Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

uitje

uitje

02-11-2012 om 09:23

Zo snel jankogen

Ik heb gevoelige ogen, en allergieën. En ik zie er daardoor altijd (vaak in ieder geval) uit alsof ik net gehuild heb. En als ik gehuild heb zie ik er helemaal dramatisch uit. Ook na een fikse slappe lach.
Make-up durf ik al niet eens meer te dragen. Ooit droeg ik lenzen, maar ook hiermee ben ik gestopt. Nu ben ik verkouden en ik heb al twee keer vandaag de vraag gehad of er iets ergs aan de hand was.
Ik heb oogdruppels tegen de allergie, maar hoewel ze de jeuk en pijn wel verzachten blijf ik dat jankhoofd houden. Ik heb ook druppels die gewoon alleen tegen branderigheid helpen.
Het is dus voornamelijk cosmetisch, hoewel ik dat branderige gevoel ook niet echt fijn vind.
Koud water droogt mijn huid weer uit (heb ik ook last van). Wat ik wel soms doe is koude komkommer erop.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Kun je

niet eens een keer door de oogarts laten kijken wat er aan de hand is en dan geen oogdruppels maar verder kijken naar de omliggende factoren??

kan me voorstellen dat je hier flink van baalt

Ik weet niet

welke klachten je precies van je ogen hebt, maar deze klacht op zich zou voor mij wel degelijk een reden zijn om me door te laten verwijzen. Er zijn ook aandoeningen waarbij oogklachten voorkomen (Sjögren bijv) er is meestal wel wat aan te doen!

bibi63

bibi63

03-11-2012 om 17:01

Je zegt geen make-up te gebruiken. Maar ik heb ook erg last van allergie van oogcremes en zelfs gezichtscreme als het in de buurt van m'n ogen komt. Inderdaad tranen en ook opgezet. Misschien kun je daar iets mee?
Gr. Bibi

esther

esther

05-11-2012 om 10:29

Herkenning

bij mijn moeder.

Ze heeft het afgelopen jaar veel last van geirriteerde ogen. Snel tranende ogen, zonder reden. Ze ziet er vaak uit alsof ze net gehuild heeft. Soms van die vochtzakken onder haar ogen.

Haar klachten worden zeker serieus genomen. Doorverwezen door de huisarts naar de oogarts. Uiteindelijk is ze nu bij een oogspecialist in een academisch ziekenhuis. Haar traanbuisjes zijn doorgespoten. Zonder effect helaas.

Het is echt vervelend. Ik heb net de link naar 'Sjogren' bekeken. Ik schrik ervan; herken veel klachten van mijn moeder; ziekte van Reynaud, gezwollen/pijnlijke gewrichten. Ik ga hier zeker naar vragen.

Dus; toch naar de huisarts ermee!

ik bedenk me net dat mijn nicht ook jarenlang last van haar ogen had, ze kwam voor onderzoek naar Sjogren in het ziekenhuis en kreeg van de oogarts het advies om haar ogen dagelijks schoon te maken met babyshampoo en een wattenstaafje.. Ze wist niet wat haar overkwam, voor het eerst in jaren geen last van haar ogen!

Zie ook deze link
http://www.oogartsen.nl/oogartsen/oogleden/ooglid_ontsteking_blefaritis_infectie/

In de ogen, babyshampoo

lees de link eens, misschien herken je wat?

Elisa Gemani

Elisa Gemani

06-11-2012 om 16:56

Oogarts

Ik heb bijna mijn hele leven last van mijn ogen gehad. Van bindvliesontsteking tot allergie tegen lensvloeistof, van Blefaritis tot droge ogen. Ik ben allergisch aangelegd (terwijl ik geen echte vastgestelde overgevoeligheid heb) dus ik neem iedere ochtend standaard een anti-histamine zoals Aerius of Zyrtec. Dit helpt al enorm. Verder heb ik (naast Rosecea van mijn huid) ook oculaire Rosacea, zie http://www.rosacea-info.nl/subtypes/rosacea-van-de-ogen Veel mensen met vooral een blanke huid hebben dit, zeker als ze al Rosacea hebben.
Blefaritis zou ook nog kunnen, zie http://www.oogartsen.nl/oogartsen/oogleden/ooglid_ontsteking_blefaritis_infectie/
Soms zijn mijn ogen relatief "rustig" en dan zie/merk je er niets aan. Maar soms steekt het de kop op. Dan masseer ik mijn ogen, na het gebruik van warme compressen en gebruik ik een paar dagen Dexamethason oogdruppels.
Ik kan verder wel gewoon creme rondom mijn ogen verdragen (ik gebruik een gewone, milde dagcreme van La Roche Posay oid) en oogmakeup van Clinique.
Als ik jou was zou ik erop staan dat je naar een oogarts wordt doorverwezen. De gemiddelde huisarts weet lang niet alles en zeker heel weinig van oogziekten en -problemen. Dit soort problemen moet je niet te lichtvaardig nemen; het is nl. net alleen cosmetisch, het is een symptoom van een onderliggend probleem. Succes!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

07-11-2012 om 13:33

Huisarts

Overigens, de laatste keer dat ik met oogproblemen bij de huisarts kwam, schreef hij totaal verkeerde zalfjes en druppels voor. De oogarts bij wie ik uiteindelijk terecht kwam zei ook dat de meeste huisartsen niet tijdig genoeg doorverwijzen naar een specialist omdat ze denken dat ze het zelf wel weten of kunnen. Dus nogmaals, sla met je vuist op tafel en vraag naar die verwijzing voor de oogarts. Straks ben je nog verder van huis...

lottie

lottie

11-11-2012 om 20:22

Kijk hier eens

Www.nieuweogen.nl

lottie

lottie

14-11-2012 om 19:02

Ieder z'n ding! De ervaring van jouw vader hoeft niet dezelfde te zijn. Ik had ook rode jank ogen, heb de geadviseerde gratis oefeningen gedaan. En bij mij heeft het geholpen, zonder dat t mij een euro heeft gekost. Je moet niet alles over een kam scheren. Ik bedoelde het goed, en als je mij zou kennen, zou je weten dat ik nooit voor kwakzalverij zou vallen....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.