Overigens komt zij met dezelfde conclussies als de kindertherapeut, alleen gaat het bij haar via een of ander vreemd ritueel met kaarten enzo, iets wat ik niet serieus neem en dat ook naar mijn zoon uitdraag. Het feit dat zij hem aan het praten krijgt over wat hem dwars zit is voor mij de enige motivatie om hem naar haar toe te laten gaan, want dat is een ieder ander namelijk nog niet gelukt!

Lys Lionne

Lys Lionne

20-10-2008 om 22:37

Nee hoor pelle

Waar lees jij dan dat ik voorstel om een sos hanger én een mineraal bij elkaar aan een veiligheidsketting te hangen?
Ik vertel alleen dat onze kinderen al jaren een sos hanger dragen aan een veiligheidsketting. En dat zo'n ketting breekt als je erachter blijft hangen en daarom dus wellicht geschikt is voor kind van MLN om een mineraal aan te hangen, zodat hij zich niet zal verwonden bij het dragen van een mineraal om zijn hals....

**Iedereen die tijd voor je kind neemt, begrijpt hoe een kind in elkaar zit kan je kind ontspanningsoefeningen leren en hem aan het praten krijgen.** Nope, is bij onze zoon helaas nog niet gelukt. En ja, hij was toch heus bij een goede therapeute. Oké, ze begreep wel hoe hij in elkaar steekt, maar echt contact kon ze niet met hem krijgen. En deze vrouw vreemd genoeg wel, zie het probleem daar niet van in. Zoon voelt zich zichtbaar prettiger in z'n vel zitten en dan maakt het mij eigenlijk weinig uit of dat nu bereikt wordt door een kindertherapeut die hem op een vloerkleedje een ontspanningsoefening leert (wat haar dus niet lukte, want ze hadden net die 'klik' niet) of door een alterneut, waar hij op een soort 'fysiotherapeuten-tafel' ligt en die hem dezelfde oefening leert welke wel aankomt.
Wat jou betreft mag dus alleen een gespecialiseerd persoon ontspanningsoefeningen aanleren en goede gesprekken aangaan. Tja, voor mij maakt het niet uit, als was het m'n 75 jarige buurvrouw die het voor elkaar kreeg, als mijn kind zich er maar prettig bij voelt.

Lys Lionne

Lys Lionne

20-10-2008 om 23:40

Hahaha pelle

Nee dus, daar geloof ik niks van, aangezien ik ook niet in de werking van die steen geloof De enige reden waarom die twee niet aan één ketting hangen is de smaak van zoon: dat staat namelijk niet, zo'n versleten SOS hanger naast zo'n mooi glimmende steen

Dus jij hebt zoon ook ontspanningsoefeningen geleerd. Wat fijn voor jullie dat je daar samen uitgekomen bent. Jammer genoeg werkte dat hier dus niet, want hij had echt geen zin om naar mijn verhaal/uitleg te luisteren.

MLN

MLN

23-10-2008 om 16:27

Tsja

De strekking van de reacties is duidelijk. Maar het moge jullie ook duidelijk zijn dat ernstig slaapgebrek er voor zorgt dat een rationele, weldenkende vrouw op zoek gaat naar alternatieve oplossingen. Ik ben iemand die nerveus wordt van rustgevende muziek, iebel van wierrookluchtjes en me totaal niet thuis voel in die wereld. Wat niet wil zeggen dat ik het geen kans wil geven. Zal niet al te diep in detail treden om te voorkomen dat ik mezelf helemaal belachelijk maak, maar ik ben gisteren naar dat winkeltje geweest voor een 'remedie'. Gisteravond zoontje naar bed gebracht (wederom een drama) en vanochtend werden we allemaal om 07.30 uur wakker.....doorgeslapen dus....voor het eerst weer sinds mensenheugenis. Het kan een toevalstreffer zijn, toekomst zal het uitwijzen, maar deze nacht hebben we dan toch gewonnen. Gr. ML

Pluk53

Pluk53

24-10-2008 om 10:14

Gefeliciteerd

en MLN, welke "remedie" is het nu geworden?
Het "werkt" dus, wat heel wat anders is dan dat het "werkzaam" is. Ach, misschien is dit een leuke start van een mineralen-verzameling. En als de nachtrust gestabiliseerd is kun je altijd nog over gaan tot de ont-mythologisering van deze "magische" stenen; en blijft er misschien een leuke hobby over.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.