Home » Forum » 2e hands auto kopen waar op letten

2e hands auto kopen, waar op letten?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
fladderbeestje
2e hands auto kopen, waar op letten?

Mijn stokoude auto, die ik halsoverkop heb moeten aanschaffen wegens falend OV naar het werk, zal over 2 maanden de keuring niet doorkomen, en de carburateur staat ook op overlijden (nee, de sloop hier heeft er geen). Tijd voor een nieuwe tweedehands.
Maar... ik ben niet rijk en het moet echt een goedkoop ouwetje zijn die ik liefst nog een paar jaartjes kan rijden voor die rijp is voor de sloop. Lenen voor een auto weiger ik, wat je niet hebt kan je ook niet uitgeven.
Nou zijn er best wel auto's in die prijsklasse, maar... hoe weet ik of ze de prijs waard zijn? Ik ken niemand die er verstand van heeft, ik weet niet waarop ik moet letten... Ik moet het dus allemaal zelf doen.
NB liever geen discussie over "dan maar dichterbij huis solliciteren" of "dan pak je toch de fiets". Het gaat hier niet om een kantoorbaantje dat je overal kan doen.

Manda Rijn
Nap

boekje voor de kilometers, een jaar garantie op alles. En afdingen, op 2e hands auto's kan en moet je afdingen. Check bij de anwb (meen ik) de reeele prijs.

Manda Rijn
Misschien

moet je hier vragen wat de ervaringen zijn met goedkopere 2e hands auto's. Ik geloof dat Japanse auto's wel blijven doorrijden.

Wat is het budget ?
Wat wil je er mee doen, hoeveel kilometers, korte afstanden, grootte van de achterbak ?
Hoeveel personen moeten vervoerd worden ?
Hoeveel deuren ?
Hoe verzekerd/wil je alleen wa ?

Ik ben wel lid van de anwb, mocht je echt een gerichte vraag hebben dan wil ik wel even iets voor je uitzoeken als je het voor mij uit kauwt, maar dat kost veel moeite (waar ligt onze pas bijvoorbeeld ???).

Temet
Lidnummer lenen

Toevallig moest ik laatst voor een zaak iets weten over de waarde van een auto. Nu ben ik geen lid, maar mijn ouders wel, en zij leenden mij even hun gegevens (pasje niet nodig) zodat ik die site kon raadplegen.

Paai dus even een ANWB-lid in je omgeving, en surf vervolgens raak. Kost verder niks en is reuze informatief.

En succes met zoeken!

Temet

Mickey
Of zoek eens op

... http://www.autotrack.nl/owa_dima/owa/att_occsearch.searchForm
Je kunt o.a. merk, minimum- en maximumprijs, bouwjaar, kilometerstand, soort brandstof etc. invoeren en vervolgens zoeken op postcode en straal van x aantal kilometers rondom je woonplaats. Heel handig :-)

Poezie
Suzuki alto

Ik heb zelf een suzuki alto ('96) via marktplaats gekocht. Het blijft natuurlijk altijd een gok, als je bij een garage koopt hoeft ie ook niet altijd perfekt te zijn. Maar waar ik op zou letten zijn het profiel van de banden, hoe remt ie, hoe schakelt ie, wat voor geluiden hoor je tijdens het optrekken/rijden/remmen, als het kan zou je ook even ónder de auto moeten kijken of er geen roest onder zit. (Een spiegeltje aan een stok binden en zo eronder kijken?) En verder natuurlijk hoeveel km's hij heeft gereden. Ik heb ook wel eens gehoord dat als er geknoeid is met de km-teller, de cijfers niet meer gelijk op gaan. Misschien ook iets om op te letten.

Gr. Poezie.

sus-anne
Twingo?

wij zijn vanwege het milieu en de hoge benzineprijzen overgestapt van een mazda station naar een renault Twingo.
het was even wennen ,vooral wat laadruimte betreft,maar hij is zuinig,rijdt prettig,parkeert handig en is goedkoop in de wegenbelasting.
Wij hebben hem wel bij een garagebedrijf gekocht ,met garantie.
voor 1500 a 1800 euro moet het mogelijk zijn om een leuke twingo te kopen.

