Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Hetty,*

Hetty,*

04-10-2008 om 21:34

Wie weet dit (hormonen)

Ik heb bloeduitslagen gehad en de huisarts vertelde me dat de hormonen FSH en LH beiden sterk verhoogd waren, zo'n 80% hoger dan de normwaarden.
Het zou er op kunnen duiden dat ik in de overgang zit, echter ik menstrueer nog regelmatig en ben bijna 39 jaar. Maar wel steeds met wat gekke dingen rond die menstruaties, niet zoals het hoort zeg maar. Daarvoor ging ik dus naar de huisarts want een uitstrijkje leek me verstandig in dat geval. Uitstrijkje was goed trouwens. Ik heb wel last van nachtzweten, af en toe een opvlieger en her en der wat klachten die idd bij de overgang zouden kunnen horen (maar ook ergens anders bij).
Ik moet nu naar de gynaecoloog, maar dat is pas 10 november De huisarts zei ook dat het niet de overgang hoeft te zijn en dat de waardes duiden op eventueel een begin van de overgang omdat ze nog hoger zouden moeten worden in dat geval.
Maar ja, ik ben dus vergeten te vragen wat er aan de hand kan zijn als het niet de overgang is. Iemand die hier verstand van heeft of er zelf ervaring mee heeft?
Groetjes Hetty,* (die best een beetje van slag is)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
*Sophie*

*Sophie*

05-10-2008 om 00:43

Hetty, zou je hier iets aan kunnen hebben?

http://www.medischlab.nl/onvruchtbaarheid.php

bij deze site staat iets over de onderzoeksmethode plus wat er aan de hand zou (kunnen) zijn als de uitslag te hoog is (moet je even die FSH-test en LH-test aanklikken.

Verder heb ik nog deze link:
http://memoboek.dynapaper.nl/36////fsh.html
en deze:
http://memoboek.dynapaper.nl/60////lh.html

Dit zijn linken van een site die ik wel eens gebruik als ik weer naar het lab ben geweest. Vooraan staat o.a. dit:

"Het tweede deel sluit bij het eerste aan in die zin dat het een gids is voor raadpleging van interpretatiemogelijkheden van afwijkende uitslagen van de gevraagde laboratoriumonderzoeken."

http://memoboek.dynapaper.nl/

Weet wel dat het eigenlijk een site is voor medici, flink droog dus. Je moet even door de termen heen worstelen, maar wie weet heb je er toch iets aan.

Ik vind het altijd wel een informatieve site, maar ik moet wel toegeven dat ik inmiddels behoorlijk bekend ben met 'mijn' medische terminologie, dus ik kan e.e.a. wel goed interpreteren, v.w.b.mijn aandoening (een heel andere dan die van jou).
Wel belangrijk is dat je de referentiewaarden van 'jouw' laboratorium aanhoudt.

Succes en sterkte.
groetjes, Sophie.

Hetty,*

Hetty,*

05-10-2008 om 15:42

Sophie

Dank je voor de links! Ik heb sowieso wat aan die link van memoboek, we hebben wel meer te maken met bloedonderzoeken in ons gezin. En ik vind het medische erg interessant, die medische terminologie is niet een groot probleem voor me.
Interessant is dat bij je eerste link gesproken wordt over een primair defect aan de eileiders. Nou ben ik gesteriliseerd, het zal toch niet.... Maar ik heb nog nooit gehoord dat sterilisatie van invloed is op de hormonen.
Groetjes Hetty,*

*Sophie*

*Sophie*

06-10-2008 om 10:25

Graag gedaan, hetty ;- )

Fijn dat je er wat mee kunt.

Ik heb helaas voor jou geen verstand van jouw problematiek. Die van mij ligt bij een ander deel van het lichaam. Maar wie weet kun je door deze kennis wel verder in je zoektocht naar de jouw antwoorden op jouw vragen.

Sterkte en succes met zoeken.

groetjes, Sophie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.