Home » Forum » 1 kinderkamer gedaan 2 te gaan

1 kinderkamer gedaan, 2 te gaan

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nasha 1st
1 kinderkamer gedaan, 2 te gaan

Waarvan 1 niet echt perse nodig is....Maar vanmorgen heb ik als een razende de kamer van dochter uitgemest! Kast weer opnieuw ingericht en ineens heeft ze weer veel meer speelruimte! Gek he?

Morgen als man uit zijn werk komt gaan we voor kamer van zoon2, hij kan zich vast voorbereiden! Deze is wat groter dan van dochter, dus die doen we gezamenlijk.

Kamer van oudste valt momenteel nog mee, dus wellicht dat ik die nog even laat, alleen zijn kledingkast ga uitmesten....

Fris het nieuwe jaar in, wie volgt?

heli
Ik!

Kamer van Oudste is die van Jongste geworden afgelopen najaar...
Heel moeilijk en emotioneel, maar bijkomend positief ding is dat er heel veel uitgezocht moest worden. Heel veel naar zolder en weggedaan.
Nu hebben wij beneden ook een kast met speelgoed dat nodig opgeruimd moet worden en daar ben ik zo tussen de bedrijven door mee bezig. Heerlijk! Het duurt bij ons alleen nooit lang netjes :(
Jongstes kamer wordt nu onze werk-, schrijfkamer/kantoor. Al onze spullen staan nu beneden in een kast die gedeeld wordt met allerlei andere dingen. Oh wat heb ik zin om straks die boel naar boven te doen, als de kamer helemaal afgeschilderd en aangekleed is. Schept zoveel ruimte! Niet alleen in de kast maar ook in mijn hoofd. Werkt bij mij echt zo; aan mijn huis kun je echt mijn gemoedstoestand of stresslevel afmeten.
Bij jou ook?

heli
Oh ja

En als dan dat kantoortje klaar is, is de zolder aan de beurt... Dat wordt echt een heel grote klus; grote zolder en helemaal volgestouwd met belangrijke zooi.

Petr@
Hier ook!

Wij hebben begin december de woonkamer laten schilderen dus die is sinds die tijd opgeruimd en schoon. We moesten alleen nog twee kasten "pimpen". Petr@man heeft vandaag het grenen dressoir voor de tweede keer geschilderd dus ik kan morgen gaan inruimen!
Oudste is met de scouting op winterexpeditie op Texel en als hij thuiskomt is zijn kamer ook weer opgeruimd en schoon. Jongste mag het samen met mij doen.
Normaal doen ze het zelf, maar twee keer per jaar verras ik ze door het even goed te doen, incl. de ramen lappen.
Ik vind het altijd prettig om met een opgeruimd huis het nieuwe jaar in te gaan. Dat geeft mij ook rust in mijn hoofd!

Petr@
Heli

Ik lees dat jij hetzelfde hebt als ik qua ruimte in huis en hoofd. Twee jaar geleden heb ik een online opruimcursus gevolgd bij Kaat Mossel. En dat heeft mij veel geholpen! Ook als m'n hoofd vol zit, is m'n huis opgeruimd (maar dat betekent niet dat het ook schoon is :-))).
Ik kan mij voorstellen dat het zwaar was om de kamer van oudste in te richten voor jongste. Ik vind het knap dat je daar dan toch iets positiefs uit weet te halen. Hoe vindt jongste het dat hij de kamer van grote broer nu heeft?

Prakje
Hier nog 1 kamer te gaan...

en dan heb ik het hele huis (woonkeuken, woonkamer, studio, kantoor en 6 slaapkamers) ontdaan van stof, overtollig speelgoed, oude kleding, verzamel-zooi, over de datum etenswaren etc etc.

Elk jaar doe ik in de kerstvakantie elke dag 's morgens een kamer/kast/deel van de keuken oid en ben ik na 1,5 week helemaal klaar.

De slaapkamers van de kinderen doen we samen met de kinderen elke schoolvakantie. Dan is het een klusje van niks en zo gedaan.

en nu niet alleen mijn huis op orde, maar ook mijn hoofd leeg, heerlijk!

liora
Jaloers

Ik wil dat ook allemaal doen maar ben steeds te moe...

