Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Zal toch niet zwanger zijn?

Zoals jullie wellicht weten heb ik een hersenbloeding gehad en heb daardoor weken in ziekenhuizen gelegen. Daar slikte ik ook mijn pil niet. Ik ben in het ziekenhuis ongesteld geweest (staat me vaag nog iets van bij), maar daarna niet meer. En dat is nu al zeker 2 maanden geleden.
Paar weken geleden weer met de pil begonnen, in de hoop ook een menstruatie 'af te dwingen' in de stopweek. Die stopweek is nu weer bijna voorbij en nog steeds niets!
In een van mijn weekendverloven hebben mijn man en ik (met condoom) gevreeen, dus in theorie veilig, maar ja...
Iemand ervaring met iets dergelijks?
Morgen ga ik wel een test kopen, maar ik vind het hoe dan ook wat apart!

Jons

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Eerst maar die test

Ik durf er niets over te zeggen Jons. Eerst maar eens die test halen en afwachten. Of je bent zwanger of je hormoonhuishouding is van de leg. Beide opties zijn mogelijk en zeker niet apart. Afwachten tot morgen.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-10-2012 om 00:31

Ik ben geen deskundige

maar ik weet wel dat je lichaam kan reageren op ongewone omstandigheden. Stress en ziekte dus bijvoorbeeld. Maar omdat jij de pil gebruikt en dus kunstmatig een menstruatie opwekt door een stopweek in te lassen, vraag ik me af of je lichaam een menstruatie dan ook kan 'blocken'. Waarom zou je een zwangerschapstest kopen? Ik zou de huisarts bellen.
Hoe zou je het vinden als de uitslag onverwacht toch positief blijkt te zijn?

Testen

Hoi Jons,

ik zou testen of naar de huisarts gaan, in jouw omstandigheden is het waarschijnlijk niet gewenst dat je zwanger raakt, dus dan zou ik het het liefst maar zo snel mogelijk willen weten.

Dit schrijvend besef ik me ook dat stressituaties en ziekenhuisopnames wel degelijk een invloed op je cyclus kunnen hebben...

Sterkte!

Nou..

mag ik vragen hoe oud je bent? Ik ben bijna 41 en al 2 jaar in de overgang....ik weet het hoeft niet ook bij jou te zijn, maar zou idd effe de huisarts bellen of langsgaan en dit met hem/haar bespreken, succes

Fiorucci

Fiorucci

22-10-2012 om 12:23

Jons

Ik zou naar de huisarts gaan, ik hoop dat je snel weet waar je aan toe bent. xx Fio

Arawen

Arawen

22-10-2012 om 13:06

Klopt

Ik heb ooit 8 weken in het ziekenhuis gelegen met iets ernstigs. Ook zo'n type ziekte waarbij je lijft echt even alles in de 'overlevingsstand' zet. Nadat ik thuis kwam en begon met revalideren heeft het nog wel 6 of 7 maanden geduurd voordat ik weer ongesteld werd.. ik was toen halverwege de 30. Dus ja, dat je menstruatie stopt wanneer je lijf 'weet' dat het geen zwangerschap aan kan, dat klopt...

jons

jons

22-10-2012 om 16:19 Topicstarter

Reacties

test gekocht, volgens de test is er niets aan de hand! Buik voelt naar, maar dat zou dus nog kunnen komen ofzo.
We hebben al 4 kinderen, de jongste is bijna 7 en ik zit er niet op te wachten. Ook geloof ik niet dat de artsen er erg blij mee zouden zijn. Ik had dan ook verschrikkelijk tegen een abortus opgezien, maar dat had het dan wel moeten worden, vrees ik - hoe erg ik dat ook zou vinden.
Ik ben 43, overgang zou ook nog een optie zijn. Als ik in de komende week niets zie gebeuren, ga ik de dokter bellen.
bedankt voor jullie reacties!

groetjes,
Jons

jons

jons

22-10-2012 om 19:13 Topicstarter

Inmiddels

ben ik vanmiddag mega-ongesteld geworden.
Opluchting dus, dat ik geen moeilijke beslissing hoef te nemen, maar ook flink buikpijn!

bedankt voor jullie reacties!

Jons

Jons

Gelukkig ben je ongesteld geworden. Het lijkt me nu tijd om ernstig met manlief te praten over een oplossing om de volgende maand stress te voorkomen ! Ik denk dat alle hormonale anticonceptie voor jou afgeraden zal worden, en vanwege je medicijnen lijkt het ook niet handig om om dit moment een sterilisatie te overwegen (voor jou dus). Misschien manlief ?
Als je mij een bemoeial vind dan heb je groot gelijk, maar het lijkt me heel erg verstandig om nog meer ellende met je gezondheid op je hals te halen, dus ik zeg het vanuit bezorgdheid.
Dikke kus,
G

Correctie

"het lijkt heel erg ONverstandig" moet het zijn
G

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.