Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

amdrea2

amdrea2

22-01-2010 om 09:51

Ziekenhuis in bangkok

Is iemand hier bekend met de gezondheidzorg in Thailand? Specifiek de kwaliteit van zorg van Bangkok Hospital?

Mijn vader woont daar 6 maanden per jaar en belde me net dat hij hartklachten heeft en accuut gedottert moet worden. De artsen daar geven het een kleine kans dat het lukt. Volgende stap is een bypass- operatie...

Ik heb het niet meer, hij is zo ver weg en ik kan alleen maar duimen dat het allemaal goedkomt.

Andrea2

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
notje

notje

22-01-2010 om 10:37

Toevallig

Gisteren over gehad met mijn ouders.Mijn vader moest geholpen worden in Thailand ook Bankok,maar weet niet wel ziekenhuis.Overigens niks ernstigs zoals jou vader.Maar de ervaring van mijn ouders was erg positief,ze voelden zich wel erg bezwaard omdat ze overal voorrang kregen.Ook een vriend van ons die net terug is had goede ervaringen met een ziekenhuis daar,dat was niet in Bankok maar ergens helemaal achteraf.
Ik geloof best dat je vader in goede handen is.
Sterkte!
groet Notje

Mamvantwee

Mamvantwee

22-01-2010 om 11:48

Goede kwaliteit

Ik heb de laatste tijd juist gehoord dat de kwaliteit van de medische zorg in Thailand prima is. Artsen hebben vaak een buitenlandse opleiding (USA) achter de rug, en er is zelfs sprake van 'medisch toerisme', ook vanuit Nederland gaan mensen naar Thailand om een operatie te ondergaan waarvoor ze in eigen land op de wachtlijst zouden komen.

Dus voor zover ik het kan inschatten is je vader in goede handen daar.

Misschien is er nog iemand op dit forum die zelf in de medische wereld zit en er meer van weet?

Sterkte met de stress op afstand!

groet, mamvantwee

Bastet

Bastet

22-01-2010 om 11:51

Ik ken iemand die een paar keer per jaar voor een aantal weken naar Thailand gaat,hij heeft er een huis,samen met zijn vrouw.Hij is zeer te spreken over de gezondheidszorg aldaar,hij gaat er ook naar de tandarts.
Sterkte!
Groetjes,Bastet

Goed

Niet voor niets vliegen al een aantal jaar mensen naar Thailand voor ingrepen, met dan herstel op het strand. Het is daar een grote business, en men is er gewend om zeer nauwkeurig te werk te gaan. Zou me daar eerder op mijn gemak voelen als in Nederland (laatste tijd weer iets te veel nare dingen in Nederland in omgeving gezien).

Goed

Ik heb het gevraagd aan een dierbare bekende, die al jaren in Thailand woont, waarvan een aantal jaren in Bangkok. Hij is zeker bekend met Bangkok Hospital, alhoewel gelukkig niet uit eigen ervaring. Hij zegt: "Ik ken echter de nodige mensen die daar wel behandeld zijn/worden, en ik hoor vrijwel geen klachten. Het staat in het algemeen bekend als één van de beste ziekenhuizen in Bangkok, en je kunt van mij aannemen dat alle top-ziekenhuizen in Thailand allemaal gevestigd zijn in Bangkok.
W (= zijn Thaise vrouw) heeft op het "Center for Health Economics" van Chulalongkorn Universiteit in Bangkok gewerkt, en het hoofd van het Centrum is zeer goed bekend met veel van de medische specialisten in Bangkok. W vertelde me dat de Hartspecialist van het Bangkok Hospital één van de besten in zijn vak hier in Thailand is.
Het is en blijft natuurlijk een probleem dat de afstand zo groot is, dus je kunt niet makkelijk even op bezoek gaan, maar voor de kwaliteit van de medische zorg hoeft de persoon op het forum zich dus geen zorgen te maken.
Ik weet dat er op dit moment zelfs verschillende West-Europese, en waarschijnlijk ook Nederlandse, ziektekostenverzekeraars zijn die bepaalde behandelingen nu in Thailand uit laten voeren, omdat dit niet alleen veel goedkoper is dan ze in Nederland uit te laten voeren, maar ook omdat hier nagenoeg geen wachtlijsten zijn, dus mensen kunnen hier veel sneller behandeld worden. Echt veel details heb ik hier niet over, maar mogelijk dat ik daar de komende weken wel meer informatie over krijg."
Als je meer wilt weten, Andrea, dan mag je me wel mailen op [email protected], dan kan ik je met deze persoon in contact brengen als je wilt. Dan kun je hem zelf het hemd van het lijf vragen

andrea2

andrea2

23-01-2010 om 08:53

Dank!

lieve allemaal,

Jullie hebben me in zoverre gerustgesteld, dat ik niet meer het gevoel heb op stel en sprong een ticket te boeken. Vooral Genista natuurlijk (zo zie je maar dat "contacten" hebben altijd handig is :o) ). Waarschijnlijk is de dotterbehndeling nu al achter de rug,( 6 uur later daar) nog niks gehoord...duimen maar dat het een succesvolle behandeling was.

Hartstikke bedankt voor jullie antwoorden,

Groet,

Andrea

Andrea

Heb je al iets gehoord van je vader? En hoe gaat het met jezelf?

andrea2

andrea2

24-01-2010 om 10:14

Het gaat goed

dank je wel genista, lief dat je ernaar vraagt.

Zaterdagochtendvroeg is hij gedotterd, volgens de artsen verliep dit goed. Hij heeft een paar uur op de i.c. gelegen maar eind van de dag liep hij alweer rond.
Waarschijnlijk mag hij morgen met ontslag.

En nu ik dit weet ben ik ook weer helemaal relaxed, het gaat goedkomen!

groet,

andrea2

Oh wat fijn!

Fijn Andrea, wat een opluchting. Zo'n situatie is altijd akelig, maar als je dan ook nog zo ver weg zit... Ik hoop voor jullie dat het goed blijft gaan.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.