Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

*Sophie*

*Sophie*

03-10-2008 om 22:56

Wie weet wat tegen die vreselijke wiebelbenen??!

Ik word er zooo knettercrazy van! Dan wil ik gewoon even tv kijken of internetten en dan kan ik geen 2 minuten stil zitten! En dat gaat de hele avond door! Om debiel van te worden. En dat heb ik heeeel vaak :- (

Wie heeft een tip? Al is het maar een heel kleintje...

hoopvolle groetjes, Sophie.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Bastet

Bastet

04-10-2008 om 09:27

Hmmm.....

Heb je weleens gegoogled op Restless Legs?Mijn man heeft een zware vorm,en hij heeft nu medicatie gekregen,omdat hij ook erg slecht sliep hierdoor.
www.restlesslegs.nl
Groetjes,Bastet

Minet

Minet

04-10-2008 om 09:28

Inderdaad, rusteloze benen

Google maar eens op restless legs of rusteloze benen, er is veel over te vinden, ga er zeker even mee naar de huisarts, want er is wel iets tegen te doen.
Sterkte! Minet

Elisa Gemani

Elisa Gemani

04-10-2008 om 12:04

Restless legs

Het schijnt dat extra Magnesium kan helpen. Maar ik zou er ook even mee naar de ha gaan.

Koud water

Een aantal jaren geleden had ik er met name 's nachts erg veel last van. Wat mij opviel was dat als ik een poosje rond gelopen had van ellende en koude voeten kreeg dan ging het over. Op een gegeven moment heb ik 's nachts de koude douche op mijn onderbenen gezet (wel eerst gaan plassen misschien haha) en dat hielp toen wel. Maar misschien heeft de huisarts minder spartaanse oplossingen hier voor.

*Sophie*

*Sophie*

04-10-2008 om 15:37

Reactie

Hee, harstikke bedankt voor jullie reacties! Het gekke is dat ik alweer een paar jaar geleden dat van dat Restless Legs Syndrom bij mijn favorieten heb gezet (wat je favoriet noemt, maar goed). Ik heb toen wel het een en ander gelezen erover, heb toen geconstateerd dat het dus zo heette, wat ik heb, maar blijkbaar uiteindelijk er niks mee gedaan. Stom, heel stom van mij! Ik duik dus zo die sites weer op, dat lijkt me wel duidelijk.
Dat er iets tegen te doen is wist ik niet (meer). Ik ga gelijk kijken.
Koud water op mijn voeten??? En ik heb altijd al van die ontzettend koude uiteindes!!! Handen en voeten! Daarom ga ik altijd best lang onder de douche voor ik ga slapen, anders lig ik zo ruim een uur te vernikkelen in mijn bed totdat ik er uit moet om sokken en een pyamabroek aan te trekken :- (

Ik zal eens op die sites neuzen om te zien wat er nog meer aan te doen is.
B.t.w.: mijn moeder heeft het ook giga, ook maar eens op die sites kijken of ik het van haar cadeau heb gekregen... ;- )

Als ik er niet mee uit de voeten kan dan kan ik dus nog naar de huisarts.

Groetjes, Sophie.

Pollewop

Pollewop

05-10-2008 om 14:17

Ergens gelezen

Het eten van een banaan schijnt ook heel goed te zijn tegen restless legs.

Bastet

Bastet

05-10-2008 om 14:50

Pollewop

Was het maar zo simpel..)
Bastet

Nou ...

Ik heb het gisteren ook gelezen in een tijdschrift. Iemand had erg veel baat bij het eten van een banaan, iedere dag. Als ze een dag geen banaan at, merkte ze het direct 's avonds/ 's nachts.
Ach, baat het niet, dan schaad het niet. Toch ?

Bastet

Welke medicatie krijgt je man (naam)? Mijn moeder heeft er ook erg veel last van, ook van een vervelend gloeiend gevoel in haar schenen. De huisarts zegt er niets aan te kunnen doen...

Mareld

Mareld

05-10-2008 om 16:22

Zus

Mijn zus heeft tegen haar rusteloze benen een medicijn tegen Parkinson gekregen en dat helpt goed. Kreeg ze niet van de huisarts maar van een specialist (vermoed neuroloog).

Bastet

Bastet

05-10-2008 om 17:58

Woutje

Mijn man krijgt Rivotril.Een huisarts die zegt dat er niks aan te doen is,houdt zijn literatuur niet bij!Wijs hem op vooral op de site www.restlesslegs.nl
Groetjes,Bastet

ayla

ayla

06-10-2008 om 09:40

Zelf last van

Ik heb er zelf al mijn hele leven van en ik heb nog niets gevonden dat helpt, helaas... Er zijn nachten dat ik helemaal gek wordt van het gekriebel en ik heb al eens uren rondjes door de slaapkamer gelopen .

de tips die ik kreeg en die kunnen helpen zijn:
cafeine en alcohol minderen
magnesiumtabletten
medicijnen van de ha, weet de naam alleen niet meer
wisselbaden, beginnen met koud en eindigen met koud

ik moet dus wel zeggen dat bij mij niets echt helpt maar bovenstaande kan wel werken

MariaV

MariaV

06-10-2008 om 09:54

Man is er bij toeval vanaf

Mijn man had ook altijd vreselijk last van rusteloze benen. In bed kon hij moeilijk stilliggen, als hij zat, zat hij heel vaak te trappelen met zijn voeten. De huisarts zei dat het met doorbloeding te maken had en dat hij meer moest bewegen. Dat hielp wel iets.
Maar een paar weken geleden ontdekte hij dat hij (achteraf al heel lang) lactose-intolerantie heeft. De symptomen daarvan zijn buikpijn, afwisselend diarree en verstopping, boeren, winderigheid, loze aandrang, etc. Nu hij geen lactosehoudende producten meer eet/drinkt, is hij niet alleen van die klachten, maar ook van zijn rusteloze benen af! Ongelooflijk, maar waar. Misschien heb je er wat aan.
Maria

Lidwientje (ook ot)

Bedankt, nooit geweten dat ik die uitdrukking altijd in een verkeerde zinsopbouw gebruikte!
Maarre, wat je verder nog zei vind ik niet kloppen. Ik had het over die banaan en baadt het niet, het schaadt ook niet.() Ik zeg dus niet dat het ook voor allerlei andere dingen of medicijnen opgaat.

Rusteloze benen

Hoi,

Ik had het heel erg bij allebei mijn zwangerschappen. Had een al een aantal keren gemeld bij de verloskundige maar de zeiden iedere keer daar is niets voor, maar ik werd helemaal gek van die rusteloze benen. Ik kon echt niet stilzitten. Toen ben ik op internet gaan neuzen en uiteindelijk vond ik het middeltje venadoron van weleda. En het werkte!!! Echt waar. Ik moest het op mijn benen smeren en dan een paar minuten mijn benen omhoog houden.

Na mijn zwangerschappen heb ik het nog wel eens hoor! Maar gelukkig niet meer zo vaak.

Succes ermee!

Groetjesss

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.