Manda Rijn
Supergoedkoop

aan onderdelen komen ?

Ja dat is dus relatief want volvo onderdelen zijn erg duur.

Ik zou toch eerder denken aan een kleinere zuinigere auto die goedkoop is in onderhoud.

Vera*
Oud genoeg

Als je auto 25 (?) jaar oud is, hoef je geen wegenbelasting meer te betalen. Dan is het misschien ook iets om te denken aan het installeren van een gastank. Wegenbelasting voor gas is normaalgesproken vrij hoog terwijl het gas zelf goedkoop is.

Tinus_p
Wegenbelasting

Vera:
"Als je auto 25 (?) jaar oud is, hoef je geen wegenbelasting meer te betalen."
Voor een kleine auto is wegenbelasting een te overzien bedrag. De besparing weegt dan op tegen de extra kosten en vooral: het gedoe.

(ikzelf wil een auto die RIJDT, en alle tijd die ik kwijt ben aan onderhoud, al is het maar de tijd die ik nodig heb om naar de garage te rijden, is pure verspilling).

Vera*
Tinus

een auto die gewoon rijdt is natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar Fladderbeestje heeft het over 'hele oude Volvo's'. Vandaar dat ik die opmerking maakte, ik weet ten slotte niet hoe oud heel oud is.

69er
Volvo

Heb zelf een 340, 360 gehad en nu een 440.
Vooral de 360 was ik heel gek mee. Mijn man kon zelf het onderhoud doen, omdat het geen ingewikkelde auto's zijn. Geen computertjes die je verplicht in de garage uit moet laten lezen ( niet de 440). Ja , de onderdelen zijn duur, Maar bijv in enter zit al een gespecialiseerde volvo sloop. Ze zien er inderdaad niet uit ( understatement), kosten geen drol, lusten wel wat meer, maar voor een klein bedrag zou ik hier eerder voor kiezen dan een andere auto van dezelfde leeftijd.
die 360 mis ik nog, een hele soepele 2 ltr. volvo motor, ( sommige modellen hebben een renault motor).
69-er

Mickey
Grijns, fladder (beetje o.t.)

Een zakjapanner heeft geen wieltjes... dat is een rekenmachientje :-)))
Succes met de zoektocht, mijn vader zweerde ook bij Volvo's, dat waren de enige echte auto's. De rest, dat waren eigenlijk maar koekblikjes!

Triple
Rondvragen?

Ik zou maar eens rondvragen in de plaats waar je woont wat een goede betrouwbare garage is. Je hoeft zeker met een oude auto niet naar een merkdealer te gaan! Die zijn vaak aanzienlijk duurder en zetten meestal gloednieuwe onderdelen in een oud brik, terwijl je beter/goedkoper gebruikte onderdelen kunt gebruiken. Er zit een hoop kaf onder het koren bij garages. Zie ook diverse consumententests.

Irma
Tip

Als je denkt een leuke auto gevonden te hebben bij een garage koop 'm dan niet gelijk maar denk er even over na. Kijk thuis op een aantal autosite en vul de gegevens van die auto in (leeftijd, aantal km, merk). Dit hadden wij namelijk ook gedaan en vonden een zelfde auto (ongeveer 100 km meer gereden) voor 2000 euro minder! En de auto is prima. Even checken kan je een hoop geld schelen.

Mickey
Die zakjap...

... klinkt mij niet helemaal betrouwbaar meer in de oren eerlijk gezegd! Als je die Volvo (en wat-ie drinkt) betalen kunt, zou ik zeggen: ga ervoor!

Mickey
Mooi :-)

Veel rijplezier met je Polo! Misschien kun je hem ook psychedelisch beschilderen voor het busjesgevoel :-)

Jujube
Leuk

Fijn dat je iets geschikts hebt gevonden. Voor 't psychedelische gevoel kun je 'm paars verven met gekleurde bloemen, da's echt cool! Maar goed, je kinderen zullen dat wel uncool vinden.
Groet,
Jujube

sus-anne
Fladder

gefeliciteerd met je polo!
ps je kan er natuurlijk altij gordijntjes in hangen;-)

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.