Nasha 1st
Pelle

als ik het de kinderen zelf moet laten doen gebeurt het gewoon niet....En ze willen ook echt ALLES bewaren....

Hier werkt inderdaad ook een opgeruimd huis mee aan een opgeruimde Nasha. Daarom moet ik het nu echt eens gaan aanpakken, want het is dramatisch hier en ik merk ook aan mezelf dat ik er onrustig van wordt. De kinderkamers is pas het begin....

Massi Nissa
Ja!

Ik heb deze vakantie echt veel opgeruimd, weggegooid, schoongemaakt en verplaatst. Ons huis oogde al netjes, maar is nu ook achter alle kastdeuren keurig opgeruimd. Zelfs het wasmachinehok moest eraan geloven, en boy oh boy wat kwam daar een stof uit (drie jaar niets aan gedaan).
Ik heb trouwens wel een stok achter de deur. Ik word met de dag dikker en onhandiger op trapjes, dus als ik wil dat de kraamverzorgster straks iets kan vinden (en niet in haar rapport schrijft dat wij onverantwoorde viezerds zijn), moet het nu gebeuren.
Het geeft een heerlijk gevoel. Morgen de laatste schoonmaakdag, ik moet de keukenkastjes nog langs om oude troep weg te gooien en alles moet nog met een nat doekje.
O, en dochter heeft een nieuwe, afgrijselijk vieze hobby: overal snot aan smeren. Als ik haar erop betrap, moet ze het zelf schoonmaken, maar ik zie het vaak niet. Ik ga dus ook het huis nog even langs op zoek naar groene plekjes (brrrrrr).
Groetjes
Massi

Nasha 1st
Overigens pelle

het komt inderdaad door jou dat ik hier deze vakantie mee van start ben gegaan ;-) Ik wist dat jij dat al die jaren al doet, elke vakantie weer. Ik wil dat ook gaan doen, want dit blijft natuurlijk niet lang zo netjes....daarvoor ken ik mijn kinderen (en mezelf) te goed....

Savon
En na het opruimen

volgt er altijd een allesmagdag! Middelste en ik hebben zijn hele kamer al uitgemest en hij heeft zelf morgen als allesmagdag bestempeld.

Oudste moet nog aan de slag, maar die heeft (als een echte puber) waarschijnlijk een flinke schop onder z'n jeweetwel nodig voor hij gaat beginnen.

Manda Rijn
Hier een kast

in de woonkamer een stukke kast weg gedaan waarvan beide deuren eraf waren en vandaag een andere kast gekocht bij antiekhandeltje, ik heb 1 plastic zak met kinderspul eruit gehaald en op zolder opgeborgen, nu nog een schoenendoosje zoeken waar de laatste meuk in kan (sleutels, batterijen, haarspeldjes etc ) en dan is die hoek na 2 jaar opgeruimd !!

En dan nog 3 grote taken afronden voor werk, bluh totaal geen zin en energie voor, ik ben ook zo ongelovelijk moe van een totaal niet slapende dreumes (echt vreselijk, ze heeft nu al weet ik niet hoeveel tijd geen 1 nacht door geslapen....).

Nasha 1st
En dat was 2....

he heerlijk....weer een hoop zooi weg (vooral allerlei knutsels en frutsels....)

Chippie
Wij...

In de eerste dinsdag van de kerstvakantie (dan komt de hulp ook) ga ik met de kinderen de kamers doen. Twee keer per jaar (ook in zomervakantie) staat dit opruim- en schoonmaakgebeuren op het programma. Alles moet uit de open kasten en bureaulaatjes, afstoffen en zelf stofzuigen. Ik doe de kledingkasten. Daarna heb ik een tas met te kleine kleren die door gaan naar de buren, kapotte dingen die richting vuilnisbak gaan en soms wat kringloopspullen. De kinderkamers zijn dus opgeruimd en volgende week doe ik onze kamer en de zolder (ook altijd leuk).

sus-anne
En hier

afgelopen jaar zijn er twee kinderen op zichzelf gaan wonen.we zijn vanaf juli bezig geweest met verhuizen en puinruimen.
de andere twee kinderen en wijzelf hebben een nieuwe slaapkamer,er is een inloopkast gemaakt,de zolder is leeggehaald en opgeruimd.
het grof huisvuil is hier de afgelopen maanden drie keer langs geweest en via marktplaats hebben we de rest verkocht.
eind november was alles klaar,heerlijk zo,n opgeruimd huis( nou nog zorgen dat het zo blijft!;-)

