Home » Forum » 1 laminaatdeel vervangen

1 laminaatdeel vervangen

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Minet
1 laminaatdeel vervangen

Wie o wie kan mij vertellen hoe ik een gelijmde laminaatvloer kan voorzien van 1 nieuwe plank echt midden in de kamer.
Ik hoop zo op de gouden tip, ik heb gegoogled, maar zie alleen maar dat ik mijn halve vloer moet afbreken, baan voor baan, maar het is gelijmd destijds.....

Mamvantwee
Eruit ok, maar de nieuwe plank

Die moet er natuurlijk weer in! En als je met breek- en vijlwerk de oude plank hebt verwijderd, krijg je de nieuwe er toch niet in zonder de andere planken alsnog los te maken (anders krijg je de plank er nooit netjes ingeklikt).

Dus ik vrees....je snapt het al!

amk
Zelfs bij kliklaminaat

moet je het tot de betreffende plank afbreken zoals je het gelegd hebt. Maar waarom een hele plank vervangen?

Ik heb een put van een cm breed tot dik in de onderlaag (ongeveer halve cm diep) goed kunnen repareren met zo'n tube van de bouwmarkt. Ik heb 2 kleuren gemengd tot mijn kleur. En niemand die het opvalt. Tot ik ze er op wijs.

MaximeM
Inderdaad amk

Hoi,

Ik kon mijn kleur niet vinden bij het reparatiespul (ook om te mengen niet) maar heb toen 3 kleine potjes modelbouwverf gekocht bij de speelgoedwinkel en heb daarmee de beschadigingen weggewerkt. En inderdaad niemand ziet het, alleen als ik ze er op wijs. Dus misschien is repareren een optie, eruit halen lijkt me geen goed plan omdat je je andere plank er niet zomaar meer terug in kan zetten.

Maxime

Minet
Geen putjes maar......

een totaal kale plek van 10 cm doorsnee!
Dat werk je niet ff weg, daar moet je echt een plank voor vervangen vrees ik.

Die plek hebben we zelf veroorzaakt, onze burostoel verloor regelmatig van dat grafietpoeder, dus vlek op vloer, poetsen, en dat tig keer.......
Nu si dus de toplaag er compleet af, je kijkt op het hout terwijl het een wit/essen laminaatvloer is.
Ik kan inderdaad eens gaan proberen met matte verf, beetje mengen enzo, erger dan dit kan het niet worden tenslotte.

MaximeM
Proberen

Hoi,

Het is het proberen waard, probeer de juiste kleur verf te vinden, heb je niet ergens een stukje laminaat over wat je mee kan brengen naar de winkel? Ik had dus modelbouwverf gekocht (1,50 euro per potje) want ik had niet zoveel nodig. En dan maar proberen met een kwastje of sponsje..? Beter dan wat het nu is in ieder geval.

Succes!
Maxime

Onderwerp gesloten