Home » Forum » 10 of 15 liter close in boiler

10 of 15 liter close in boiler?

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
bugs
10 of 15 liter close in boiler?

In ons nieuwe appartement gaan we gebruik maken van blokverwarming en in de nieuw te plaatsen keuken moet een close in boiler komen. Nu is mijn vraag: is 10 liter genoeg? Of is het toch handiger meer geld uit te geven en een 15 liter boiler aan te schaffen? Aangezien alles op 1 etage is, kan ik ook via de badkamer (waar overigens een grote boiler hangt)warm water tappen voor bv emmers sop etc.
Wat is jullie advies?
Bedankt!

sinas
In keukenkastje?

Wij hebben deze onlangs vervangen door een plintboiler, het nam toch wel erg veel ruimte in in het kastje. Wel iets minder inhoud, maar het warmt ook snel weer op.

bugs
Ja, keukenkastje

Ja, ik heb een dubbele spoelkast. Dus die komt daarin.
Hoe snel is het opwarmen?

sinas
Van een gewone boiler?

Als die helemaal leeg was toch wel een kwartier denk ik. De plintboiler is sneller volgens mij, maar soms is het wel lastig dat er niet zoveel tegelijk uit komt. Aan de andere kant, ik gebruik maar nauwelijks echt heet water, afwassen gaat in de vaatwasser, dus voor ons is het prima zo.

Kari1
10

liter had ik altijd zat aan. Dingetjes warm afspoelen, handen wassen, dat neemt niet zoveel. En van een grote emmer sop heb je er ook geen 2 binnen het kwartier nodig. Als je geen vaatwasser hebt en er grote afwassen mee moet doen kan het wel (te) krap worden.
Ik zou wel naar een plintboiler kijken, die ruimte in de spoelkast kun je dan voor wat anders gebruiken. Komt vanzelf vol ;-).
Kari

bugs
10 liter

Ok, bedankt!
Ik heb ook een vaatwasser, dus het is idd voor afspoelen en handen wassen ed.
Ga voor de 10 liter!

Onderwerp gesloten