Yta Chalne
Zuchtend en steunend

Nou, ik heb eerst ter inspiratie dit hele draadje gelezen en ben toen vanochtend vroeg zuchtend en steunend (ik hou echt niet van opruimen en ik ben er ook helemaal niet goed in) de kamer van jongste gaan doen, daarna beneden al zijn speelgoed uitgezocht en opgeruimd en toen de logé wakker was alle achterstallige was gaan opruimen/ wassen/ wegvouwen/te kleine dingen uitzoeken. En nu is het klaar. Ik krijg er trouwens geen leeg hoofd of blij gevoel van, alleen een opgeruimd huis.

Lou
Ik doe geloof ik ook mee

Nou, ik wist eigenlijk niet dat ik ook meedeed met dit draadje, maar dochter (9) begon vanochtend ineens met een herinrichtingsidee voor haar kamer. Ik vond dat wel een leuke activiteit voor nieuwjaarsdag, bovendien was het ook echt een heel goed idee dus hee, kennelijk doe ik ook mee. En gróót dat die kamer nu ineens is. Alle meubels staan ergens anders en het lijkt wel of ze eindelijk, voor het eerst, op hun goede plek staan. Ze heeft ook heel veel weggegooid. We hebben onder andere een volle letterbak over en een stuk of tien bakjes, kratjes, doosjes, mandjes en blikjes. Joehee, weg ermee. Daarvoor in de plaats kan ze nu dansen in haar kamer. Wat een leuk begin van het jaar.

Rosase
Hier ook hier ook

Dochter heeft een groot bed gekregen maar dat paste maar zozo in haar kamer.

Dus vanmiddag samen manlief aan het schuiven geweest en nu staat echt zowat alles op een andere plek, past het grotere bed wonderwel en lijken alle meubels ook opeens op de goede plek te staan.

Manlief en ik hadden samen al besloten dat er nu geen plaats meer was voor haar kaptafeltje en daar was ze het wonderwel mee eens. En daarna begon ze zelf met het uizoeken van haar knuffels, en gaf ze aan dat haar verkleedkleren verzameling handtasje ook uitgedund kunnen worden.

Nu nog even haar bureautje opruimen en dan is er weer plek voor wat spulletjes die her en der in het huis opgeslagen zijn.

Ik was zelf ook al bezig. Ik heb de woonkamer uitgemest en alles wat ik niet direct kwijt kon, zeer tegen mijn principes in twee bakken gestopt. Een voor in de stalling en de ander met dingetjes die ik nog moet doen. Bakken uit de kamer en het ziet er opeens zo anders uit.
En dan nu maar verder met de rest van het huis.

Ik knap er inderdaad erg van op. Onbewust vreet de rommel toch blijkbaar aan me. Maar mijn makke is altijd dat ik op tien plaatsen tegelijk bezig ben en de rommel van de ene kant naar de andere kant schuif. Ik hoop daar de komende week eens verandering in te brengen en eens ect door te pakken.

Dus uitzoeken, opnieuw indelen, opslaan en weggooien.

Het voelt best fijn. Maar ik vrees wel dat als ik klaar ben met ons huis dat ik dan moet beginnen aan de stalling. En dat wordt me toch een klus....

Maar goed een ding tegelijk dus! En iedere dag een beetje en dan komt het wel goed uiteindelijk.

Nasha 1st
Morgen

gaat de kerstzooi eruit. Ga ik de kledingkast van oudste uitmesten. En ik ga denk ik een planning maken om de komende weken 1 voor 1 een stuk aan te pakken in huis om op te ruimen.....

Nasha 1st
Kerstzooi is gedaan....

nu nog even de kledingkast van oudste....zit moed te verzamelen, slecht geslapen, kon niet in slaap komen en om 02:00 kwam oudste poes de boel boven even onderkotsen....lekker...vanmorgen was ze niet in haar hum, beetje stilletjes....toch maar even naar dierenarts. Lijkt mee te vallen, ws vitamine-gebrek, van de week even bloedprikken bij eigen dierenarts....

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.