Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Grootouders Grootouders

Grootouders

Zorg op maat thuis gezocht voor moeder met dementie

Mijn moeder is gediagnosticeerd met Alzheimer, mijn vader is op leeftijd en heeft ook niet het geduld om voor mijn moeder te zorgen. De thuiszorg is lief maar ze hebben geen tijd en er komen steeds nieuwe mensen. Ik ben op zoek naar alternatieven, hebben anderen hier ervaring mee? Mijn ouders willen beide niet uit hun eigen huis. 

Wij hebben een goede ervaring met zorgverleners van Verpleeg Collectief, zij komen met een klein vast zorgteam thuis. Was voor mijn vader heel erg prettig zelfs toen hij op het laatst niemand meer herkende, toen wisten ze nog steeds goed me hem om te gaan omdat ze hem al kenden.

https://www.verpleegcollectief.nl/particuliere-thuiszorg/hulp-bij-dementie

https://www.verpleegcollectief.nl/particuliere-thuiszorg/informatie


Ik heb hier (gelukkig nog) geen ervaring mee, maar is dit misschien iets? 

https://www.seniorservice.nl/mantelzorg/in-huis

Volgens info op deze site zou vergoeding vanuit verzekering of pgb in principe mogelijk zijn. 

O kijk, en er is nog minstens éen zo'n club: https://www.24uurszorgloket.nl/?gclid=EAIaIQobChMIx-Sn9_fO_AIV2uJ3Ch3wvwPJEAAYASAAEgJHzfD_BwE

Je kan natuurlijk ook rechtstreeks iemand zoeken, als je iemand weet die zorg zou kunnen leveren. Hangt er natuurlijk ook vanaf hoe ingewikkeld die zorg is. 

is er via de thuiszorg organisatie een zorg bemiddelaar? Die kan helpen. Met bv het aanvragen van de wet langdurige zorg, waardoor ze extra ondersteuning kunnen krijgen (is wel afhankelijk van het prive vermogen, let daar goed op). Hier hebben we daardoor extra huishoudelijke hulp, extra persoonlijke verzorgingsproducten en extra dagbesteding.
Of je zou op zoek kunnen naar een mantelzorg makelaar, die kunnen ook meer betekenen.
Ik ga er voor het gemak even van uit dat jullie al ondersteuning hebben via de wmo van de gemeente.

Vanuit WLZ kan er veel meer dan vanuit WMO.
Dus kijk of er al een WLZ indicatie mogelijk is. Wel hogere eigen bijdrage inderdaad en die is inkomensafhankelijk.
wij hadden goede ervaringen met Home Instead. (2x per week 4u individuele begeleiding).
En kijk naar opties voor dagbesteding. Mijn vader wilde niet maar had het er na een wenperiode enorm naar zijn zin, beter dan thuis eigenlijk. Hij ging 3x per week van 10-15u.
Ik heb ook goede verhalen gehoord over studenten van De Mantelaar maar zelf geen ervaring.
Wel met de vrijwillers van Handen in Huis, dat was super (= mantelzorg-ontlasting).

Is er al een case manager dementie? Daar heb je recht op en die kent alle wegen.

Wij hadden, net als Trijsje, veel aan Home Instead. 
En mijn moeder ging 3* per week naar een dagbesteding. Niet omdat ze Alzheimer had, maar dan hoefde ze niet alleen thuis te zitten 😉. Als ze maar het idee had dat we vanwege de Alzheimer iets geregeld hadden, zette zij haar hakken in het zand. 
Als we iets geregeld hadden, omdat dat gezellig was, ging ze er zonder morren en veel plezier heen. 

herkenbaar Moyrrie!
Mijn vader vond de andere mensen op de dagbesteding erg in de war. Dat waren ze ook wel en mijn vader heeft een atypische vorm van dementie dus die las bijv nog de krant en kon daar heel adequaat over praten. Dus de vrijwilligers op de dagbesteding (geweldige mensen) gaven hem altijd het gevoel dat hij er ook was om hen te helpen. En hij hielp ook de andere bezoekers graag. 

Leene

Leene

17-01-2023 om 20:54

Je moeder komt zeker in aanmerking voor een WLZ. Dan heeft ze veel meer zorgbudget. Het is ook mogelijk om het budget geheel of gedeeltelijk in PGB te laten uitkeren. Dan kun je zelf mensen inhuren. 
Zoek een casemanager dementie, die weet al de wegen. Home Instead is een fantastische organisatie. Maar echt zoekt een casemanager die met jullie kan oplopen en zoeken naar de juiste zorg voor jullie.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.