Home » Forum » 18 september naar den haag wat is wijsheid

18 september naar den haag, wat is wijsheid

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
pind@
18 september naar den haag, wat is wijsheid

Op 18 september moet ik examen doen in Den Haag. En wat is het dan daar: juist Prinsjesdag. Ik moet er om 13.00 uur zijn. Locatie Raamweg.

Nu heb ik 2 opties: met de auto en parkeren onder het Malieveld of met openbaar vervoer (trein, tram en nog een stukje lopen).

Nu rij ik in principe overal heen maar ben totaal niet bekend in Den Haag en ook trams in het verkeer zijn mij vreemd.
Als ik met het OV ga, dan zal ik dat niet de hele weg doen denk ik, want vanaf dichtsbijzijnde treinstation is het 3 en half uur treinen (en daarna nog met de tram).
Met de auto is het vanaf huis naar de parkeergarage Malieveld 2 uur en 40 minuten.

Wat is wijsheid?
Volledig met de auto? Is de parkeergarage Malieveld makkelijk te bereiken? Hoe zit het ook alweer met trams? Hadden die niet altijd voorrang?
Als ik (het laatste stuk) met de trein wil doen, vanaf welk station in de buurt is dat handig?
En weet iemand hoe het zit met een OV chipkaart? Of kun je ook nog steeds lossen kaartjes kopen voor de trein cq tram?

Is het ook een goede optie om naar station Zoetermeer Oost te rijden met de auto, daar te parkeren (is daar rond 11.00 uur nog een plekje te vinden?) en dan met de trein naar Den Haag centraal? Of een ander station met parkeergelegenheid in de buurt?

Vragen, vragen, vragen......... . Hopelijk zijn er hier wat mensen met antwoorden .

Tinus_p
3.5 uur (of 2.5 met de auto)

Waar kom je helemaal vandaan (ongeveer)?

Temet
Ov-fiets

Mag ik nog weer even de OV-fiets warm in de aandacht aanbevelen? Dit voor het stuk na het treinstation.
www.ov-fiets.nl. Dat gaat iha stukken sneller dan tram/bus + lopen, en zelf vind ik het ook veel prettiger. En met de huidige OV-tarieven is het vaak nog goedkoper ook.

Groeten,

Temet

Tinus_p
Lopen

Van het Centraal Station in Den Haag is de Raamweg beloopbaar (google maps zegt een ruime kilometer).

Tesah
Randstadrail

je kunt ook vanaf Zoetermeer de Randstadrail nemen en dan bij CS uitstappen en een stukje lopen.

Hoe het met parkeren in Zoetermeer zit weet ik niet. Waar op de Raamweg moet je zijn?

Tesah

Vic
Rijswijk?

Als ik naar Den Haag ga en ik wil niet helemaal met de trein, parkeer ik altijd bij station Rijswijk. Van daar is het ongeveer 10 minuten met de trein.

pind@
Reacties

Tja Oost-Groningen...... Geboren en getogen.
OV+fiets of lopen is prima hoor. Dat maakt me niet uit.
Eigenlijk zie ik er tegenop omdat het Prinsjesdag is die dag en, naast de normale drukte in een stad, zal het dan natuurlijk veel drukker zijn.
Tesah, Raamweg 4, Fenedex.
Rijswijk is verder met de auto voor mij Vic.

pind@
Zoetermeer

Ik ben benieuwd of er nog mensen zijn die me kunnen vertellen of het parkeren bij Station Zoetermeer Oost te doen is. Ik moet om 13.00 uur in Den Haag zijn dus zal niet voor de spits aan bij het station zijn.

Vic
Pind@

En Hillegom? Van daaruit gaat een rechtstreekse trein naar Den Haag CS, of met overstappen op Leiden naar HS. Dan ben je overigens nog wel een half uur bezig met de trein.

Fiorucci
Niet fietsen

Ik zou niet graag fietsen in een bomvolle stad vol dagjesmensen die oversteken zonder uit te kijken. Lopen is dan ws sneller.

even zo
Pinda

bij zoetermeer-oost is amper parkeerplaats.In de straten er omheen wel (zonder blauwe zone).
Wat ik zou doen is gewoon naar den haag centraal gaan.
Boven de tram pakken en uitstappen waar je zijn moet.Volgen mij is het tramlijn 9
Kun je anders niet een dagje eerder komen en bij centraal ergens een hotelletje pakken?

Merel
Malieveld

Ik heb voor een school wel eens eerder onder het malieveld geparkeerd, maar ik weet natuurlijk niet hoe vol dat is tijdens prinsjesdag. Vanaf de parkeergarage op het malieveld (zie google-maps) is het 11 minuten lopen naar Raamweg 4. Gewoon een rechte weg.
Nu dus er alleen achter zien te komen hoe druk het zal zijn rond dat tijdstip. Je komt de stad amper in. A12 (daar kom ik altijd den haag binnen) grenst aan het malieveld, je hoeft er alleen even omheen te rijden voor de parkeergarage.

pind@
Kreeg net de tip om naar sassenheim te rijden

Daar zou je goed kunnen parkeren. En vanuit Waarikwoon is het dezelfde afstand naar Sassenheim als naar Zoetermeer.
Ik denk toch niet dat ik helemaal met de auto naar Den Haag rijd. Iemand merkte op dat wanneer de parkeergarage vol is en ik geen alternatief heb, dat onnodige stress (niet geheel ondenkbaar ;-))zou veroorzaken en dat wil ik natuurlijk niet.

Fiorucci
Pinda

Ik zou inderdaad niet naar Den Haag rijden. Er is wel zeker parkeerplaats op station Zoetermeer. Zoetermeer Oost heeft weinig parkeerplek.

angel3
Stress mijden

Ik zou lekker een hotel nemen de dag ervoor. Lekker relaxed op staan. Klaar voor examen ! Na zon lange reis heb je er al een dag opzitten ...!

bibi63
Beste/snelste optie

is volgens mij gewoon met de trein naar Den Haag CS, vanaf daar is de raamweg prima beloopbaar.
Gr. Bibi

Mien*
Nog wat anders...

Lekker treinen vanuit grunn ;-) reizen met de trein lijkt me relaxter, evt rij je naar t station met de auto, kun je onderweg nog een beetje lezen/leren...!

Ps. Ik ben zaterdag naar zwolle gereisd, kocht omline een ns dagtrip naar zeeland voor 14(!!!) euro, ben alleen biet naar zeeland gereisd...

Succes met je examen!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Valkyre
Trein en...

Dit is de rijroute van de Gouden Koets: http://www.prinsjesdag.nl/route/index.shtml
De stoet komt dus niet langs het Malieveld, Centraal, of de Raamweg (dat ligt allemaal in het verlengde van elkaar). Ik zou lekker vroeg weggaan en lopen of fietsen vanaf Den Haag Centraal. Kun je in de trein nog even rustig studeren! Maps of kaartje mee, hoewel je bijna niet verkeerd kunt lopen. Succes met je examen!

Valkyre

Tinus_p
Trein vanaf groningen

Ik zou een directe trein nemen van Groningen of Assen naar den haag; of ansders één van de kleinere stations daar (Haren, Beilen) opstappen. Je laat de NS dan de bulk van de afstand voor je rijden, en je hoeft niet moeilijk te zoeken naar een parkeerplaats in Hillegom of Zoetermeer Oosrt, nadat je zelf al pakweg 200 km hebt gereden.

Groningen-Den Haag is ongeveer 2h30 met de trein; daar kan een auto maar moeilijk tegenop qua snelheid (al helemaal niet als er wat file staat) en t is veel minder vermoeiend.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.