Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Marjoleine64

Marjoleine64

23-02-2012 om 21:24

Wie kent een arts die veel van de ziekte van lyme weet?

Waar afgelopen najaar onze jongste zoon Lyme had en we ons al zorgen maakten, was afgelopen maand de oudste (14) aan de beurt. Hij heeft nooit een rode kring gehad, wel diverse teken die echter altijd snel verwijderd zijn. Eind januari kreeg hij na een knieblessure erg veel pijn en een opgezwollen onderbeen. Na anderhalve week ziekenhuis met een hoge dosis antibiotica via infuus hebben ze via een kweek de bacterie aangetoond: Lyme dus, in het kniegewricht. Intussen had hij ook nog een kijkoperatie gehad. AB aangepast, en nog een week ZH in afwachting of het aan zou slaan. Toen mocht hij naar huis (vorige week dinsdag), met nog 3 weken AB. Gisteren zijn we op controle geweest en eindelijk is nu de ontstekingswaarde flink gedaald, dus de AB doet zijn werk. Hij mag zijn knie ook weer voorzichtig gaan gebruiken 'op geleide van de pijn'. Thuis verder fysiotherapie volgen.
De artsen (eerst kinderarts, toen orthopeed, volgende keer weer naar kinderarts) vinden het allemaal machtig interessant. Dat betekent zoveel als dat ze het nog vrijwel nooit gezien hebben... wat de orthopeed ook gewoon toegaf. Op internet lezende worden wij niet vrolijk van de verhalen. De belangrijkste vraag die we bij de volgende controle dan ook gaan stellen is hoe de arts denkt te constateren dat de bacterie overwonnen is, en hoe hij staat tegenover een veel langere/gecombineerde AB-kuur zoals op internet aangeraden wordt. Deze bacterie schijnt zich namelijk te kunnen schuilhouden in een vorm die niet gevoelig is voor AB, om dan bij een volgende gelegenheid (blessure oid) weer toe te slaan, net als nu gebeurd is een half jaar na de tekenbeet.
De vraag hier is of iemand een arts kent die wel ervaring heeft met dit soort zaken, waar we evt later nog naar toe zouden kunnen gaan als onze vragen in Breda niet beantwoord blijken te kunnen worden.
Marjoleine

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tango

Tango

23-02-2012 om 21:31

Hoffman

In Amsterdam, Oosteinde Walborg Kliniek. Dat laatste heb ik even opgezocht hoor, ik wist alleen de naam van de arts en dat hij in Amsterdam zit. Dit schijnt dus een kliniek te zijn waar ze redelijk veel van Lyme weten. De vriend van mijn zus is daar destijds behandeld.
Ik zou zeker niet te lang blijven experimenteren. Hoe later je erbij bent met een goede behandeling, hoe slechter de prognoses.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

24-02-2012 om 14:03

Lyme

Kijk eens op http://www.lymenet.nl/
Daar is veel info over Lyme te vinden en er is ook een forum; wellicht kan men je daar verwijzen naar een gespecialiseerd arts.

Mijn moeder was besmet met Lyme en via een deskundig arts is ze gelukkig op tijd, na een hele lange zware antibiotica-kuur, eraf gekomen. Ik kan haar wel vragen hoe die arts heette. Het was in ieder geval niet Hoffman want daar heeft ze hele negatieve ervaringen mee.
Zie ook http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1157873/2009/08/12/Twijfels-over-de-aanpak-van-Lyme.dhtml

Marjoleine64

Marjoleine64

25-02-2012 om 11:54

Bedankt

Ik had op internet de kliniek van Dr Hoffman ook al gevonden. Elisa, mag ik vragen wat voor negatieve ervaringen jullie daar hebben gehad? We hebben nog 10 dagen voor we weer op controle moeten in Breda, dus ik ben me nu echt aan het orienteren voor het geval ze daar gaan zeggen dat ze klaar zijn.
Marjoleine

mar

mar

27-02-2012 om 10:21

Apeldoorn

Marjolein, ik zag je bericht nu pas. Ik heb zelf goede ervaringen met het Lymecentrum in Apeldoorn, onderdeel van de Gelre ziekenhuizen. Mijn ervaring is daar ook dat de artsen zeer kritisch kijken, weten dat het nederlandse standaardprotocol niet klopt en niet te beroerd zijn om van het protocol af te wijken.
Als je op internet gaat zoeken zul je daar ook vast wel negatieve verhalen over vinden, maar ik ben erg positief. Er wordt de tijd voor je genomen, er wordt geluisterd en samen gesproken over de behandeling.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.