Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Roos Vicee

Roos Vicee

25-08-2012 om 19:15

Wormpjes

Ik weet dat dit onderwerp al vele malen voorbij is gekomen hier op OOL maar ik heb weinig tijd (en zin) om alles na te gaan zoeken, dus vandaar nog maar een keer het onderwerp Worpjes.
Mijn jongste (11) heeft al vanaf zijn peutertijd heel regelmatig last van wormpjes. Elke keer krijgt hij weer opnieuw een kuur (1 pil Vermox en 14 dagen later nog eentje). En werken we ook de hele verdere riedel af w.b. hygiëne en andere gezinsleden een kuur. Gelukkig komt het nu hij ouder wordt, de laatste tijd niet meer zo heel vaak voor. Ik dacht er eigenlijk eindelijk vanaf te zijn.... maar helaas... gisteravond toch weer opnieuw.
Hij heeft toen gelijk weer een Vermox gehad maar nu net (een dag later) klaagde hij opnieuw weer over vreselijke jeuk.
Zo'n pil werkt toch direct? Zou de dosis dan vanwege het vele terugkomen, voor hem niet voldoende zijn? Ik moet er overigens wel bij vertellen dat de pillen iets over datum waren (06-2012). Mogelijk dat de werking dus idd iets minder is? Zou het schadelijk zijn om er nog eentje achteraan te geven? Ik heb wel heel sterk die neiging nu maar twijfel toch... Graag advies

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Monique D*

Monique D*

25-08-2012 om 19:51

Kuur afmaken + geen nagels bijten

Ook mijn zoon had op ongeveer 12-jarige leeftijd wormpjes gekregen. Dat vond ik vreemd, aangezien wormpjes bij peuters voorkomen en niet bij 12-jarigen?
Ik heb een medicijn tegen wormpjes gekocht en na dit 1 of 2 x gebruikt te hebben was het over. Hij heeft wel de kuur afgemaakt. Ze zijn niet meer teruggekomen.
Ook kwam ik erachter dat hij op zijn nagels beet die niet zo schoon waren. Dus daarom kreeg hij die wormpjes..
De oplossing voor ons was: altijd de nagels reinigen en niet meer erop bijten!
Is het misschien voor jou een idee om naar de huisarts te gaan voor een ander (sterker) medicijn, als de eerste pillen niet helpen?

Roos Vicee

Roos Vicee

25-08-2012 om 20:09

Monique

Ja, kuur afmaken doen we zeker! En nagels houden we al jaaaren kort.
Ik was al van plan om idd de huisarts weer te bellen, want het is echt niet normaal zovaak als hij (nog steeds besmet) wordt. Toen hij kleiner was had hij het in de zomerperiode altijd wel een paar keer. De laatste 2, 3 jaar niet meer zo vaak maar toch zeker wel 1 á 2 keer in een jaar. Dit jaar leek het goed te gaan... helaas, toch niet... Dus ik bel maandag zeker. Maar nu staat hij te dansen van de jeuk... niet leuk meer. Vaseline werkt maar heel even en is ook niet iets dat je elk (half) uur gaat herhalen Dus vandaar dat ik me afvroeg of het erg onverstandig was om er gewoon nog een pil achteraan te geven. Ik vind dit namelijk niet iets om een huisarts in het weekend mee lastig te vallen.

pooh bear

pooh bear

25-08-2012 om 21:54

Paar dagen

Volgens mij duurt het een dag of 2-3 voordat het helpt.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Andere oorzaak?

Als je niet echt de wormpjes zelf gezien hebt, kan er natuurlijk ook een andere oorzaak voor jeuk zijn. Misschien veegt hij niet goed af waardoor er ietsje ontlasting blijft zitten en gaat irriteren? Kan best, ook al is hij al 11.

kriebel

kriebel

26-08-2012 om 15:46

een voedingsovergevoeligheid. Ik krijg zelf jeuk van kiwi's.

Jesse_1

Jesse_1

26-08-2012 om 21:47

Ook langer dan 1 dag

Hier ook 1 kind die regelmatig last van Worpjes heeft. Zijn broers hebben er zelden last van, maar hij (9,5) regelmatig. Hij meldt het bij het slapengaan en dan is het de volgende nacht echt niet altijd al over.
Het ligt niet aan het afvegen. Mogelijke voedselovergevoeligheid heb ik nog niet onderzocht, maar na een pil is het altijd binnen een paar dagen over en komt dan dus ook binnen de tijd van die pillen weer terug.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.