Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

oregano

oregano

30-11-2012 om 13:54

Wie heeft advies, veel pijn in nek, uitstralend naar arm en schouderblad

Ik heb fysio vanwege bekklachten na aan aanrijding paar maanden geleden. Ging beter maar laatste weken veel pijn bij schouderblad. gisteren bleek dat alles erg vastzat, massage en gedrukt op punt naast oksel, deed vreselijk zeer. weerd vanochtnd wakker met ondraaglijke pijn tussen schouderbald, nel enarm. Kon alleen met hoofd naar beneden lopen, nu ook nog, dus last even typen maar mak me ongerust. bij huisarts geweest, onbekende die dienst had, zij deed nogal nuchter en ik voelde alsof ik er een drama van maakt. Testjes gedaan, want ik heb ooit een nekhernia gehad was hier bang voor. dit was het niet zei ze, ze dacht spierspanning waardoor zenuwen bleklemd zaten. Moest maar flink blijven bewegen...en massage, warm bad, terwijl ik echt zat te huilen van de pijn, ik schaamde me ook nog wel. Nu diclofenac in combinatie met paracetamol. We zijn nu 3 uur verder maar de pijn is nog precies hetzelfde. Wie herkent dit en heeft een advies of tips. ik weet niet hoe ik zitten, staan of liggen moet..Had vanmiddag weer een afspraak bij de fysio voor een triggerpoint behandeling maar voel er niet eel voor om daar weer heen te gaan, misschien onterecht maar toch.
Alvast dank,
oregano

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
oregano

oregano

30-11-2012 om 13:55

Wel wat spelfoutjes..

maar jullie snappenhet wel denk ik. ik had nekklachten en geen bekklachten ☺

Elisa Gemani

Elisa Gemani

30-11-2012 om 17:38

Nekhernia

Ik lees je verhaal en ik denk meteen: dat had ik dus ook vijf maanden geleden. Een of andere beweging gemaakt en meteen pijn onder in mijn schouderblad en arm, uitstralend naar mijn nek. Ik dacht toen ook, jeetje, toch niet weer een nekhernia (9 jaar geleden een nekhernia gehad en geopereerd). De pijn was ondraaglijk; ik kon mijn arm nauwelijks bewegen en de huisarts van de spoedpost kwam langs. Na een paar in mijn ogen nogal simpele testjes dacht zij aan een verrekte spier in mijn schouder of een verkrampte spier waardoor een zenuw bekneld zat oid. Warm houden, massage en Diclofenac slikken. Ik vertrouwde het niet, ben maandags naar de ha gegaan en huilend van de pijn gevraagd om een spoedverwijzing naar de neuroloog. Uitgebreide tests gehad, MRI gemaakt en ja hoor, wel degelijk een nekhernia. De weer daarop ben ik dus (wederom met succes) geopereerd.
Het kan dus wel een nekhernia zijn maar daarvoor is iemand met mee kennis van zaken nodig en uitgebreidere tests. Het kan ook een whiplash zijn; veel symptomen komen met elkaar overeen. http://www.whiplashstichting.nl/nl/over-whiplash/wat-is-whiplash.html
Als ik jou was zou ik om een gedegen second opinion vragen en/of naar een neuroloog gaan.
Sterkte!

Even afwachten

ik vind het advies van je huisarts heel verstandig. misschien gaat het vanzelf over. niet zuinig zijn met de pijnstillers, goed warm houden en onbelast een beetje bewegen(voor zover je dat kan).

zelfs in het ergste geval als het een hernia is, hoeft dat niet te betekenen dat het dan 'dus'geopereerd moet worden. de meeste hernia's verdwijnen spontaan en dat is verre te verkiezen boven een operatie.

alleen met ernstige tintelingen of uitvalverschijnselen is een snelle herniaoperatie op zijn plaats.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

01-12-2012 om 08:34

Huisarts

Het klopt dat een hernia meestal niet geopereerd hoeft te worden maar een juiste diagnose is wel heel belangrijk. Zeker als de klachten al langer bestaan. Toch weer terug naar de huisarts dus.

