Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

karin

karin

14-12-2009 om 23:24

Zoontje 7 dec. buisjes,kan ik dan 19 dec. naar zwemles?

Ons zoontje heeft 7 dec. buisjes gekregen,hij is 5 jaar en zit op zwemles,afgelopen keer niet geweest(12 dec.)
maar kan hij as zaterdag(19 dec.)wel zwemmmen er wordt nl aangeraden 2 weken niet te zwemmen,maar op sommige sites staat 10 dagen,of zouden jullie het niet doen,ik vraag dit omdat zwemmmen niet goedkoop is en je voor 1 afwezige les,maar een have les terugkrijgt!
Ik moet wel zeggen dat ons zoontje,nu precies een week na de ingreep nog een loopoor(vocht),aan 1 kant heeft,wat volgens mij niet langer dan een week mag duren,ook las ik dat kinderen met buisjes niet te diep onder water mogen,maar dat is met de zwemles toch nodig?(www.kno.nl),weet iemand er meer van?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
marie

marie

14-12-2009 om 23:44

Oordoppen en druppels

Hallo
Ben je al met hem op nacontrole geweest voor de buisjes?
Heb je al overleg met de KNO gehad over het loopoor? Onze dochter kreeg daar destijds Sofradex-oordruppels voor.
M.b.t. het zwemmen. Onze KNO-arts zei destijds dat ze met buisjes geen oordoppen hoefde te gebruiken bij het zwemmen. Tocht had onze dochter altijd oorpijn na het zwemmen. Na een poos toch maar oordoppen laten aanmeten bij de hoorspecialist/audiciën. Toen had ze geen oorpijn meer na het zwemmen. Ook onder water zwemmen deed ze gewoon.
Ik kan me eigenlijk niet meer zo goed herinneren hoe lang ze na het buisjes plaatsen niet gezwommen heeft.
Als ik jou was zou ik wachten met zwemmen tot na de Kerstvakantie. Dan kan alles goed te rust komen.
groetjes

Yvon Meijer

Yvon Meijer

15-12-2009 om 00:28

Eens met marie

Ik sluit me aan bij Marie. Overleg met je arts. Volgens mij mogen ze twee weken niet zwemmen vanwege infectiegevaar, dus risico op ontsteking. Als dat de reden is dan zou me dat risico het geld niet waard zijn. Groetjes, Yvon.

Overleg even

Hier was het advies één week niet zwemmen, maar met een loopoor zou ik uitkijken. Ik zou dus even bellen.

Tango

Tango

15-12-2009 om 15:40

Hier

Ook een zoon die onlangs buisjes heeft gekregen. Wij kregen ook te horen 10 dagen niet zwemmen, in het boekje stond 14 dagen. Tangozoon kreeg op een woensdag buisjes en heeft vrijdag zwemles, dus twee zwemlessen overgeslagen. Toen gaf hij nog steeds regelmatig pijn in zijn oren aan. Ik had intussen wel een keer haren gewassen bij hem met vette watten in zijn oren, maar blijkbaar had hij toch water in de oren gekregen.
Ik heb eerst contact opgenomen met de kno-arts en kon toen komen precies tijdens de derde zwemles na de operatie die hij dus ook weer misliep. Wel balen, maar had het anders echt niet aangedurfd. Liever wat meer geld weg dan na de zwemles weer met een kind met oorpijn zitten. En bij ons krijg je helemaal niets terug zelfs geen halve les.
Overigens was alles goed en gaat Tangozoon dus a.s. vrijdag weer zwemmen. Daarna 2 weken vakantie dus alle tijd om te zien of het weer gaat lukken.

Tango

Tango

15-12-2009 om 15:42

Mijn advies dus

Eerst even contact opnemen met de kno-arts, zeker als hij nog een loopoor heeft. Anders zou ik hem zeker niet laten zwemmen.

100%mama

100%mama

16-12-2009 om 19:44

Persoonlijk:nee

"Een kind met een loopoor mag gerust zwemmen, maar liever niet duiken of met het hoofd onder water. Dat is niet slecht voor de genezing, maar uw kind kan onder water plotseling duizelig worden." Aldus via Google

Zou ik toch zeggen: niet gaan zwemmen dus......

Hier kregen we het advies 2 weken niet zwemmen ivm de bacterien en de nog niet geheelde oren. Zelf hebben wij idd dopjes laten aanmeten omdat zoonlief hier ook last had met het water in zijn oren. Kost rond de 22 euro bij de hoorwinkel en zo gemaakt, 30 minuten en je staat weer buiten!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.