oregano

oregano

01-12-2012 om 15:58

Naar huisartsenpost geweest

Omdat ik vanochtedn nog op de kop stond van pijn, Had giseren eind vd middag nog gebeld en oxzepam erbij gekregen, maar niest hielp. Nu bij erg sympathieke dd arts geweest, dacht idd gelijk aan de nekwerveld en beklemde zenuwen. Itt tot die vrouw gisteren die zich afvroeg waarom ik mijn hoofd niet gewoon omhoog hield, doe maar met aslof je to Maxima zit zei ze..
Deze asts azg de pijn en zei daik de 1e echte zoek patient was van die ochtend, voelde me serieus genomen. Heeft morfine en tryptizol voorgeschren voor zenuwpijn, Dat heeft bij mijn vorige nekhernia goed gewerkt.En ik moet een kraag om...En mag de komende weken niet autrijden, dus even gedwongen rsut, dat isj wel een bijkomendvoordeel, het enige voordeel
Dus nu maar even afwachten.
Groet oregano

Egel

Egel

01-12-2012 om 17:35

Sterkte

Heel heel veel sterkte Oregano!

Fiorucci

Fiorucci

01-12-2012 om 20:24

Bah

Sterkte, fijn dat je zo serieus genomen bent.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

01-12-2012 om 22:32

Oregano

Gelukkig dat je nu een goede arts had maar vervelend dat het toch een nekhernia is... Hopelijk werken de pijnstillers goed en gaat het snel weer beter! Na twee nekhernia's weet ik hoe afschuwelijk het is;-(

Ely

Ely

01-12-2012 om 23:25

Sterkte!

En beterschap!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-12-2012 om 00:57

Sterkte

Zo'n nekkraag lijkt mij een crime, maar zolang het helpt is dat natuurlijk een hele opluchting. Beterschap.

Beterschap oregano!

Wat naar om zoveel pijn te hebben, hoop dat je gauw opknapt!

lennest

lennest

02-12-2012 om 21:21

Warm houden?

Ik loop al jaren bij de chiropractie en die zegt: bij pijn helpt alleen een icepack, beslist geen warmte! En inderdaad koude verdooft, warmte geeft zwelling waardoor sommige druk kan toenemen. Iets om te proberen?

Elisa Gemani

Elisa Gemani

02-12-2012 om 21:26

Warmte

Je moet zorgen voor een betere doorbloeding van weefsels en dat kan door massage en warmte. Een zenuw zwelt niet op door warmte. Een van de eerste dingen die ik na mijn beide nekhernia-operaties kreeg door de fysiotherapeut was massage voor de doorbloeding.

mix

mix

02-12-2012 om 21:37

Klopt deels lennest

afhankelijk van wat er aan de hand is gebruik je kou of warmte, uitleg:

" Wat is beter voor je spieren? Warm of koud?

Iedereen heeft wel eens te maken met spierpijn of blessures. En daarvoor worden alle mogelijke spulletjes verkocht, om mee te smeren, te spuiten, te masseren enzovoort. Maar wat helpt nu het beste tegen pijn, warmte of ijs? Het antwoord is niet eenvoudig.

Warmte doet goed, want doordat de bloedvaten worden opengezet, wordt de bloedstroom en dus het transport van zuurstof en voedingsstoffen in de spiercellen gestimuleerd. Bovendien worden toxines (gifstoffen) die de spieren aanmaken zo makkelijker verwijderd. Maar warmte ontspant vooral de spieren en geeft een beter gevoel. Doordat spierpijn meestal het gevolg is van stress en statische en herhaalde handelingen, wordt ze er vaak door verlicht. Dit aangename warmte-effect kunnen we nog versterken met een massage.

Voor 'warmtetherapie' kunt U thuis gewoon Uw haardroger gebruiken, een infraroodlamp of een hotpack. Sinds kort is er ook een soort 'warmtepleister' die ongeveer acht uur lang warmte verspreidt en bij de drogist te koop is. U kunt deze verschillende warmtebronnen bijvoorbeeld gebruiken op de onderrug en op alle pijnlijke plaatsen in de 'rugdriehoek': schouders, hals en wervels. Warmte kan echter ook andere pijn, zoals krampen of spierpijn, doeltreffend verzachten.

Maar wanneer gebruiken we dan ijs? In principe gebruiken we dit bij een acute zwelling, zoals bij een verzwikking of een verstuiking. We zien bijvoorbeeld bij voetbalwedstrijden regelmatig geblesseerde spelers die op de bank zitten met een ijszak op de enkel. Deze cryotherapie (koudetherapie) wordt veel toegepast, en geen wonder, want de fysiologie erachter is niet te weerleggen. Als je een bloedvat afkoelt, trekt het samen. Hierdoor wordt de doorbloeding (tijdelijk) verminderd, en de ernst van de blessure wordt mede beinvloed door het hematoom (bloeduitstorting) dat zich vormt, omdat hierdoor de genezing wordt vertraagd. Als men direct na deze cryotherapie lichte oefeningen doet, wordt de doorbloeding enorm gestimuleerd, met hetzelfde effect als na het sneeuwballen gooien - de bloedvaten gaan wijdopen staan en alle cellen worden optimaal voorzien van voedingsstoffen en zuurstof. Toch is het belangrijk niet te veel af te koelen - als de huidtemperatuur tot onder de 4 graden daalt worden vochtophopingen juist gestimuleerd en gaat het positieve effect verloren.

Ook wordt ijs toegepast bij ontstekingspijnen, zoals bijvoorbeeld peesontstekingen. Wees echter voorzichtig: pijn die chronisch wordt, moet juist weer met warmte verzacht worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij tendinitis die zich tot een tenniselleboog ontwikkeld. Handig om te weten is ook dat, als iemand bijvoorbeeld ijs legt op zijn stijve nek en daardoor rillingen krijgt, dit erop wijst dat deze plek juist warmte nodig heeft en geen ijs. "

oregano

oregano

07-12-2012 om 11:03

Wie weet goede fysio in groningen gespecialiseerd in nekklachten

ben woensdag weer biij ha geweest. pijn wordt niet minder, pijn in arm lijkt juist erger te worden met een wat doof gevoel in de vingers. Morfine is nu opgehoogd naar 2x dd 20 mg,verder 3x dd de diclofenac en tryptizol.
Er wordt een MRI scan aangevraagd, maar ook de spieren waren erg hard en vast zei hij, dus fysio was wel goed om alvast weer meee te beginnen. Ik wil niet meer naar mijn eerdere fysio aangezien ik toch het vertrouwen daar niet meer in heb ook al kan het puur toeval zijn en niets met de behandeling daar te m aken hebben gehad.
Ik heb een pratijk gevonden die gespecialiseerd is in nek en schouderklachten (Paulus Potterstraat) alleen deze heeft geen contract met geen enkele verzekeraar. dat willen ze niet omdat ze dan meer tijd kwijt zijn met administratie voor de zorgverzekeraar dan met de patienten. Goed standpunt vind ik. Hier zou ik dan 80% zelf moeten betalen. Ik heb dat er wel voor over tenzij iemand van jullie nog een tip heeft en een goede praktijk weet hier in Groningen.
Bedankt, oregano

Onno

Onno

07-12-2012 om 17:03

Fysiotherapie heeft vaak geen zin.

Je kunt beter naar een osteopaat of chiropractor gaan. Fysio is vaak een beetje symptoombestrijding zonder daadwerkelijk resultaat.

Fysio

Fysiotherapie helpt zelden bij een hernia. Wel bij gewricht- en spier klachten. Om de boel soepel te houden. Een hernia is een uitstulping tussen 2 ruggenwervels en massage heeft bij mij alleen de pijn maar verergert. Regelmatig blijven bewegen en liggend rusten. Het is zeer pijnlijk, een hernia, ik wens je sterkte.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

07-12-2012 om 21:17

Fysio

Fysio doet idd weinig voor de hernia zelf maar wel voor de verkrampte spieren als gevolg van de pijn. Het is nl heel belangrijk om de doorbloeding te bevorderen dmv massage en warmte. Wat ik ook prettig vond en vind zijn de Thermacare zelfverwarmende compressen.
Als de klachten erger worden en/of langdurig aanhouden, ga dan wel weer naar de ha en laat je desnoods doorverwijzen naar een neuroloog. Ik ken teveel verschrikkelijke verhalen van ex-lotgenoten die te lang aan het lijntje werden gehouden door artsen; inclusief mijn eigen schrijnende ervaring. De meeste hernia's gaan vanzelf weer over maar niet allemaal en hoe langer je ermee rondloopt, hoe langduriger het herstel van de zenuw. En soms herstelt de zenuw nooit meer...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.